Homepagina » Buitenland » Nieuwe ontwikkelingen rond MH17-tragedie. Oekraïense ex-majoor zegt te weten wiens schuld het is
Nieuwe ontwikkelingen rond MH17-tragedie. Oekraïense ex-majoor zegt te weten wiens schuld het is

Nieuwe ontwikkelingen rond MH17-tragedie. Oekraïense ex-majoor zegt te weten wiens schuld het is

Vlucht MH17 is op 17 juli 2014 neergeschoten vanuit een gebied dat in handen was van het regime in Kiev. Dat heeft de voormalige Oekraïense majoor Joeri Batoerin gezegd in een interview met de Russische tv-zender Zvezda.

Hij zei dat het rampvliegtuig is neergehaald met een raket die vanuit het dorp Saroschenskoje is afgevuurd.

Batoerin, die op het moment van de tragedie een bataljon bij Charkov onder zijn hoede had, zou de Boeing 777 op de bewuste dag op de radar gezien hebben.

Binnen het bereik

“Men hield alle vliegtuigen in de gaten die over het strijdgebied vlogen,” zei hij. “Plotseling verdween de Boeing van de radarschermen.”

Enkele dagen na de ramp werd een militair konvooi aangetroffen bij een commandopost nabij Charkov. Het zou gaan om soldaten die gestationeerd waren in het dorp Saroschenskoje. Er werd onder meer een Buk-installatie gevonden.

De ex-majoor heeft zich in de zaak verdiept en is tot de conclusie gekomen dat de Boeing van de radar is verdwenen op een plek die binnen het bereik ligt van de Buk-installatie in het dorp Saroschenskoje.

Rondbazuinden

“Toen werd alles duidelijk,” zei de ex-majoor. Dat terwijl alle grote media tegelijkertijd rondbazuinden dat Rusland een verkeersvliegtuig had neergeschoten, voegde hij toe.

Batoerin, die tegenwoordig in Rusland woonachtig is, zegt volledig achter zijn uitspraken te staan.

De Russische wapenfabrikant Almaz-Antey, die onder meer Buk-installaties vervaardigt, heeft na drie verschillende experimenten geconcludeerd dat het vliegtuig is geraakt door een Buk-raket die is afgevuurd rond Saroschenskoje.

[Sputniknews]

Foto: Adnergje Wikimedia Commons

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gladiator schreef:

  Bij de 2e zin gestopt met lezen. MH17 is NIET, ik zeg NIET neergehaald met een (BUK)raket. Er zaten 30mm inslag én uitslag gaten precies op de plek waar de piloten zaten. Ik weet niet waarom dit verhaal zo verdomd losgelaten wordt terwijl er elke keer opnieuw op gewezen wordt. Er zitten 30 mm gaten in de cockpit. dus van die gaten welke door een 30 mm kogel afkomstig uit een BOORDKANON van een vliegtuig in de cockpit van de MH17 zijn afgevuurd en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door een Oekraïnse jager!!!!!!!

  I hope I was clear, I think I’m chrystalclear!!!
  Zou ik nu in het bezit zijn van een blog als dit of een ander alternatief mediablog dan zou ik een verhaal als dit niet eens meer brengen want dit lijkt megasterk op controlled opposition…..toch!!!!!

  Gladiator

  32 likes
  • Oskaar schreef:

   Ah u heeft de gaten gezien en opgemeten
   plaatjes op; internet zijn GEEN ik herhaal GEEN valide bewijs. Ter zijde
   Overigens had Oekraïne als ex sovjetunie lid ook buk instalaties..

   5 likes
   • Piet schreef:

    Nee sufkip vrijwel meteen na het neer halen waren de beelden van de kogelgaten DUIDELIJK te zien maar toen zat je waarschijnlijk nog onder je steen.

    5 likes
    • King of Light schreef:

     De OVSE verklaarde ook in een rapport dat MH17 door een straaljager was neergehaald. De Oekraïense straaljager piloot verklaard een fout te hebben gemaakt. Video van deze verklaring is compleet verdwenen. Dat getuigd ervan dat hogere machten er alles aan doen om de waarheid te verdoezelen om de onderste steen te laten liggen waar hij ligt.

