Bewustzijn

Bewijs dat chi echt bestaat. Deze wetenschappers doen interessante ontdekkingen

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons lichaam bevat een systeem van kanalen waar energie doorheen stroomt. Deze energie beïnvloedt de gezondheid en kan kracht uitoefenen, met name door middel van meditatie.

In Polynesië werd deze kracht mana genoemd; in Egypte ka; in Japan ki, in India prana; in China chi of qi; en Joden spraken van ruach.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Onze zintuigen sturen informatie door middel van elektrische stroompjes naar het brein. Daarbij ontstaan magnetische velden. Sommige wetenschappers vermoeden dat dit chi is.

Krachtveld

Biochemicus dr. John Norman Hansen van de Universiteit van Maryland ontdekte bijvoorbeeld dat er een bio-energetisch veld om ons lichaam zit die een torsieslinger in beweging kan brengen.

Hij hield de slinger boven het hoofd van proefpersonen, waarna het voorwerp begon te bewegen.

De onderzoekers concludeerden dat de beweging werd veroorzaakt door een krachtveld dat wordt opgewekt door de proefpersoon onder de slinger.

“We kennen geen kracht die deze resultaten kan verklaren,” schreven ze in het Journal of Scientific Exploration.

Hart

“Mogelijk wordt er een conventionele verklaring voor deze verrassende resultaten gevonden, maar het kan ook zijn dat we een fenomeen hebben waargenomen dat ons dwingt nieuwe theoretische concepten te ontwikkelen,” klonk het.

Een team wetenschappers, waaronder emeritus hoogleraar dr. William Tiller van de Stanford-universiteit, kwam tot de ontdekking dat het elektromagnetisch veld van het hart coherenter wordt naarmate iemand liefdevoller en zorgzamer is.

Ze hebben dit veld gemeten door een elektrocardiogram te maken, dat de elektrische activiteit van de hartspier registreert.

Deze onderzoekers hebben aangetoond dat het elektromagnetisch veld van iemands hart de energie in het lichaam van iemand anders beïnvloedt bij aanraking.

Onzichtbaar

De laatste jaren is er meer onderzoek verricht naar het zogeheten primovasculair systeem. Dit is een netwerk van kanalen in het lichaam die zo klein zijn dat ze vrijwel onzichtbaar zijn.

“Zelfs met een microscoop kun je de vaten niet zien tot je ze aanraakt omdat ze doorzichtig zijn,” zei Vitaly Vodyanoy van de Auburn University in Alabama. “Bij aanraking kleuren ze geel.”

“Er zijn niet veel mensen die met het primovasculair systeem werken omdat het indruist tegen de huidige wetenschappelijke concepten,” voegde professor Vodyanoy toe.

Glasvezelkabels

Wetenschappers van de Seoul National University schreven hierover: “Sommige wetenschappers zeggen dat het een illusie is, terwijl anderen zeggen dat het een ‘nieuw’ anatomisch systeem is.”

“Weer anderen zijn ervan overtuigd dat deze kanalen mogelijk fungeren als een soort glasvezelkabels die continu informatie door het lichaam versturen door middel van biofotonen,” vervolgden ze.

Volgens het Institute of Noetic Sciences kan chi worden gebruikt bij de behandeling van depressie, pijn, astma, kanker en hoge bloeddruk.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
6 jaren geleden

We spreken hier dus gewoon over de menselijke aura. Ons lichaam wordt omvat geest en ziel en is dat wie wij zijn. Ons lichaam wordt hierdoor bestuurd en als ons lichaam onoverkomelijke defecten heeft dan koppelt de aura zich los van het lichaam net als een bestuurder een kapotte auto verlaat. De enegiebanen in ons lichaam, ook dat is al duizenden jaren bekend in de acupunctuur. Dus wat wetenschappers ontdekken is al heel oude koek. Maar leuk dat het eindelijk gebeurt omdat de wteneschap denkt de wijsheid in pacht te hebben en dan nu iets bekends ontdekken en dan is het opeens wetenschappelijk bewezen en zou het waar zijn. Wij weten dat al lang.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Een beetje intelligent mens weet inmiddels wel het bestaan van (energie) of Chi….. Vervolgens kunnen die westerse wetenschappers eens naar hun college gaan in China, daar wordt met liefde alles uiteen gezet…… Eigenlijk vind ik het een beetje hopeloos dat het westen maar steeds probeert iets uit te vinden wat in andere delen van de wereld allang bestaat, in de tussentijd dat men hier nog een wiel uitvindt zie ik steeds meer vooruitgang in de Oosterse en Russische wereld en samenwerking , terwijl Europa straks een verloren continent is zwelgend in hun slachtoffer rol en niet eens eens een idee heeft dat we uit energie bestaan, laat staan wat je ermee kunt doen……..

Richard
Richard
6 jaren geleden

Chi, of qi is de levensenergie die door het leven stroomt. Chi is de universele levenskracht die door alle levende dingen stroomt, en zij kan zich op velerlei wijze manifesteren. Zo is er long chi of hart chi. Maar uiteindelijk is het chi. De uiteindelijke uitkomst is een manifestatie van wat is: Een lever, een bot, een hart, een boom een plant of een dier, een mens. Zonder chi zou alles uit vormloze energie bestaan, want niets zou de kracht vinden om vorm en functie te krijgen. Het is chi dat vorm geeft aan alle dingen.

Loki
Loki
6 jaren geleden

Een prachtig mooi voorbeeld van Chi is herkenning van slechte of kwade krachten. Kom je op een plek waar je je niet prettig voelt en je haren rijzen op (kippenvel), voelt je Chi dat en geeft dat door aan je bewustzijn.
Ik heb dat meegemaakt met een Bogeyman die achter me stond in het bijzijn van iemand die paranormale verschijningen kon zien. Zonder dat zij wat zei, zei ik, hij staat achter me he. Ja zei ze. Hij maakt snijbewegingen bij zijn hals, maar dat was tegen haar gericht. Het bleek dat hij haar al langer terroriseerde en heb haar toen geadviseerd haar energiepunt te verhogen. Dat heeft zij onmiddellijk gedaan en de bogeyman ging weg. Ze heeft daarna nooit meer last van hem gehad.

Maar Chi omvat veel meer dan zoiets, je kunt er werkelijk wonderbaarlijke dingen mee doen.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x