Homepagina » Universum » Hubble-telescoop ziet objecten die SNELLER gaan dan het licht
Hubble-telescoop ziet objecten die SNELLER gaan dan het licht

Hubble-telescoop ziet objecten die SNELLER gaan dan het licht

Voormalig directeur van het Hubble-project Bob Williams richtte de ruimtetelescoop in december 1995 op een willekeurig gebied aan de hemel waar nog niets over bekend was. Er kwamen beelden binnen van talloze onbekende sterrenstelsels. Toen Williams de foto’s van 2500 sterrenstelsels had samengevoegd ontdekte hij iets vreemds.

Ze bleken sneller dan het licht door de ruimte te bewegen. Maar niets kan sneller gaan dan de lichtsnelheid. Bij de lichtsnelheid worden de natuurkundige wetten uit elkaar getrokken. Toch spotte de Hubble-telescoop iets in de ruimte wat zich niets leek aan te trekken van één van deze fundamentele wetten.

Wat als het geen sterrenstelsels waren, maar artefacten die door de interstellaire ruimte vlogen? Een ruimteschip kan de ruimte om zich heen vervormen met een zogheten warpdrive. NASA-onderzoekers zijn van mening dat een warpdrive mogelijk is. Nieuwe berekeningen stellen dat het zelfs kan zonder dat een energiebron met de massa van een kleine ster nodig is.

Een warpdrive zou ruimtevaartuigen sneller dan het licht kunnen laten reizen, een voorwaarde om binnen afzienbare tijd andere sterrenstelsels te bezoeken. Een warpdrive doet geen afbreuk aan het natuurkundige uitgangspunt dat niets sneller kan reizen dan het licht. De drive vervormt namelijk de ruimtetijd voor en achter een ruimteschip met behulp van een donutvormige ring, waardoor grote afstanden in korte tijd afgelegd kunnen worden, zonder dat het schip in zijn ‘cocon’ van normale ruimtetijd sneller dan het licht reist.

De drive rekt de ruimtetijd achter het vaartuig uit en perst deze voor het schip juist samen. De normale rumtetijd waarin het ruimteschip zich bevindt, zou sneller dan het licht door de ruimte bewegen. Het ziet er dan uit alsof het schip op een golf door de ruimte ‘rijdt’.

De signatuur van een warpdrive kan sterke gelijkenissen vertonen met het licht dat wordt uitgezonden door sterrenstelsels die sneller dan het licht lijken te gaan.

[Science Channel]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Einstein heeft een THEORIE de wereld ingestuurd. Een theorie is een aanname, en hoeft dus niet de waarheid te zijn. In het verleden hebben vele wetenschappers theorieën op de wereld losgelaten, en die zijn vrijwel ALLEMAAL achterhaald. Ik denk dat ook deze theorie achterhaald zal worden, hoe krampachtig wetenschappers die theorie ook vast willen houden. Einstein heeft trouwens nooit beweerd, dat de lichtsnelheid niet doorbroken kan worden, maar dat licht, omdat het massaloos zou zijn, het enige is dat we kennen, dat deze snelheid zou kunnen bereiken. Dit is echter niet te bewijzen, omdat we zelf niets kunnen maken (buiten licht zelf), dat de lichtsnelheid kan bereiken. Lichtsnelheid kunnen we ook niet meten, maar alleen berekenen (schatten) . Ik denk dat er aan snelheid geen grens zit, wij zijn alleen niet bij machte dit te constateren, omdat er nog zoveel is, dat wij niet begrijpen.

  10 likes
 2. Toch nog maar eens een keertje naar die gouwe ouwe afleveringen van Star Trek kijken.
  Blijkt toch interessanter te zijn dan gedacht. Snappen we het nu wel…..

  Beam me up Scotty …

  6 likes
  • Of misschien nog beter: Star Trek; The Next Generation. 😀
   Ik heb alle afleveringen gezien tig x in herhaling, ( Ik heb ze op pc staan, alle seizoen )
   er zijn verschillende delen bij waar ze het overigens ook hebben over een aantal planeten die
   hol zijn. Oftewel, waar leven is binnen de planeet.
   Voor een aantal jaren geleden las ik nog op enkele onafhankelijke sites waar door verschillende
   wetenschappers werd gezegd en bevestigd dat Star Trek met voor kennis werd gemaakt.

   0 likes
 3. In het artikel wordt geen enkel FEIT – vermeld – alles slechts “veronderstellingen” !