     2 likes
   • vladi schreef:

    vlieg kots poep

    fff

    2 likes
  • peter schreef:

   je hebt gelijk, volgens mij was de cocpit inderdaad doorboort met 30 mm mitrailleurkogels.
   maar er zat ook een gat in,veroorzaakt door een missile.
   waarschijnlijk is eerst de raket afgevuurd, sa of ss missile?
   daarna heeft het oekraiense gevechtsvliegtuig het karwei afgemaakt met zijn mitraiileurs.
   de maleisische piloten zijn onmiddellijk begraven bij terugkomst .
   misschien is opgraven mogelijk,dan weten we of er in hun lichamen sporen van kogels aanwezig zijn.

   8 likes
  • Marcel Koningen schreef:

   Er was geen controle na het neer storten het zou dus kunnen dat eventuele sporen vlak na het neer storten aan gebracht zijn .Als er geen bescherming van het vliegtuig meer is voor passagiers ben je op die hoogte door bevriezing van luchtwegen binnen 20 seconden dood ook is er geen zuurstof op die hoogte wat het hele proces van bewusteloosheid en dood versnelt.Geen een passagier had zijn masker op.De krokodillentranen van Timmermans met het verhaal erbij waren dan ook volledig verzonnen door de Clown Timmermans die dit soort dingen krijgt voorgelicht.Een nare voorstelling vooral voor nabestaande die het geloofde en dachten aan extra lijden.Bij een rake raket aanval kan niemand nog reageren daar is geen tijd meer voor op die hoogte!Dit geld niet voor een beschieting dat kan namelijk variëren kwa inpact.

   4 likes
   • peter schreef:

    ook kenen we het verhaal van de leugenaar timmermans.
    wanneer, je nog tijd hebt om een mondkapje om te doen, is een mitrailleuraanval met een vliegtuig veel geloofwaardiger dan een sa missile.

    4 likes
 • Louise schreef:

  Er is allang besloten welk verhaal het wordt………

  19 likes
  • Peter schreef:

   Prachtig, maar ons partijkartel en de noszombies,met in de hoofdrol onze onderste steen zoeken Rutte, hebben allang besloten wie de Schuld moet krijgen..
   In nieuwsuur van 8 December werd natuurlijk weer een Russische Generaal beschuldigd,van het neerhalen van de Mh 17.. Wederom zonder enige vorm van Wederhoor.
   Het is niet voor niets dat Omzigt van dit drama is verwijderd door zijn russofobsche baas Buma.

   20 likes
 • weg met ons schreef:

  Er moet een verband zijn tussen de verdwenen MH-370 en de (neergehaalde?) MH-17.

  Wil men echt mensen met gezond verstand laten geloven dat met een kansberekening van misschien wel 1 op de tig duizend miljoen vliegtuigen 2 keer van dezelfde maatschappij betrokken zijn bij een mysterieuze ramp: van compleet verdwijnen tot aan het uit de lucht gehaald worden op een plek waar helemaal geen passagierstoestellen zouden mogen vliegen en waarbij Rusland in een fractie van een seconde aangewezen wordt als schuldige, maar tot op heden Kiev als dader uit wordt gesloten en niet eens als dader in aanmerking mag komen.

  Wat een klucht, wat een theater en spektakel en wat een nazi smeerlapperij. Als je het mij vraagt dan is de vermiste MH-370 het toestel met (omgebrachte) passagiers aan boord in de Oekraine aan de grond ‘gezet’….

  Net als 9/11 is/was dit een georkestreerde opvoering met als doel de wereld over de afgrond te duwen en zo de macht en controle te vergroten voor de VS. Alleen klut, de burgers prikken er zo doorheen. De leugenfabrieken bij de westerse media, overheid en politiek werken niet meer, die zijn finaal kapot.

  19 likes
  • ing. Waldeck schreef:

   De vraag is waarom er geen onderzoek is gedaan naar deze conspiracy. (MH17 = MH370)
   Er zijn meerdere getuigen die straaljagers bij de MH17 hebben gezien, een tweede conspiracy?
   Betrokken regeringen hebben in het geheim afspraken gemaakt, de derde conspiracy.

   We kunnen ervan uit gaan dat alle betrokken partijen allen wat te verbergen hebben en afspraken hebben gemaakt om er zelf (prive) beter van dt worden en dus schijt hebben aan de bevolking.

   Het wordt tijd voor een onafhankelijk onderzoek!

