Universum

Hubble-telescoop ziet objecten die SNELLER gaan dan het licht

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voormalig directeur van het Hubble-project Bob Williams richtte de ruimtetelescoop in december 1995 op een willekeurig gebied aan de hemel waar nog niets over bekend was. Er kwamen beelden binnen van talloze onbekende sterrenstelsels. Toen Williams de foto’s van 2500 sterrenstelsels had samengevoegd ontdekte hij iets vreemds.

Ze bleken sneller dan het licht door de ruimte te bewegen. Maar niets kan sneller gaan dan de lichtsnelheid. Bij de lichtsnelheid worden de natuurkundige wetten uit elkaar getrokken. Toch spotte de Hubble-telescoop iets in de ruimte wat zich niets leek aan te trekken van één van deze fundamentele wetten.

Wat als het geen sterrenstelsels waren, maar artefacten die door de interstellaire ruimte vlogen? Een ruimteschip kan de ruimte om zich heen vervormen met een zogheten warpdrive. NASA-onderzoekers zijn van mening dat een warpdrive mogelijk is. Nieuwe berekeningen stellen dat het zelfs kan zonder dat een energiebron met de massa van een kleine ster nodig is.

Een warpdrive zou ruimtevaartuigen sneller dan het licht kunnen laten reizen, een voorwaarde om binnen afzienbare tijd andere sterrenstelsels te bezoeken. Een warpdrive doet geen afbreuk aan het natuurkundige uitgangspunt dat niets sneller kan reizen dan het licht. De drive vervormt namelijk de ruimtetijd voor en achter een ruimteschip met behulp van een donutvormige ring, waardoor grote afstanden in korte tijd afgelegd kunnen worden, zonder dat het schip in zijn ‘cocon’ van normale ruimtetijd sneller dan het licht reist.

De drive rekt de ruimtetijd achter het vaartuig uit en perst deze voor het schip juist samen. De normale rumtetijd waarin het ruimteschip zich bevindt, zou sneller dan het licht door de ruimte bewegen. Het ziet er dan uit alsof het schip op een golf door de ruimte ‘rijdt’.

De signatuur van een warpdrive kan sterke gelijkenissen vertonen met het licht dat wordt uitgezonden door sterrenstelsels die sneller dan het licht lijken te gaan.

[Science Channel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Dan zouden ze Ufo’s kunnen vastleggen, die gaan sneller dan het LICHT!

Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Toch nog maar eens een keertje naar die gouwe ouwe afleveringen van Star Trek kijken.
Blijkt toch interessanter te zijn dan gedacht. Snappen we het nu wel…..

Beam me up Scotty …

marcelleke
marcelleke
8 jaren geleden

In het artikel wordt geen enkel FEIT – vermeld – alles slechts “veronderstellingen” !

Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Het grote feit is dat onze realiteit geheel of misschien wel shocking anders is als daarboven.

Misschien is het handig om Ralf Inbar nog eens door de Warpdrife te laten gaan met een tros bananen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x