Homepagina » Archeologie » Archeologen ontsluiten geheimen van Mayapiramides. Zie hier wat ze van plan zijn
Archeologen ontsluiten geheimen van Mayapiramides. Zie hier wat ze van plan zijn

Archeologen ontsluiten geheimen van Mayapiramides. Zie hier wat ze van plan zijn

Het vermoeden bestaat dat onder de mysterieuze Mayapiramides in Mexico een ondergronds netwerk van rivieren en gangen verscholen ligt.

Volgens legendes kan dit netwerk toegang verschaffen tot verborgen kamers in de raadselachtige bouwwerken.

Na ruim 50 jaar gaat een team archeologen nu het ondergrondse netwerk verkennen.

Heilig

“Er werd nog nooit een onderzoek op deze schaal uitgevoerd,” zei Guillermo de Anda van het Mexicaanse Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis.

“Maar we zijn er zeker van dat we deze vindplaats nu beter zullen begrijpen, op een manier die vroeger niet mogelijk was,” vervolgde hij.

Voor de oorspronkelijke bewoners van deze heilige grond, de Maya’s, waren de ondergrondse rivieren, waterputten en tunnels heilig, aldus De Anda.

Goden

“Ze vormden drempels die hen toegang tot de goden konden verschaffen,” zei hij. Ze deden alles om de bewoners van de geestenwereld tevreden te stellen.

Duikers gaan onder meer afdalen in de mysterieuze waterputten in een poging geheime toegangspoorten tot het hart van de Piramide van Kukulcan of El Castillo te ontdekken.

Het team heeft al enkele grotten ontdekt, waarin onder andere een gebeeldhouwde figuur van een vrouw lag.

3D-model

We hopen dat de tunnels en gangen onder de Mayapiramides zullen leiden naar de waterput onder El Castillo, aldus James Brady van de California State University, Los Angeles.

De onderzoekers hopen genoeg informatie te verzamelen om een volledig 3D-model te maken van alle Maya-bouwwerken in Chichen Itza, zowel boven als onder de grond.

[Nieuwsblad, PressTV]


Vond je deze informatie waardevol? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Raadselachtige bouwwerken, grotten ,gangen, tunnels ,goden, een soort heilig geheim.
  Een vindplaats moet er zijn van geheimen gangen en poorten
  Wat wil men ontdekken daar als men naar het mensdom kijkt zit er nog genoeg raadsels grotten geheimen in hem zelf verborgen
  Een speurtocht naar een verleden daar valt veel in te bespeuren
  Zowel op deze door mensen gebouwde werken als mede de bouwwerk mens Zelf.
  Is het niet een soort zoektocht naar van wat en wie we Zijn de mens Zelf om te ontdekken wat er verborgen in het Zelf zit
  Zal er wat gevonden worden dan worden de raadsels de geheimen een beetje opgelost maar de de verborgen grotten geheimen waar de mens vandaan komt blijft verborgen.
  Wat waren de geheimen van de Maja,s of thans zo word het benoemd om dat we gewoon niet weten hoe ze leefden met een leefwijze leefde in die tijd die we niet begrijpen
  In deze tijd begrijpen we ook heel veel niet kunnen we niet beter ons leefwijzen leren begrijpen en op zoek gaan naar ons verborgen gangen geheimen grotten tunnels , de mens zelf is al een Heilig wezen een prachtig ontwerp door het universum gebouwd als men deze heiligheid ziet dat valt eigenlijk de geheimen weg en dan kunnen we ons bekleden met de liefde van de universum ons schenkt..
  En wat is deze geschonken kracht ,dat er een kracht in het Zelf schuilt tot volledig met elkaar in omgang en elkaar zien als iets moois en prachtig wezen waarin de omgang schuilt en probeert het tot volle bloei te brengen wat we kunnen benoemen als Liefde men hoeft dan niet door het hele stelsels van gangen te kruipen het is gewoon aanwezig.

  15 likes
  • LS…

   Als jij je roze bril afzet dan ziet het er héééé’l anders uit ! Als je de moed hebt om de juiste onderzoeken te lezen dan weet je vrij goed wat de mens is en vooral wat hij niet is maar wel nog kan worden !