   11 likes
 • Coldshot schreef:

  Een buk-raket laat een enorm rookspoor achter en wel 10 kilometer hoog… Die rook blijft ook lang hangen..
  Daarnaast maakt zo’n ding een hels kabaal. Maar er zijn geen beelden of getuigen… Waarom moest MH17 daarlangs??alle andere vliegtuigen maaketen wel een omtrekkende beweging). Waarom moest MH17 lager vliegen dan normaal?? (jagers kunnen niet zo hoog) Waarom zit Oekraine in de onderzoekscommissie MET vetorecht???? Waarom worden onafhankelijke journalisten de mond gesnoerd??? (net als de oog-getuigen ter plaatse). En nu zijn er “plotseling” nieuwe ooggetuigen gevonden… Jajajaja, tuurlijk .. dat zal ook wel weer lekker betrouwbaar zijn.. (net als de conclusies t.a.v. het koffieshop beleid). NOT ! We hebben te maken met een roverheid die zowel onbetrouwbaar als ongeloofwaardig is.. Geld weegt veel zwaarder dan mensenlevens (neo liberallisme). Arm Nederland… 🙁

  19 likes
 • Frans2 schreef:

  Voor maximale verwarring moet je tig versies van het verhaal de wereld in sturen, met maar één gemene deler: het is nooit Rusland geweest.

  12 likes
 • rob schreef:

  Iedere keer dat smoesje van liever de waarheid van de MH017 onder de pet houden……….uit zogenaamd respect voor de nabestaanden (alsof dat kinderen zijn).
  De MH 017 werd neergehaald niet door een Buck-raket maar door 30 mm boordkanonnen van twee gevechtsvliegtuigen van de luchtmacht van Oekraïne.
  BBC-documentaire: “Neerhalen van MH017 was gewoon het werk van de CIA en Oekraïense geheime dienst”

  Deze false flag-operatie was er op gericht de reputatie van Rusland onderuit te halen zodat er sancties konden worden opgelegd, de wereld te laten zien dat Rusland een ‘barbaars land’ is en de NAVO-aanwezigheid in Europa, met name Oekraïne, te verstevigen.

  http://time2wakeup.me/?p=3725

  11 likes
 • formidabele schreef:

  Omzigt moest van het toneel omdat hij te eerlijk en opkomt voor rechtvaardigheid, het scenario moet zo uitpakken, dat van te voren al bekend is dat de Russen het gedaan hebben?

  8 likes
 • Marcel Koningen schreef:

  Het is de schuld van diegene die het grensland[vertaling] in een burger oorlog gestuurd hebben met opruiende taal tegen de regering dat de situatie kon voorkomen zoals het gebeurd is.Maar in Nederland de schuld van defensie die wel kaarten uitbrengt met gevaarlijke plaatsen voor toeristen maar geen belletje gaf naar de luchtvaart dat er vliegtuigen tot 12 km makkelijk geraakt konden worden met de aanwezige luchtverdedigings raketten.Onze eigen inlichtingen diensten dus .Eigelijk hadden de inlichtingsdiensten ook de euro en lands politiek moeten waarschuwen dat wraak op Rusland via het grensland wel eens heel erg gevaarlijk kon uitpakken.Onze defensie en inlichtingen apparaat moet op de schop dus als wij dit soort grappen van defensie niet willen accepteren. En dan die door schuldgevoel van de overheid bombastische begrafenis in plaats van een werkende inlichtingen dienst ,om je rot te schamen.En die Amerikanen die meteen het grensland gaan leegroven met fracking contracten op het hoogste niveau nog meer schaamte erbij.Arme bewoners van het grensland die deze tsunami van ellende en ontketende sluimerende krachten over zich heen kregen . Sorry grensland en bewoners uit het diepst van mijn hart ook al ben ik klein en onbetekenend .

  6 likes
 • Ad Dral schreef:

  Opgelegd verhaal door BATOERIN. Er is slechts ! Bukvlindertje IN het vliegtuig gevonden. NADAT het erin gelegd is.

  2 likes
 • Yuri Janssen schreef:

  Kijk hier maar eens: http://thesaker.is/?s=mh17

  Meer dan genoeg bewijs dat het een oekraiense SU25 was die MH17 heeft neergeschoten met zijn boordkanon…

  1 likes
 • Predator schreef:

  Oskaar heeft het NOS gemist

  0 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  >