Gezondheid

Bewezen: Consumptie van cholesterol heeft geen impact op cholesterolgehalte in het bloed of hartziekten

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gerenommeerde Credit Suisse Research Institute heeft een rapport uitgebracht over feiten en fabels rond de consumptie van vet en cholesterol. In het verleden werd vaak geadviseerd om de consumptie van verzadigde vetten en cholesterol te beperken.

Vandaag de dag blijkt uit het meeste medische onderzoek dat we juist natuurlijke onbewerkte vetten nodig hebben, zowel verzadigde als enkelvoudig onverzadigde (biologische zuivel, grasgevoerd vlees, natuurlijke oliën en noten).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het instituut hield 400 medische studies en boeken geschreven door wetenschappers en experts uit de industrie tegen het licht. Ook werden artsen, consumenten en voedingsdeskundigen geïnterviewd.

Nieuwe keuzes

“We kwamen tot de ontdekking dat 40 procent van de voedingsdeskundigen en 70 procent van de huisartsen gelooft dat cholesterolrijk voedsel een schadelijk effect heeft op de bloedvaten en het hart. Dit klopt niet, zo blijkt uit het onderzoek dat in de afgelopen jaren is verschenen,” zei onderzoeker Giles Keating. “Er zit een groot gat tussen de feiten over vet en wat consumenten wordt verteld.”

Consumenten maken nieuwe keuzes: ieder jaar stijgt de consumptie van roomboter met 2 tot 4 procent, er wordt 11 procent meer volle melk verkocht, terwijl de verkoop van halfvolle melk in Amerika in de afgelopen zes maanden met 14 procent is gedaald en de consumptie van biologische eieren steeg in het afgelopen jaar met 21 procent.

Keerpunt

“We zijn op een keerpunt aangekomen en dit heeft grote gevolgen voor investeerders. De conclusie van het rapport is simpel: natuurlijke onbewerkte vetten houden ons gezond,” aldus onderzoeker Stefano Natella.

Medisch onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van cholesterol geen impact heeft op het cholesterolgehalte in het bloed of op eventuele hartziektes. Daarnaast is de link tussen de consumptie van verzadigd vet en hart- en vaatziekten nooit aangetoond.

Het is niet bewezen dat plantaardige oliën goed zijn voor onze gezondheid. Wel is aangetoond dat transvetten in bijvoorbeeld margarine negatieve gezondheidseffecten hebben. De consumptie van plantaardige oliën en koolhydraten in de afgelopen 30-40 jaar is de belangrijkste factor achter het hoge aantal gevallen van obesitas en metabool syndroom in de VS.

Lees hier het hele rapport van het Credit Suisse Research Institute.

[Bloomberg]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x