Buitenland

“Beseffen jullie wel wat jullie hebben gedaan?” Poetin heeft geen goed woord over voor westerse acties in Syrië

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische president Poetin heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York opgeroepen een coalitie tegen de Islamitische Staat (IS) te vormen. Volgens hem is daarbij ook de hulp van de Syrische president Bashar al-Assad nodig.

Poetin noemde het ‘een grote fout’ om niet samen te werken met Assad. Volgens hem zijn de Syrische regeringstroepen samen met Koerdische rebellen de enigen die resultaten boeken tegen IS. Daarom wil Poetin een grote internationale coalitie, waarbij de moslimlanden rond Syrië een sleutelrol zouden moeten krijgen.

“Er zijn altijd verschillen geweest binnen de VN,” aldus Poetin tijdens zijn speech in New York. “Na de Koude Oorlog ontstond er in de wereld een enkel centrum van overheersing.” Hij refereerde hier aan de Verenigde Staten.

“Niemand behalve Assad vecht echt tegen IS”

Poetin zei dat Rusland er klaar voor is om samen te werken en meent dat er niet getornd moet worden aan de regels van de VN. Dan zou er namelijk een wereld ontstaan die wordt geregeerd door egoïsme, in plaats van collectiviteit.

Na de inval van de VS in Irak in 2003 is IS ontstaan in het Midden-Oosten. Poetin noemde de situatie ‘meer dan gevaarlijk’. Sindsdien zijn er in Europa en ook in Rusland mensen geronseld om te strijden in Syrië. “We moeten onder ogen zien dat niemand behalve Assad echt vecht tegen IS in Syrië,” benadrukte Poetin.

Enige legitieme leider

Poetin kaatste de bal hard terug naar Obama, die Assad een ‘tiran’ noemde. De VS zijn degenen die zich niet aan de regels van de VN hebben gehouden. De VS zijn degenen die IS in het zadel hebben geholpen. Assad is volgens hem de enige legitieme leider van het soevereine land Syrië en die verdient alle steun die hij nodig heeft. Daarom zal Moskou wapens blijven leveren aan de Syrische regering.

Poetin verwees naar de ‘export’ van democratische revoluties naar het Midden-Oosten. Die hebben volgens hem alleen maar geleid tot geweld en sociale onrust, terwijl democratie en mensenrechten nergens te bekennen zijn.

Bekijk de hele speech van Poetin hieronder:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x