Homepagina » Paranormaal » Stel legt bij toeval mysterieuze verschijning vast in oud landhuis. Is dit een geest?
Stel legt bij toeval mysterieuze verschijning vast in oud landhuis. Is dit een geest?

Stel legt bij toeval mysterieuze verschijning vast in oud landhuis. Is dit een geest?

Tijdens een bezoek aan Tryon Palace in de Amerikaanse staat North Carolina denken Danielle Hyde en Savanna Brown de geest van een vrouw te hebben vastgelegd.

De vrouw zou in de 18e eeuw in het landhuis zijn overleden, schrijft de Daily Mail. Het stel heeft beelden gemaakt die een spookachtige figuur tonen.

Danielle en Savanna denken dat het gaat om de geest van een bediende die is overleden toen het paleis in 1798 is afgebrand.

Doorzichtig

“Het paleis staat erom bekend dat er spoken rondwaren,” zei Danielle. “In 1798 brak er brand uit op de plek waar de bedienden leefden.”

“Het was alsof ze doorzichtig was,” voegde ze toe. “Je kon haar rug helemaal niet zien in de beelden.”

“Haar silhouet was niet erg gedetailleerd,” klonk het. “Je kunt bijvoorbeeld niet zien welke kleur haar haar heeft.”

Geest

Ze zei dat ze luisterde naar de gids op het moment dat ze de beelden maakte en niet iets specifieks wilde vastleggen.

Haar nicht ontdekte later pas de spookachtige figuur op de achtergrond en vroeg haar of het een geest was.

IJskoud

Eenmaal thuisgekomen besloot ze onderzoek te doen naar de geschiedenis van het landhuis. Toen stuitte ze op het verhaal over de tragische brand.

“In de kelder was het ijskoud, terwijl de ramen open stonden en het buiten erg warm was,” zei Danielle verder nog.

Bekijk de beelden hieronder:

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. Maarten Vananderoye

  Altijd mij de vraag gesteld waarom de kleren van de overledene ook mee in geestvorm verschijnt, zoals het het wat ooit een stoffelijk lichaam. Bezitten de kleren dan ook een geest? Of bezitten ze in het hiernamaals ook diezelfde mode als kleren, schoeisel en voorwerpen (en technologie) zoals in deze fysieke wereld?

  Nou ja… naakt als geest rondlopen is ook niet leuk denk ik (zeker als het koud wordt in de omgeving waar ze verschijnen). Wellicht ook daarom dat spoken stoffen lakens over zich droegen met twee gaatjes om te kunnen zien.

  Misschien is het gewoon gezichtsbedrog of hebben zij (of anderen) gewoon wat gefotoshopt en zijn de Fake-News believers en complot believers hierop ingesprongen om dit als waarheid te zien.

  Ach. Wellicht zal ik het mis hebben en is er in de geesteswereld wel een groot modehuis, de kleermakers in het hiernamaals zullen dus niet zonder werk vallen. Dat is al een geruststelling. Misschien dat ik als magazijnier daar ook een job zal krijgen… alhoewel… een eeuwigheid magazijnier zijn zie ik ook niet zitten. Ik wil tegen die tijd dat ik sterf een goed pensioen hebben. Wat in de fysieke wereld al wishful denken is met al die crisissen van tegenwoordig.

  Mijn excuses voor het sarcastisch ondertoontje van dit bericht ik ben een kleine scepticus, die gek genoeg van mysteries houd, niet omdat deze waar zijn, maar om het mysterie die nuchter en logisch moet verklaard worden.

  8 likes
 2. Beste Maarten,

  Naar mijn bescheiden mening gaat het bij geestverschijningen om zielen die nog niet overgegaan zijn naar de goddelijke wereld. Zielen/geesten hebben geen kleding en ook geen lichaam. Ze kunnen zich echter om verschillende redenen manifesteren en kiezen daarbij een verschijningsvorm die herkenbaar is. De reden dat deze zielen nog niet overgegaan zijn naar de goddelijke wereld is omdat ze, en dat kan om verschillende redenen zijn, nog te veel hangen aan onze wereld. Door die hang naar deze wereld is het logisch dat ze kiezen voor hun oude verschijningsvorm. Bewijs heb ik niet. Ondersteunende litaratuur evenmin. Fijn dat je interesse hebt in dit soort onderwerpen. Ik heb mijn cynisme vervangen voor het “niet weten”. Als je je “niet weten” accepteerd geeft dat ruimte voor nieuwe inzichten.

  3 likes
 3. Heel normaal de verschijning in kleding.
  Mooie opname.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Beelden van 'geest van spelend jongetje' in spookhuis gaan rond op internet. Bekijk ze hier

Beelden van ‘geest van spelend jongetje’ in spookhuis gaan rond op internet. Bekijk ze hier

Er zijn videobeelden opgedoken waarop de geest ...

Archeologische sensatie: verzonken paleis ontdekt in Irak. Het maakte deel uit van dit mysterieuze rijk

Archeologische sensatie: verzonken paleis ontdekt in Irak. Het maakte deel uit van dit mysterieuze rijk

Duitse en Koerdische archeologen hebben een mysterieus ...