   4 likes
 2. Is te hopen dat deze onderzoekers weten waar ze aan beginnen.

  Het is al vaker gebeurt dat goed willende onderzoekers dergelijke locaties hebben onderzocht en daarbij zijn gestuit om exotische technologie of belangrijke informatie. Als er ècht belangrijke vondsten worden gedaan, worden deze geconfisqueerd of aan het zicht onttrokken door corrupte kringen die er al eeuwen hun voordeel mee doen.

  Nu maar hopen dat de onderzoekers zo bij de tijd zijn dat ze hun vondsten direkt aan een breed publiek bekend maken of indien nodig compleet onbruikbaar maken voordat het in verkeerde handen valt.

  Als voorbeeld: stel dat de “Spear of Destiny” werkelijk in handen is gevallen van een figuur zoals George Soros. Het blijven geruchten… maar het gaat om de strekking van het verhaal.

  6 likes
  • @ Mike

   Daar maak ik mij ook zorgen om, en aangezien “Reuter” betrokken is bij deze reportage weet je 1 ding zeker. En dat is; dat de Verenigde Naties variant van de”Ahnenerbe” aka Unesco op de achtergrond meekijkt. En klaar staat om in te grijpen. Ze zullen er wel een (gespinde) primeur van maken, en de credits niet aan de archeologen geven die het initiatief namen, maar aan mainstreamers die tot voor kort tegen dit dit soort expedities waren. Zoals Robert schoch overkwam bij het ouder dateren van de Sphinx, en zijn bevindingen dat de sphinx en de piramiden aan het water lagen.

   6 likes
   • Eerlijk gezegd denk ik dat ze niet veel spectaculairs zullen vinden, de conquistadores en de Dominicaanse monniken zullen er ongetwijfeld in het verleden al geneusd hebben.

    5 likes
 3. Wie weet waar die gangen naar leiden. Misschien tot in Australië.

  6 likes
 4. oude geschiedenis, waarheid, verleden.
  zou wel eens tot aanwezigheid van buitenaardsen duizenden jaren terug kunnen wijzen.
  ( zie Piramiden Egypte).
  tekeningen in tempels palengue, yucatan, waarop soort ruimtevaarder zat achter een instrumentenbord.
  mayas voerden al kosmische berekeningen uit, toen wij nog in berenvellen in het stenen tijdperk verkeerden.
  enfin, er is nog veel uit te zoeken,hoewel alle mogelijkheden benut zullen worden om ons van de waarheid af te houden.

  4 likes
  • De vraag is eigenlijk of we nóg of wéér in grotten woonden in onze berenvelletjes…
   Zoveel is er niet voor nodig om een technisch geavanceerde samenleving met alle bijbehorende kennis weg te vagen; een flinke stroomstoring zou in ons geval al voldoende zijn om de hele boel in te laten storten.

   3 likes
 5. Wat ze van plan zijn is zoveel mogelijk van de oude geschiedenis vinden dat de sleutel tot de waarheid en aansluiting van het verleden tot het heden vinden ,en voor ons verborgen houden.

  Als wat al gebeurt is met de vondst van de piramide in Bosnië waar de website die volledig inzicht gaf over ons verleden te boycotten en interessante bevindingen de kop in te drukken.

  De Cabal zit bovenop deze archeologen zodat ze gelijk alle belangrijke bevindingen en vondsten in beslag kunnen nemen en diep weg kunnen stoppen of misschien wel vernietigen.

  Want ohwee als we toch ooit de waarheid horen.

  4 likes
 6. Daarna horen we er zoals gewoonlijk niets meer van !!!!! Zo zit de corrupte wereld in elkaar ! Dus de waarheid zal niet binnenkort uitkomen !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

Amerikaanse overheid monitort in het geheim 'slangachtige UFO's'. Hier worden ze gezien

Amerikaanse overheid monitort in het geheim ‘slangachtige UFO’s’. Hier worden ze gezien

Een oud-rechercheur heeft gezegd dat de Amerikaanse ...