BuitenlandCorona

Voormalig directeur corona-vaccinatieprogramma Myanmar gearresteerd wegens hoogverraad

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het voormalige hoofd van het corona-vaccinatieprogramma in Myanmar is gearresteerd en hoogverraad ten laste gelegd wegens het samenspannen met tegenstanders van de militaire autoriteiten, zo hebben staatsmedia gemeld.

De krant New Light of Myanmar schreef eerder deze maand dat Htar Htar Lin was opgepakt en dat ze ook wordt beschuldigd van het samenwerken met de Nationale Eenheidsregering, die door de junta is gebrandmerkt als terroristische organisatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png
Soros

Htar Htar Lin is samen met 11 andere artsen aangeklaagd wegens hoogverraad, opruiing en samenspannen met een illegale organisatie.

Op 1 februari greep het leger de macht in Myanmar en werd regeringsleider Aung San Suu Kyi gearresteerd. In maart legde het militaire regime beslag op de bankrekeningen van de Open Society Foundations (OSF) van miljardair George Soros in Myanmar. Ook vaardigde het leger arrestatiebevelen uit tegen 11 medewerkers van de organisatie.

Mensenrechtenorganisatie ‘veroordeelt’ arrestatie

Het regime onthulde dat Soros vier keer een ontmoeting heeft gehad met de afgezette leider Suu Kyi. Zijn zoon Alexander ontmoette haar tussen 2017 en 2020 maar liefst zes keer. De OSF steunt al sinds 1994 de ‘democratische transitie’ in het land. Suu Kyi maakte de beloofde democratisering niet waar.

De Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Physicians for Human Rights heeft de arrestatie van Htar Htar Lin en andere artsen veroordeeld. Saillant detail: Physicians for Human Rights wordt gefinancierd door de OSF van Soros.

[Reuters]

5 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annemiek B.
Annemiek B.
2 jaren geleden

Toch komt er stukje bij beetje meer naar boven borrelen uit de stinkende beerputten. Nu nog de pedo deep state. Ik kan niet wachten tot die monsters hun gerechte straf zullen krijgen. Alles hangt met elkaar samen.

Wappie
Wappie
2 jaren geleden

Als de naam Soros erin voorkomt zegt al genoeg??

Annette
Annette
2 jaren geleden

Het is in dit specifieke geval dus een voordeel als er een militair gezag de baas is. Dan kunnen zij dus, zonder eindeloos rechtszaken te moeten voorbereiden, direct ingrijpen. Mooi dat die smerige artsen, die niet eens arts genoemd zouden moeten worden, opgepakt zijn.
En die Amerikaanse organisatie Physians for Human Rights moet haar grote bek houden. Er is geen sprake van mensenrechten, als zo’n vieze gluiperd als George Soros ermee te maken heeft. Dan weet je wel beter.
In ieder geval is dit voor de bevolking van Myanmar goed nieuws. DEZE artsen kunnen de bevolking in ieder geval geen kwaad meer doen.

Brian
Brian
2 jaren geleden

Goed nieuws.Nu Nederland nog.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x