Buitenland

Russische onderminister van Defensie waarschuwt: voor onze ogen vormt zich een ‘nieuwe wereldorde’

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We zien op dit moment een ‘nieuwe wereldorde’ gevormd worden waarbij landen een kant kiezen in een nieuwe Koude Oorlog. Dat zei de Russische onderminister van Defensie Aleksandr Fomin in gesprek met RT.

De zender sprak met Fomin in aanloop naar de conferentie over internationale veiligheid in Moskou van 22 tot 24 juni. Zo’n 50 landen nemen deel aan de conferentie. Landen mogen deelnemen ongeacht hun huidige relatie met Rusland, zei Fomin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“We laten niet alleen onze partners, maar ook onze tegenstanders aan het woord,” aldus de Russische onderminister. Hij zei dat dergelijke bijeenkomsten belangrijk zijn nu de ‘oude’ wereld uit elkaar brokkelt.

‘Wij’ en ‘zij’

“We zien op dit moment een nieuwe wereldorde ontstaan. We zien dat landen geneigd zijn om zich te laten meesleuren in een nieuwe Koude Oorlog. De landen worden onderverdeeld in ‘wij’ en zij’, waarbij ‘zij’ worden aangeduid als vijanden.”

“Het bestaande systeem van internationale betrekkingen en het veiligheidskader wordt systematisch vernietigd. De rol van internationale organisaties als instrumenten van collectieve besluitvorming op het gebied van veiligheid wordt beperkt.”

Nieuwe wapensystemen

De afgelopen jaren zijn meerdere internationale verdragen beëindigd. Uitzondering op de regel is het kernwapenverdrag tussen de Verenigde Staten en Rusland, dat onlangs met vijf jaar werd verlengd.

De opkomst van nieuwe wapensystemen en inspanningen van sommige landen om oorlog te voeren op plekken waar dat nog nooit gebeurd is, versnelt de opkomst van een ‘nieuwe wereldorde’. De Russische onderminister doelde daarmee op de ruimte en cyberspace.

[Infowars via RT]

4.9 47 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

De Russen hebben de afgelopen jaren al héél véél gedaan om de plannen van de Cabal te dwarsbomen (Syrië) en hun Duivelse plannen & False-Flags in de openbaarheid te brengen en te neutraliseren, tevens hebben ze altijd hun uiterste best gedaan om escalatie en een (Nucleaire) Oorlog te voorkomen…De informatie-oorlog hebben de Russen inmiddels gewonnen.

Bedankt mijn Rusland…de Ware Schaakgrootmeesters…

Omdat
Omdat
2 jaren geleden

De geopolitieke situatie is vergelijkbaar met de situatie voor wo1

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Daar zal pinokkio zeker niet gaan aan zitten

Alena
Alena
2 jaren geleden

Oorlog voeren op plekken waar dat nog nooit gebeurd is? Volgens mij bedoeld hij eerder oorlog voeren op het menselijk DNA. Helaas zal dat voor heel veel mensen slecht aflopen. Die nieuwe wereld orde staat in de Bijbel al vermeld, en beschreven. Het boek openbaring is een lastig boek om te begrijpen maar zo waardevol om te lezen.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x