Homepagina » Natuur en Milieu » Bizar geluid boven Nederland en Marokko blijft groot raadsel
Bizar geluid boven Nederland en Marokko blijft groot raadsel

Bizar geluid boven Nederland en Marokko blijft groot raadsel

Het mysterieuze geluid dat Nederland al dagen in de greep houdt, blijft vooralsnog onopgelost. Veel media berichten erover, maar niemand heeft een eenduidige verklaring.

Uit verschillende plaatsen komen meldingen van mensen die in de afgelopen weken vreemde geluiden in de lucht hebben gehoord. Het mysterieuze geluid is volgens de getuigen een soort trompetgeschal.

Het geluid dook onder meer op in Pijnacker, Gouda en Bleiswijk en op de website van Omroep Flevoland staat een filmpje dat in Almere zou zijn opgenomen. De maker zegt er kippenvel van te krijgen. Ook mensen in Moerdijk en Kijkduin werden opgeschrikt door diepe tonen die enkele seconden aanhielden. Via sociale media werden de geluiden gedeeld.

Marokko

Daarnaast is in Gelderland een filmpje opgedoken. Ditmaal uit Lichtenvoorde. Twee broers hoorden daar het mysterieuze geluid. Over het algemeen worden de geluiden rond de avond waargenomen.

De meldingen beperken zich niet alleen tot Nederland. Enkele weken geleden hadden inwoners van verschillende steden in Marokko erg veel last van een mysterieus geluid. De klanken werden in onder meer Casablanca, Marrakesh, Tanger en Agadir gehoord.

Gissen

Voor zover bekend was het geluid niet afkomstig uit lokale fabrieken. Op sociale netwerken gaan de wildste theorieën rond. Sommigen denken dat het einde der tijden nadert, terwijl anderen zeggen dat de geluiden worden veroorzaakt door IS. Wetenschappers daar houden het op een geologisch fenomeen of een ultrasoon geluid.

Volgens geofysicus Läslo Evers kan het geluid ook afkomstig zijn van vliegtuigen. Toch kan het mysterie alleen worden ontrafeld door exacte metingen uit te voeren. “Na de metingen zou het mogelijk zijn om de bron op te sporen. Zolang dat niet gebeurt, blijft het natuurlijk gissen,” zei hij.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • vigo3d schreef:

  Dat het geluid in Marokko wordt gehoord heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de toeslagen naar dit land worden verminderd,waardoor de mensen aldaar in de avond gezamelijk hun ongenoegen laten blijken.

  46 likes
 • Maurice schreef:

  De geluiden komen uit de film ‘War of the Worlds’ uit 2005. Heeft niemand dat door? Wel grappig.

  12 likes
  • ikzelfzelf schreef:

   Natuurlijk, daarom zie je in sommige filmpjes dat zelfs mensen buiten op straat blijven stilstaan omdat ze het vreemde geluid horen en niet weten wat het is en waar het vandaan komt. Maar volgens jou wordt dat geluid dus zo afgespeeld dat je het van ver kan horen!
   Als iemand dat geluid uit die film zou afspelen, dan is het niet moeilijk om te traceren waar het vandaan komt, maar dat is hier niet het geval.

   22 likes
  • saharah schreef:

   klopt heb dat fragment gezien, maar heb het geluid ook zelf gehoord in hilversum oktober 2011
   en het klinkt echt vanuit de lucht rondom.. harder zachter alsof het geluid verplaatst en het klinkt idd als die film had daarvoor nooit de film gezien en dus het geluid gehoord. Ging savonds kijken weird noises in the sky denk kijken of meer mense het gehoord hadden en toen vond ik die filmpjes van mensen over de hele wereld die hetzelfde geluid hoorde.. dus ja wel vreemd

   0 likes
 • Kalki schreef:

  Dat geluid, heeft het niet met het opwarmen van ons zonnestelsel te maken?

  11 likes
 • Elise49 schreef:

  Het geluid komt via de ether. Wat is erbij gekomen de laatste eeuw? Zendmasten/satellieten/wifi enz. Geluid kan meedrijven op radio geloven. Is het geluid natuurlijk of afkomstig van mensen? Het kan geluid zijn van een werkplaats en dat het geluid dan meedrijft. Je ziet vaak op de die filmpjes elektriciteit masten in de buurt. Maar het geluid kan ook verzonden worden via satellieten zelf. Dus om ons bang te maken. Net zoals we geluid binnenkrijgen op onze radio en tv. Sommige mensen denken dat er een invasie komt van aliens of een beeltenis van god enz. Maar dit is dan gewoon uitgezonden. Als je kijkt hoe illusionisten hun ding doen, dan kan dat ook in het groot. Daarom denken sommige dat we in een simulator leven.
  Zelf denk ik dat de technologie al tijdperken lang bestaat en dat dit wordt gebruikt om de aarde te zuiveren, zodat er een nieuw tijdperk gestart kan worden. De geloven zijn dus wel waar, maar de vijand is niet de gewone man/natuur, maar de elite met hun duivels systeem. Waarvoor moet alles gecodeerd worden? Totale controle en experimenten. Lijkt mij overbodig bij een natuurlijke Niburu/zonnestelsel dat eens in de zoveel tijd langskomt. Dan ga je als mens al samenwerken. Dan wil je redden wat er te redden valt. Ook voor je nageslacht/naasten. Het systeem drijft ons juist uit elkaar en andere shit. Het maakt ons armer. Er wordt niet gedeeld enz. We krijgen geen ruimte om zelf goede dingen op te zetten. Belasting die lager wordt, zou juist een verbetering zijn. Of een stelsel waarbij je kunt samenwonen met meerdere familieleden en niet dat je ouders niet kunt opnemen of dat je je kinderen nu het huis moet uitkijken ivm extra kosten/betalingen/belasting. Waarvoor nog oorlog voeren? Als de boel toch vernietigd wordt door een natuurlijke Niburu. Hoef je het systeem ook niet te laten crashen? Je schrijft er gewoon wat nulletjes bij. Of je begint met wereldwijd schulden te vereffenen. Er klopt gewoon iets niet.

