Mens en Dier

D66-leider Rob Jetten noemt beoogd migratieminister Faber nazi: ‘Hij leert het niet, hij leert het nooit’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Beoogd minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) kwam onder vuur te liggen om eerder gedane uitspraken. Ze botste met premier Rutte toen ze over migratie als ‘omvolking’ sprak. Rutte beweerde vervolgens dat die term afkomstig is uit ‘het nazisme’.

In een debat in de Eerste Kamer werd haar het woord ontnomen, toen ze over het kabinet sprak als ‘vijfde colonne’, een vooruitgeschoven vijand die de staat ondermijnt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

We krijgen nu gelukkig mevrouw Faber, zei D66-leider Rob Jetten op het Binnenhof tegen Rutger Castricum.

Met z’n nazi

“Dat is echt een verrijking,” zei hij sarcastisch. “Ik ben benieuwd of die eerdere nazi-vergelijkingen in de Eerste Kamer het ook lekker doen in de ministerraad.”

Castricum: “Dat haalt u er dan ook wel weer meteen bij.” Het zegt volgens Jetten wel wat over het type ministers dat voor dit nieuwe kabinet wordt voorgedragen. “In de basislijn, die Yesilgöz en Omtzigt in januari met Wilders hebben afgesproken, daar staat in: we gaan voor de allerhoogste lat qua integriteit voor de mensen die het kabinet gaan vormen. Dat voornemen is denk ik al lang in de prullenbak.”

Voormalig PVV-Kamerlid Harm Beertema reageert: “De man die het woord ‘ministeriabel’ een geheel nieuwe betekenis gaf. Hij leert het niet. Hij leert het nooit. Met z’n nazi. Met z’n 0,000036 graden.”

Grensoverschrijdend gedrag

Over integriteit gesproken. In 2017 mocht toenmalig D66-fractieleider Alexander Pechtold een huis in Scheveningen op zijn naam schrijven dat hem werd geschonken door een Canadese ex-diplomaat.

In 2019 ontstond er ophef om de onkostenvergoeding van D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld. Ze beweerde dat ze haar eigen morele kompas had gevolgd.

In 2022 bleek dat toenmalig D66-leider Sigrid Kaag al zeker een jaar op de hoogte was van de conclusies uit een geheim gehouden onderzoeksrapport waarin staat dat voormalig D66-prominent Frans van Drimmelen zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Geen nieuwe subsidies

Het plotse vertrek van oud-D66-minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers begin dit jaar riep veel vragen op. Hij kon naar eigen zeggen niet anders dan vertrekken. “Als minister in functie kun je niet een sollicitatieprocedure ingaan.”

In 2021 bleek dat D66 en het ministerie van Buitenlandse Zaken zich uitvoerig hebben bemoeid met de montage van de VPRO-documentaire ‘Sigrid Kaag: van Beiroet tot Binnenhof’. De verzoeken werden gehonoreerd door de makers, bleek uit Woo-documenten.

En ambtenaren van demissionair minister Jetten hielpen energiereus Vattenfall aan 395 miljoen euro om een fel omstreden biomassacentrale te bouwen bij Diemen. Terwijl Jetten juist had beloofd geen nieuwe subsidies te geven aan bedrijven die bomen verbranden voor energie.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dwd
dwd
1 maand geleden

Ja wat verwacht je nu van kontenboorder Jetten.

Prometheus
Prometheus
1 maand geleden

En dat is volgens de rechter geen opruiing? Corrupte bende…..

Jeroen
Jeroen
1 maand geleden

Goed, goed, goed, Robje. Als Faber dan een Nazi moet zijn, zal ik er even in meegaan, maar laat ik dan even een ander Nazi-citaat bij halen

“De grootste truc die vijanden van Duitsland tijdens de oorlog toepaste was Duitsland te beschuldigen van datgene wat ze zelf deden,” aldus Goebbels.
(Dit is een losse vertaling van een citaat dat nogal eens bewust foutief is geciteerd, maar deze vertaling zit wel dichter bij wat hij daadwerkelijk zei).

Dat gezegd hebbende ga ik dus Faber niet verdedigen, noch zal ik beweren dat de beschuldigingen terecht zijn (simpelweg niet relevant in deze context). Het enige wat ik hier constateer is dat Robje niet de juiste man is om andere van Nazisme te beschuldigen en we weten allemaal waarom.

Hoedan
Hoedan
1 maand geleden

Dan moet hij nu ook even voor de rechter lijkt mij.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x