Homepagina » Buitenland » Voormalig directeur corona-vaccinatieprogramma Myanmar gearresteerd wegens hoogverraad
myanmar
Foto: Politiecordon tijdens staatsgreep Myanmar (OneNews CC BY 3.0)

Voormalig directeur corona-vaccinatieprogramma Myanmar gearresteerd wegens hoogverraad

Het voormalige hoofd van het corona-vaccinatieprogramma in Myanmar is gearresteerd en hoogverraad ten laste gelegd wegens het samenspannen met tegenstanders van de militaire autoriteiten, zo hebben staatsmedia gemeld.

De krant New Light of Myanmar schreef eerder deze maand dat Htar Htar Lin was opgepakt en dat ze ook wordt beschuldigd van het samenwerken met de Nationale Eenheidsregering, die door de junta is gebrandmerkt als terroristische organisatie.

Soros

Htar Htar Lin is samen met 11 andere artsen aangeklaagd wegens hoogverraad, opruiing en samenspannen met een illegale organisatie.

Op 1 februari greep het leger de macht in Myanmar en werd regeringsleider Aung San Suu Kyi gearresteerd. In maart legde het militaire regime beslag op de bankrekeningen van de Open Society Foundations (OSF) van miljardair George Soros in Myanmar. Ook vaardigde het leger arrestatiebevelen uit tegen 11 medewerkers van de organisatie.

Mensenrechtenorganisatie ‘veroordeelt’ arrestatie

Het regime onthulde dat Soros vier keer een ontmoeting heeft gehad met de afgezette leider Suu Kyi. Zijn zoon Alexander ontmoette haar tussen 2017 en 2020 maar liefst zes keer. De OSF steunt al sinds 1994 de ‘democratische transitie’ in het land. Suu Kyi maakte de beloofde democratisering niet waar.

De Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Physicians for Human Rights heeft de arrestatie van Htar Htar Lin en andere artsen veroordeeld. Saillant detail: Physicians for Human Rights wordt gefinancierd door de OSF van Soros.

[Reuters]
5 41 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annemiek B.
Annemiek B.
3 maanden geleden

Toch komt er stukje bij beetje meer naar boven borrelen uit de stinkende beerputten. Nu nog de pedo deep state. Ik kan niet wachten tot die monsters hun gerechte straf zullen krijgen. Alles hangt met elkaar samen.

Wappie
Wappie
3 maanden geleden

Als de naam Soros erin voorkomt zegt al genoeg😤😤

Annette
Annette
3 maanden geleden

Het is in dit specifieke geval dus een voordeel als er een militair gezag de baas is. Dan kunnen zij dus, zonder eindeloos rechtszaken te moeten voorbereiden, direct ingrijpen. Mooi dat die smerige artsen, die niet eens arts genoemd zouden moeten worden, opgepakt zijn.
En die Amerikaanse organisatie Physians for Human Rights moet haar grote bek houden. Er is geen sprake van mensenrechten, als zo’n vieze gluiperd als George Soros ermee te maken heeft. Dan weet je wel beter.
In ieder geval is dit voor de bevolking van Myanmar goed nieuws. DEZE artsen kunnen de bevolking in ieder geval geen kwaad meer doen.

Brian
Brian
3 maanden geleden

Goed nieuws.Nu Nederland nog.

x

Check Also

gezichtsscan

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De ...

slovenië

Premier Slovenië: dit zijn de Nederlandse Soros-marionetten in het Europarlement (Rutte woest)

Janez Jansa, de premier van Slovenië, heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x