Bewustzijn

“Leersysteem op scholen deugt niet”

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de meeste plekken waar mensen dingen leren, zoals op school, wordt algemeen aangenomen dat je goed moet opletten tijdens de les. Wanneer je niet oplet tijdens de les zou je belangrijke lesstof kunnen missen, wat uiteraard onwenselijk is.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is echter iets interessants gebleken. Er is aangetoond dat volledig alert zijn toch niet de meest optimale situatie is om lesstof te absorberen. Volgens wetenschappers is er een betere methode waarbij het brein velen malen ontvankelijker is voor informatie.

Er zijn verschillende staten van bewustzijn zoals ‘slapen’ en ‘waken’. Dit zijn slechts twee van de vele staten van bewustzijn waarin we kunnen verkeren en elke staat van bewustzijn heeft een aantal eigenschappen. De verschillende staten van bewustzijn worden aangeduid met Griekse letters.

Zo wordt de staat van bewustzijn waarbij iemand wakker is de ‘bèta’-bewustzijnsstaat genoemd. Tijdens ‘bèta’ is iemand klaarwakker, alert, helder van geest en in staat de dagelijkse dingen te doen. Als we ’s avonds naar bed gaan en we op een gegeven moment tussen droom en waaktoestand in verkeren, noemen we dit de ‘alfa’- bewustzijnsstaat. Als je aan het dagdromen bent of aandachtig tv kijkt, en je jezelf als het ware afgesloten hebt voor externe signalen, verkeer je ook tijdelijk in een ‘alfa’-bewustzijnsstaat.

"Leersysteem op scholen deugt niet"Als we licht slapen noemen we dit de ‘thèta’-bewustzijnsstaat en wanneer we heel erg diep slapen bevinden we ons in een ‘delta’-bewustzijnsstaat.

Deze staten van bewustzijn kunnen met een elektroencefalogram (EEG) gemeten worden en zien er ongeveer uit zoals in de afbeelding is geschetst.

Tijdens onderzoek is aangetoond dat mensen beter kunnen leren tijdens de ‘alfa’-bewustzijnsstaat dan tijdens de ‘bèta’-bewustzijnsstaat. De ‘alfa’-bewustzijnsstaat met een frequentie van tussen de 8 en 10 Hz wordt ook wel de ‘super learning state’ genoemd.

De Bulgaarse psychiater Georgi Lozanov gebruikte diepe ontspanning in combinatie met gesynchroniseerde ritmes om het brein van leerlingen in een ‘alfa’-bewustzijnsstaat te krijgen. Hij ontdekte dat de leerlingen daardoor 5 tot 30 maal zoveel informatie konden opnemen in minder tijd dan ervoor. Ook verbeterde het herinneringsvermogen. Dagdromen tijdens de les is bij nader inzien toch niet zo slecht als men altijd dacht.

Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk, bevestigt dat leren tijdens de ‘alfa’-bewustzijnsstaat bijzonder effectief is. Hij zegt: “Hypnose en meditatie creëren doelbewust en snel deze ‘alfa-bewustzijnsstaat’. De informatie die daarna volgt wordt daardoor rechtstreeks in het onderbewustzijn opgeslagen. Tijdens ‘alfa’ is het bewustzijn minder alert, waardoor informatie veel makkelijker opgenomen wordt door het onderbewuste deel van het brein.”

Leren kan op deze manier leuk worden, omdat je tijdens ‘alfa’ iets kunt leren wat je tijdens de ‘normale’ les op school nooit zult leren. Zo kun je bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling 5 tot 30 keer sneller realiseren dan met welke andere klassieke leermethode dan ook.

Om dit te demonstreren biedt Trancewerk de komende dagen alle hypnosesessies uit de categorie ‘Persoonlijke Ontwikkeling’ aan voor slechts 10 euro per stuk.

Klik hier om alle sessies uit deze categorie te bekijken en gebruik te maken van dit aanbod.

[Trancewerk]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lalalalaria
lalalalaria
7 jaren geleden

Wat een interresant artikel. Maar Is dit reclame? Daar heb ik niets op tegen maar mag dat dan ook vermeld orden? Kwestie dat mensen correct worden geinformeerd. Transparant.

formidabele
formidabele
7 jaren geleden

ze zullen eerst alle leugens uit de geschiedenisboeken moeten schrappen
zie Indonesie en de slachtpartijen, daar kunnen de burgersa nu de ‘zure vruchten’ van plukken
Terwijl dit alles in naam van de KONING is gedaan?
Leg de claim maar dan ergens anders!
achteraf is gezien is dit net hetzelfde als Poetin zijn volk voorschoteld

klaas
klaas
7 jaren geleden

Dat besefte ik al toen ik een klein was.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De leer die wel deugt, die van de wereldleraar, wordt hier vernietigd door de gevestigde orde.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.