Homepagina » Gezondheid » Big Pharma houdt bewijs over levensgevaarlijke medicijnen achter. Dit zijn de verwoestende gevolgen
Big Pharma houdt bewijs over levensgevaarlijke medicijnen achter. Dit zijn de verwoestende gevolgen

Big Pharma houdt bewijs over levensgevaarlijke medicijnen achter. Dit zijn de verwoestende gevolgen

Gezondheidsinstanties en overheden worden misleid door farmaceutische bedrijven. Zij houden onderzoeksgegevens achter waaruit blijkt dat bepaalde medicijnen niet werken of zelfs gevaarlijk zijn, meldde de BBC.

Daarnaast worden de resultaten van tenminste de helft van alle klinische onderzoeken nooit gepubliceerd.

Tijdens de varkensgriepepidemie in 2009 werd de overheid bijvoorbeeld gemanipuleerd om op grote schaal Tamiflu in te slaan.

Over het hoofd gezien

Zo kocht de Britse overheid voor omgerekend 487 miljoen euro aan Tamiflu om eigen werknemers te laten vaccineren.

Daarbij werden niet-gepubliceerde studies over het hoofd gezien waaruit bleek dat het middel niet werkte.

Ongeveer 80 procent van de onderzoeken naar Tamiflu die lieten zien dat het niet effectief was, werd nooit gepubliceerd of beoordeeld.

Stierven

Overheden baseren zich niet op wetenschappelijk bewijs, maar op het marketingspel van de farmaceuten, zei Simon Kolstoe van de Universiteit van Portsmouth.

Bewijs voor de gevaren van lorcainide, een hartmedicijn, werd maar liefst 10 jaar geheim gehouden. In die periode stierven veel mensen door toedoen van het middel.

Ook de overheid zelf houdt bewijs achter. Zo verzuimde Public Health England om de resultaten van drie klinische studies naar het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker te publiceren.

[Medisch Dossier]


Vind je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Levensgevaarlijke medicijnen… Geen grappig pleonasme…

  5 likes
  • Ha ha, een gezond verstand voorkomt levensbedreigende medicijnen… een bittere pil voor de industrie waar zij massaal buikpijn van krijgen.

   4 likes
   • Hmmm….. ja @Rini, buikpijn……… daar is vast ook wel weer een pilletje voor.

    Bewijs voor de gevaren van lorcainide, een hartmedicijn, werd maar liefst 10 jaar geheim gehouden. In die periode stierven veel mensen door toedoen van het middel.

    Is dat niet een overduidelijk gevalletje van dood door schuld, of misschien wel moord ? Waarom gebeurt er nooit iets met dergelijke gevallen als het de farmacie betreft terwijl men altijd alles aangrijpt om de alternatieve geneeskunde (lees eigenlijke geneeskunde) aan de hoogste boom te hangen als ook maar denkt iets te verwijten te hebben ?

    9 likes
  • Lees het boek ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’ van Peter C. Gøtzsche en u krijgt inzage in de kwaadaardige werkwijze van Big Pharma.

   4 likes
 2. Dit doet me denken aan hoe Monsanto haar onderzoeken deed: proefdieren, zoals ratten en marmotten werden blootgesteld aan glyfosaat, het werkend middel in round-up voor een periode van 3 maanden. In die periode was er met de dieren niets aan de hand en werd het product veilig verklaard. Dat die dieren vanaf de 4e maand grote tumoren begonnen te ontwikkelen werd ‘gemakshalve’ toch maar niet in de onderzoeksresultaten meegenomen.
  Gevolg is dat er nu rechtszaken in Amerika gewonnen worden door mensen die kanker hebben opgelopen door het langdurig gebruik van round-up.

  Dit zou nu eigenlijk een les moeten zijn voor de instanties i.v.m. vaccins want het principe is identiek: Onderzoeken die maar half kloppen , omkoperij en misleideng.
  Geen bewijs van effectiviteit , maar wel aanwijzingen van ernstige bijwerkingen die onder de tafel geschoven worden. Hun lobby is machtig maar ook eindig.
  Straks zitten ook hier de rechtbanken vol met rechtszaken.

  7 likes
 3. Het hele systeem deugt niet. Wil je gezonde kinderen, dan blijft thuis voor je kinderen. Om maar es mee te beginnen. Vers voedsel bereiden kost tijd. Kleine kinderen horen bv rondom 5 uur te eten ipv 7/half 8 s’avonds. We moeten juist af van de 24 uurs economie.(doorgedraaid onnatuurlijk monster)
  Wat ik bedoel: gezonde mensen hebben geen pilletjes nodig.

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...

hoogleraar

Hoogleraar Pierre Capel legt uit waarom het coronavaccin niet werkt: ‘Het gaat er absoluut niet komen’

Hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel noemt de ...