  12 likes
 • Chris schreef:

  Het is gewoon een hoax die zich de afgelopen jaren als een olievlek over internet, en dus de hele wereld heeft uitgebreid. Als een grappenmaker begint, volgen de copycats vanzelf. Een beetje techniek, een scheutje massahysterie en voilà. In mijn woonplaats zou het geluid inmiddels ook gehoord zijn. Nou, ik heb niks, en ook niemand erover gehoord…

  4 likes
  • Moon schreef:

   Dus als jij het niet hebt gehoord bestaat het niet?
   Ik heb ‘t dus wel gehoord , en ik kan je zeggen dat het behoorlijk eng is.

   5 likes
   • Chris schreef:

    Dus, als iemand in mijn woonplaats claimt het wel te hebben gehoord en ik niet, ben ik gek? Feiten zijn dat het gaat om vage Youtube-filmpjes, gemaakt met mobiele telefoons; er nooit meldingen zijn binnengekomen bij de politie (wat mensen doorgaans onmiddelijk doen als ze iets ervaren wat ze niet kunnen verklaren); nooit een officiele filmploeg het geluid heeft opgenomen, terwijl je dat wel zou verwachten, daar het een wereldwijd waargenomen fenomeen zou zijn. Wat jij hebt gehoord, geen idee. Maar daar zou maar zo eens een hele logische aardse verklaring voor kunnen zijn.

    2 likes
   • Leonard Ariekoek schreef:

    Hoe klinkt het dan?

    1 likes
 • Bataaf schreef:

  Nadering Nemesis en Nibiru.
  Dat is de reden.
  Men komt met allerlei onzin theorien simpelweg omdat men de ware aard niet kan en mag onthullen.
  Ken je geschiedenis en je kent je toekomst.
  Onze voorouders wisten donders goed wat deze geluiden voor hen betekenden.Boeken vol met informatie en zaken die duiden op wat wij nu ervaren.
  Er om heen lullen heeft nog nooit iets goeds gebracht.
  Als je nog niet wakker was dan is nu je plicht dat te doen.
  Succes

  5 likes
  • Chris schreef:

   Nemesis en Niburu zijn ook onzin.

   1 likes
   • Bataaf schreef:

    We zullen zien.
    Noach’s tijdsgenoten dachten er toen ook precies zo over.
    De rest is geschiedenis.
    Gelukkig zijn er boeken en geschriften zat die onze huidige generatie kunnen helpen er net even anders naar te kijken dan de massa toen.
    De vraag is in hoeverre de invloed danwel toe of af gaat nemen.
    Onzinnigheid in deze bestaat niet.

    1 likes
 • Tante Miep schreef:

  Een paar weken geleden was het ook te horen in Apeldoorn.
  Maar niemand weet precies waar het vandaan komt, dus laten we geen onzinnige dingen roepn., het heeft geen zin.

  5 likes
 • frans schreef:

  Het beste advies luidt; geeen paniek. Niet voor angst kiezen!
  Mooi verhaal van Elise49.
  Er komt nog veel meer op ons af van boven. Eerst geluid. Dan de film.
  Blijf kijken, het is in 3D, met popcorn, (biologische), het is een hoax. Een angstverspreider. Kies er niet voor.
  Redelijk stoicijns zijn.
  De duistere wereldheersers zijn zelf in paniek!!
  Die paniek willen zij overdragen de mens. Maar mens; neem het niet aan!
  De duistere wereldheersers grijpen om zich heen, ze verliezen macht. Als een kat in het nauw maken ze rare sprongen.
  Aan het eind van een era vallen de meeste slachtoffers. Ook zij.

  4 likes
 • Richard schreef:

  Project Bluebeam

  2 likes
 • Axmann schreef:

  No panic. Zolang het slechts geluiden zijn is er niets aan de hand

  1 likes
 • frans schreef:

  wel beeld maar geen geluid …euhhhh,,,, bedoel het andersom

  1 likes
 • frans schreef:

  Of wil je ook een zoen van Juncker.

  1 likes
 • Iedeen wordt bij de neus genomen. Ff Google installeren 🙂

  Type ff in “War of The Worlds 2005 sounds” en voila…..succes

  1 likes
 • benhur schreef:

  Volgens mij komt dit geluid uit de kern vd aarde en wordt dit veroorzaakt door de kanteling vd aarde v een paar jaar geleden. Hierdoor stond de aarde niet optimaal meer verbonden met het universum waardoor er verschuivingen ontstaan met alle gevolgen van dien.Dit zullen we binnenkort merken ad vele aardbevingen en andere natuurrampen die ons team te wachten staan.

  1 likes
 • x

  Check Also

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  >