Buitenland

Hoofdeconoom: ‘Dat de inflatie samenhangt met de oorlog in Oekraïne, slaat eigenlijk nergens op’

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Door de oorlog in Oekraïne stijgen de prijzen van allerlei producten. Niet alleen van gas, olie en benzine, maar ook van verschillende voedingsmiddelen, beweert de overheid op haar website. “Dit zorgt ervoor dat de inflatie stijgt en koopkracht voor veel huishoudens daalt,” valt te lezen op de site. Klopt dit?

“Wat je heel vaak hoort, is dat de huidige hoge inflatie in de eurozone vooral samenhangt met het feit dat er gevochten wordt in Oekraïne. Eén blik op de inflatiegrafiek – of het nou Nederland is of de eurozone – leert dat dat eigenlijk nergens op slaat,” zei econoom Edin Mujagic in het radioprogramma De Nieuws BV.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Er is iets anders aan de hand

“De inflatie loopt sinds de zomer van vorig jaar op,” benadrukte Mujagic, de hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer. “De oorlog in Oekraïne is begonnen op 24 februari. Dus er is iets anders aan de hand.”

Volgens de hoofdeconoom loopt de Europese Centrale Bank (ECB) nu tegen problemen aan die zij zelf gecreëerd heeft. “Dat iets anders is: je hebt 10, 15 jaar lang te veel geld bijgedrukt,” zei hij. “En inflatie ontstaat altijd – vroeg of laat – als gevolg van te veel geld bijdrukken.”

Daar hebben ze blijkbaar iets te veel moeite mee

“Het aanpakken daarvan vereist dat je dat geld uit de economie haalt. En dat is natuurlijk heel moeilijk, want mensen bij de ECB zijn ook gewoon mensen zoals jij en ik. Als je met geld gaat strooien, vindt iedereen je leuk. Dat is geweldig. Nu moet je geld uit de zakken van de overheid gaan halen. En daar hebben ze blijkbaar iets te veel moeite mee,” zei Mujagic.

4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Econoom Edin Mujagic slaat natuurlijk de spijker op zijn kop!

IEDEREEN, die maar beschikt over genoeg hersencellen, zag dit natuurlijk al héél lang aankomen.

De OORLOG in Rusland (die Vladimir Poetin met ALLE redenen is begonnen, die een normaal denkend mens maar kan bedenken) heeft DAAR natuurlijk niets mee te maken.

Maar, zoals bij alle acties die de stompzinnige EU en NAVO starten, moet er natuurlijk wél een scape goat zijn om de schuld te kunnen geven.

Je hoeft werkelijk geen economie gestudeerd te hebben om datgene wat er nu gebeurt, te hebben zien aankomen.

Er is op een totaal onverantwoordelijke manier iedere maand bakken geld bijgedrukt ZONDER deze te ondersteunen door bijvoorbeeld goud.

Dit in tegenstelling tot de BRICS-landen, die bezig zijn met een geldsysteem, ondersteund door goud en zilver.

Voor wie niet bekend zijn met de BRICS-landen (ik denk zelf dat velen van jullie dit wel weten): Brazilië, Rusland, India, China en South-Africa.
Inmiddels hebben zich daar nog meer landen bij aangesloten.

Dit is niet voor niets. De leiders van deze landen zien al lang dat zowel de dollar als de euro geen zak meer waard zijn.

Het is al lang niet meer een kwestie van OF maar meer nog van WANNEER het hele geldsysteem van het Westen definitief failliet is.

Als je praat over de BRICS-landen: deze vertegenwoordigen een totale bevolking van méér dan 2 miljard mensen. Als ik het juist heb, dan bestaat het Westen uit minder dan 1 miljard.

Ik kan in ieder geval maar één conclusie trekken: ONZE zogenaamde regeringsleiders hebben er EEN GROOT POTJE van gemaakt.

Even off topic: Ik las gisteren dat het World Economic Forum bij monde van Klaus Schwab VERSNELD de Agenda 2030 wil uitrollen.

Dit betekent voor ons allemaal: CODE ROOD.

Dit MOET gestopt worden, voordat wij allemaal als slaven worden opgesloten in kleine hokjes, 24 uur per etmaal worden gecontroleerd en alleen nog maar mogen doen en laten wat deze slavendrijvers goedkeuren.

Avax
Avax
1 jaar geleden

Dat was de bedoeling al 10 – 15 jaar geleden, en daarvoor, dat loopt alles geheel in lijn en plan van ClauSSwaabs WEF.Doelstelling 2030 “You wil own nothing and wil be happy”. Hoe gek en gehersenspoeld kun je de mensen niet krijgen en hebben gemaakt om dat te geloven? En ze zijn nog steeds niet wakker genoeg om het door te hebben.Of denkt de econoom dat dat in 2030 in een keer gebeurd?Nee hoor o.a Rutte en alle EU leiders kartellen, in dienst van ClauSSwaab hebben goed hun best gedaan, dat moet je hen nageven.

Evert
Evert
1 jaar geleden

Alles komt uit Oekraïne , deze crisis is gewoon bewust gecreëerd , bakken met geld weggegeven , miljarden tegelijk , verdwijnt in zakken van elite , maar op een dag kunnen zij er ook niks meer mee

Boycot alles!
Boycot alles!
1 jaar geleden

Houdt de schrijver rekening met de hogere energiekosten die al begonnen in herfst vorig jaar?

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x