  4 likes
 4. Realiteits theorie van Einstein staat nog steeds als een huis. Massa kan nimmer sneller zijn dan de velociteit van “c” (snelheid van licht).
  De vaste waarde van licht en ook geluid is een gemiddelde van gegevens door experimenten in het atmosfeer van aarde. Waarbij tijd en ruimte (afstand) gelijk waren in experimenten al een variable uitkomst hadden in de snelheid van licht.
  In 1980 is door experiment de lichtsnelheid met factor 300 verwezenlijkt. Met als conclusie dat licht met snelheid toe of afneemt door de densiteit (wat licht eigenlijk zelf creëert in lagere frequentie) waar het door reist.
  Deze meermaals bewezen feit is niet collectief populair. En niet openbaar geaccepteerd door instanties als NASSA.
  Omdat deze feit elk formule waar “c” als vaste waarde wordt toegepast letterlijk van tafel kan worden geveegd. Dit geldt ook gelijk voor de vaste waarde van geluid. Wat in feite “licht” is op een lagere frequentie.
  Berekeningen zoals afstanden van planeten en stelsels doormiddel van de zo benoemde “redshift” ( roodlicht reist het verst van alle kleuren in het spectrum) kunnen de prullenbak in.
  Deze gegevens betekent dat je de menselijke wereld opnieuw moet opleiden. Vertellen dat er variabelen zijn in tijd en ruimte en deze opnieuw moet formuleren. Dit wordt niet makkelijk met variabelen.
  Men wordt voor gek gehouden met zulke publicaties van NASSA, ongeveer 80% van de nieuwe serie “cosmos” op discovery channel is achterhaald.Men weet meer dan het verteld. Een goedendag.

  3 likes
 5. Het grappige is, dat tijd helemaal niet bestaat. Het is door ons bedacht, om dingen in chronologische volgorde te kunnen zetten, zodat wij kunnen terug grijpen naar het verleden, en kunnen grijpen naar de toekomst, en alles toch nog begrijpelijk blijft. Tijd is rekbaar. Dat weten we nu. Des te hoger de snelheid, des te langzamer tijd verstrijkt. Wij hebben er geen idee van wat er gebeurt, wanneer we half de lichtsnelheid zouden bereiken, laat staan de lichtsnelheid. Misschien wordt er dan een blik nieuwe natuurkundige wetten opengetrokken, waardoor het reizen met een hogere snelheid dan het licht uiterst eenvoudig is, omdat je dan tijd stil kunt zetten. Het is heel arrogant vast te houden aan een theorie, dat we niet kunnen staven, en alleen maar naar kunnen gissen. De wereld is NIET plat, maar rond, ook al hebben vele wetenschappers eeuwen beweerd, dat dat niet zo was. Dat we niet het tegendeel kunnen bewijzen, maakt een theorie nog niet waar. Zelfs niet wanneer het een theorie van Einstein is.

  3 likes
 6. Ehh, op deze hele site worden geen feiten vermeld. alleen maar veronderstellingen… Trek zelf je conclusies

  2 likes
 7. Dan zouden ze Ufo’s kunnen vastleggen, die gaan sneller dan het LICHT!

  1 likes
 8. Het grote feit is dat onze realiteit geheel of misschien wel shocking anders is als daarboven.

  Misschien is het handig om Ralf Inbar nog eens door de Warpdrife te laten gaan met een tros bananen.

  1 likes
 9. Juist, geen enkel feit, net als alle wetenschappelijke theorieën.
  En dus wel die van Einstein;
  de theorie als zou er niks sneller kunnen gaan dan het licht…
  En die theorie wordt, als zoveel wetenschappelijke theorieën,
  als waar aangenomen.
  Raar eigenlijk, ook op deze site… ;-]

  1 likes
 10. Als iets sneller gaat dan licht kun je het niet zien….ook niet met een telescoop

  1 likes
 11. geerard vijfhuizen

  dus tijdreizen is ook mogelijk dit opend een potentie aan mogelijkheden nu moeten we het nog zien te beheersen en bedachtzaam en voorzichtig te gebruilken

  1 likes
 12. Scotty, beam me up, too!

  0 likes
 13. men neeme 3 punten in gedachten alle hebben bv een snelheid van 275000 km pu

  mijn vraag van welkse punt bereken je dit

  als je een punt neemt blijven er 2 over die verwijderen moet je dan de snelheid dubbel rekenen

  dat zou betekenen sneller als het licht gezien van welkse punt dan ook

  gr een timmerman

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

ruimtesignaal

Harvard-prof: Dit ruimtesignaal is mogelijk van een buitenaardse beschaving

Eerder deze maand kondigden Canadese onderzoekers aan ...