Homepagina » Buitenland » Russische onderminister van Defensie waarschuwt: voor onze ogen vormt zich een ‘nieuwe wereldorde’
russische
Foto: Alexandr Fomin (Mil.ru CC BY 4.0)

Russische onderminister van Defensie waarschuwt: voor onze ogen vormt zich een ‘nieuwe wereldorde’

We zien op dit moment een ‘nieuwe wereldorde’ gevormd worden waarbij landen een kant kiezen in een nieuwe Koude Oorlog. Dat zei de Russische onderminister van Defensie Aleksandr Fomin in gesprek met RT.

De zender sprak met Fomin in aanloop naar de conferentie over internationale veiligheid in Moskou van 22 tot 24 juni. Zo’n 50 landen nemen deel aan de conferentie. Landen mogen deelnemen ongeacht hun huidige relatie met Rusland, zei Fomin.

“We laten niet alleen onze partners, maar ook onze tegenstanders aan het woord,” aldus de Russische onderminister. Hij zei dat dergelijke bijeenkomsten belangrijk zijn nu de ‘oude’ wereld uit elkaar brokkelt.

‘Wij’ en ‘zij’

“We zien op dit moment een nieuwe wereldorde ontstaan. We zien dat landen geneigd zijn om zich te laten meesleuren in een nieuwe Koude Oorlog. De landen worden onderverdeeld in ‘wij’ en zij’, waarbij ‘zij’ worden aangeduid als vijanden.”

“Het bestaande systeem van internationale betrekkingen en het veiligheidskader wordt systematisch vernietigd. De rol van internationale organisaties als instrumenten van collectieve besluitvorming op het gebied van veiligheid wordt beperkt.”

Nieuwe wapensystemen

De afgelopen jaren zijn meerdere internationale verdragen beëindigd. Uitzondering op de regel is het kernwapenverdrag tussen de Verenigde Staten en Rusland, dat onlangs met vijf jaar werd verlengd.

De opkomst van nieuwe wapensystemen en inspanningen van sommige landen om oorlog te voeren op plekken waar dat nog nooit gebeurd is, versnelt de opkomst van een ‘nieuwe wereldorde’. De Russische onderminister doelde daarmee op de ruimte en cyberspace.

[Infowars via RT]
4.9 47 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
4 maanden geleden

De Russen hebben de afgelopen jaren al héél véél gedaan om de plannen van de Cabal te dwarsbomen (Syrië) en hun Duivelse plannen & False-Flags in de openbaarheid te brengen en te neutraliseren, tevens hebben ze altijd hun uiterste best gedaan om escalatie en een (Nucleaire) Oorlog te voorkomen…De informatie-oorlog hebben de Russen inmiddels gewonnen.

Bedankt mijn Rusland…de Ware Schaakgrootmeesters…

Omdat
Omdat
4 maanden geleden

De geopolitieke situatie is vergelijkbaar met de situatie voor wo1

wolfje168
wolfje168
4 maanden geleden

Daar zal pinokkio zeker niet gaan aan zitten

Alena
Alena
4 maanden geleden

Oorlog voeren op plekken waar dat nog nooit gebeurd is? Volgens mij bedoeld hij eerder oorlog voeren op het menselijk DNA. Helaas zal dat voor heel veel mensen slecht aflopen. Die nieuwe wereld orde staat in de Bijbel al vermeld, en beschreven. Het boek openbaring is een lastig boek om te begrijpen maar zo waardevol om te lezen.

x

Check Also

premier

Flashback – Maleisische oud-premier Mahathir: ‘Elites willen wereldbevolking terugbrengen tot 1 miljard’

Op 9 maart 2015 claimde de Maleisische ...

australi

Australische gezondheidschef: bron- en contactonderzoek is onderdeel van ‘Nieuwe Wereldorde’

Kerry Chant, de gezondheidschef van de Australische ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x