Gezondheid

Bewezen: Consumptie van cholesterol heeft geen impact op cholesterolgehalte in het bloed of hartziekten

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gerenommeerde Credit Suisse Research Institute heeft een rapport uitgebracht over feiten en fabels rond de consumptie van vet en cholesterol. In het verleden werd vaak geadviseerd om de consumptie van verzadigde vetten en cholesterol te beperken.

Vandaag de dag blijkt uit het meeste medische onderzoek dat we juist natuurlijke onbewerkte vetten nodig hebben, zowel verzadigde als enkelvoudig onverzadigde (biologische zuivel, grasgevoerd vlees, natuurlijke oliën en noten).

Het instituut hield 400 medische studies en boeken geschreven door wetenschappers en experts uit de industrie tegen het licht. Ook werden artsen, consumenten en voedingsdeskundigen geïnterviewd.

Nieuwe keuzes

“We kwamen tot de ontdekking dat 40 procent van de voedingsdeskundigen en 70 procent van de huisartsen gelooft dat cholesterolrijk voedsel een schadelijk effect heeft op de bloedvaten en het hart. Dit klopt niet, zo blijkt uit het onderzoek dat in de afgelopen jaren is verschenen,” zei onderzoeker Giles Keating. “Er zit een groot gat tussen de feiten over vet en wat consumenten wordt verteld.”

Consumenten maken nieuwe keuzes: ieder jaar stijgt de consumptie van roomboter met 2 tot 4 procent, er wordt 11 procent meer volle melk verkocht, terwijl de verkoop van halfvolle melk in Amerika in de afgelopen zes maanden met 14 procent is gedaald en de consumptie van biologische eieren steeg in het afgelopen jaar met 21 procent.

Keerpunt

“We zijn op een keerpunt aangekomen en dit heeft grote gevolgen voor investeerders. De conclusie van het rapport is simpel: natuurlijke onbewerkte vetten houden ons gezond,” aldus onderzoeker Stefano Natella.

Medisch onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van cholesterol geen impact heeft op het cholesterolgehalte in het bloed of op eventuele hartziektes. Daarnaast is de link tussen de consumptie van verzadigd vet en hart- en vaatziekten nooit aangetoond.

Het is niet bewezen dat plantaardige oliën goed zijn voor onze gezondheid. Wel is aangetoond dat transvetten in bijvoorbeeld margarine negatieve gezondheidseffecten hebben. De consumptie van plantaardige oliën en koolhydraten in de afgelopen 30-40 jaar is de belangrijkste factor achter het hoge aantal gevallen van obesitas en metabool syndroom in de VS.

Lees hier het hele rapport van het Credit Suisse Research Institute.

[Bloomberg]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x