CoronaBuitenland

Big Pharma heeft het tijdens corona wel heel erg bont gemaakt: ‘Schaamteloos’

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

De enorme winsten van farmaceutische bedrijven tijdens de ‘coronapandemie’ zijn vooral te danken aan miljardeninvesteringen vanuit overheden. Dat concludeert Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).

Pfizer, BioNTech, Moderna en Sinovac maakten in 2021 en 2022 een buitengewone 90 miljard dollar winst op hun coronaproducten. Vaccinproducenten kregen miljarden aan overheidsfinanciering. Het exacte bedrag is moeilijk vast te stellen omdat bedrijven en overheden niet transparant zijn geweest over hun deals.

“Bedrijven zijn schaamteloos voor de winst gegaan en hebben de voorkeur gegeven aan deals met landen met een hoog inkomen, die een hogere prijs per dosis betaalden,” zegt Esther de Haan van SOMO.

Absoluut noodzakelijk

Volgens de organisatie is het ‘absoluut noodzakelijk’ dat beleidsmakers het eens worden over krachtige maatregelen om dergelijke extreme woekerwinsten ten koste van de belastingbetaler in de toekomst te voorkomen.

Zonder dwingende regels zal er volgens De Haan weinig veranderen. “Grote bedrijven zullen onvoorwaardelijke overheidsfinanciering blijven ontvangen en perverse deals blijven sluiten.”

Ondanks het feit dat Pfizer/BioNTech en Moderna enorme bedragen ontvingen via subsidies en vanaf het begin al enorme winsten boekten, kozen ze ervoor om de prijs van hun vaccins tussen 2020 en 2022 met respectievelijk 56 procent en 73 procent te verhogen. Ze hebben al aangekondigd hun prijzen dit jaar te verviervoudigen.

Kat in de zak

“Benieuwd welke progressieve partij hier politieke stennis over gaat maken. Ze waren namelijk allemaal voor een vaccinatieplicht en hebben vaccins allemaal gevoerd als ‘wonder van de wetenschap’,” reageert financieel geograaf Ewald Engelen, die spreekt van een ‘kat in de zak’.

5 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
26 dagen geleden

Ik zou wel eens willen weten hoeveel er aan de vingers van von der Leyen is blijven plakken toen ze 4,3 miljard doses van Pfizer bestelde per SMS8

Greet Resist
Greet Resist
26 dagen geleden

de genocide stakeholders

Sophie
Sophie
26 dagen geleden

Het was een zeer slechte zaak! maar zal ongetwijfeld de doofpot ingaan, omdat als alle manipulatie aan de grote klok wordt gehangen, de pl…. uitbreekt.

Ron
Ron
26 dagen geleden

De fik erin dat is wat er moet gebeuren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

74
0
We lezen graag je reactie!x