Homepagina » Gezondheid » Bewezen: Consumptie van cholesterol heeft geen impact op cholesterolgehalte in het bloed of hartziekten
Bewezen: consumptie van cholesterol heeft geen impact op cholesterolgehalte in het bloed en hartziekten

Bewezen: Consumptie van cholesterol heeft geen impact op cholesterolgehalte in het bloed of hartziekten

Het gerenommeerde Credit Suisse Research Institute heeft een rapport uitgebracht over feiten en fabels rond de consumptie van vet en cholesterol. In het verleden werd vaak geadviseerd om de consumptie van verzadigde vetten en cholesterol te beperken.

Vandaag de dag blijkt uit het meeste medische onderzoek dat we juist natuurlijke onbewerkte vetten nodig hebben, zowel verzadigde als enkelvoudig onverzadigde (biologische zuivel, grasgevoerd vlees, natuurlijke oliën en noten).

Het instituut hield 400 medische studies en boeken geschreven door wetenschappers en experts uit de industrie tegen het licht. Ook werden artsen, consumenten en voedingsdeskundigen geïnterviewd.

Nieuwe keuzes

“We kwamen tot de ontdekking dat 40 procent van de voedingsdeskundigen en 70 procent van de huisartsen gelooft dat cholesterolrijk voedsel een schadelijk effect heeft op de bloedvaten en het hart. Dit klopt niet, zo blijkt uit het onderzoek dat in de afgelopen jaren is verschenen,” zei onderzoeker Giles Keating. “Er zit een groot gat tussen de feiten over vet en wat consumenten wordt verteld.”

Consumenten maken nieuwe keuzes: ieder jaar stijgt de consumptie van roomboter met 2 tot 4 procent, er wordt 11 procent meer volle melk verkocht, terwijl de verkoop van halfvolle melk in Amerika in de afgelopen zes maanden met 14 procent is gedaald en de consumptie van biologische eieren steeg in het afgelopen jaar met 21 procent.

Keerpunt

“We zijn op een keerpunt aangekomen en dit heeft grote gevolgen voor investeerders. De conclusie van het rapport is simpel: natuurlijke onbewerkte vetten houden ons gezond,” aldus onderzoeker Stefano Natella.

Medisch onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van cholesterol geen impact heeft op het cholesterolgehalte in het bloed of op eventuele hartziektes. Daarnaast is de link tussen de consumptie van verzadigd vet en hart- en vaatziekten nooit aangetoond.

Het is niet bewezen dat plantaardige oliën goed zijn voor onze gezondheid. Wel is aangetoond dat transvetten in bijvoorbeeld margarine negatieve gezondheidseffecten hebben. De consumptie van plantaardige oliën en koolhydraten in de afgelopen 30-40 jaar is de belangrijkste factor achter het hoge aantal gevallen van obesitas en metabool syndroom in de VS.

Lees hier het hele rapport van het Credit Suisse Research Institute.

[Bloomberg]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

ua nfn kinderobesitas

Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

Er is een ware crisis gaande, die ...

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x