Homepagina » Financieel » 62 mensen bezitten evenveel als de halve wereld: “We hebben geen economie gecreëerd die goed is voor ons welzijn”
62 mensen bezitten evenveel als de halve wereld: "Deze economie is alleen goed voor de 1% rijkste mensen"

62 mensen bezitten evenveel als de halve wereld: “We hebben geen economie gecreëerd die goed is voor ons welzijn”

Het totale vermogen van de wereld komt steeds sneller in handen van een steeds kleinere groep mensen. 62 mensen hebben nu evenveel vermogen als de helft van de wereldbevolking, zo staat in het rapport An Economy for the 1% van Oxfam Novib. Vijf jaar geleden ging het nog om 388 mensen.

Het vermogen van de rijkste 62 mensen is in de afgelopen vijf jaar met 500 miljard dollar gegroeid naar 1760 miljard dollar. Het vermogen van het armste deel van de wereldbevolking daalde met 1000 miljard dollar.

Belastingparadijzen

Oxfam Novib laat weten dat de ongelijkheid tussen de rijksten en de rest van de wereld het afgelopen jaar spectaculair is gegroeid. “Het is een schande dat armoede in stand wordt gehouden terwijl extreme ongelijkheid blijft toenemen,” zei directeur Farah Karimi. “Een belangrijke oorzaak is het perverse belastinggedrag van extreem rijke mensen en internationale bedrijven. Regeringsleiders moeten een einde maken aan de kwalijke rol van belastingparadijzen.”

Bij de belastingparadijzen is naar schatting 7600 miljard dollar aan privévermogens ondergebracht. “Ook via Nederland kunnen bedrijven op grote schaal belasting ontwijken,” aldus Karimi. “Nederland moet met andere landen samenwerken en een einde maken aan belastingparadijzen.”

Elite

Het rapport komt aan de vooravond van het jaarlijkse World Economic Forum in Davos. In de Zwitserse plaats vergadert komende week de internationale economische en politieke elite.

“We hebben geen economie gecreëerd die goed is voor het welzijn van iedereen, voor toekomstige generaties en voor de planeet, maar voor de 1 procent rijkste mensen van de wereld,” stelt Oxfam.

[Trouw]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Aan alle Regeringen,voverheden, Royals en Elite!
  Als en bij herhaling en met klem en Nadruk “ALS” blijkt uit officele onderzoeken en uitkomsten of vanuit deze onderzoeken, dat wij ons mensheid en mensen van deze planeet onze aarde zowel in Nederland als in de rest van alle landen ter wereld uit onomstotelijk en onomkeerbaar bewijs in de aankomende periode zal aangeleverd worden van de TOTALE roof en plundering die in de afgelopen 300 jaar op ons mensheid vericht geworden is met uwer bewuste wetenschap hiervan en zelfs medewerking hieraan door complete roof en totale diefstal van ons mensheid en de voor opgezetten oorlogen en verdere moorddaden en misdaden tegen ons mensheid, dan hebben wij als mensheid het TOTALE recht om AL uw gestolen bezittingen in te nemen en deze te verdelen onder de totale wereld bevolking voor de geleden schade en het bewust leeg roven, controleren en uitmoorden van uwer mede mensen in onze wereld maatschappij!

  http://stateofthenation2012.com/?p=29454

  Beste, overheden, Regeringen, Elite, Royals en groot verbruikers,
  wees voorbereid op een totale terugvordering en schadevergoeding van alle geleden schade en totale menselijke minachting van ons mensheid tegen uwer diefstal wereldwijd in de afgelopen 300 jaar als enig officeel bewijs aangeleverd zal worden wat alle rechtvaardigheid weer zal herstellen!

  39 likes
  • Ik denk dat deze ontwikkeling onafwendbaar zal zijn; de jagers worden nu zelf de prooien…..
   De geschiedenis gaat op herhaling

   6 likes
  • LS…

   De wereldhandel ligt stil. Er vaart geen vrachtschip meer op de Oceanen De olieprijzen waren nog nooit zo laag. De megabanken liggen bijna op hun gat. De Petrodollar wordt niet meer geaccepteerd. Steeds meer Ashkenazi Banksters vallen of springen van het dak of worden ver (gezelf) moord. Bea en Kliek kunnen niet meer vluchten met het Nederlandse goud want dat zijn we sinds mei 1940 al kwijt. Er is giga veel aan de hand en het kan alleen maar beter worden !

   6 likes
  • Iedereen die met gratie meedoet en leugens en misbruik afzweert (en niet alleen alsof!) en hun schaamte en geweten weer een plek geven in hun ziel, zal worden gespaard!

   5 likes
  • PS…

   Onze eigen Fat Willy wordt dan toch nog Portier bij Hotel des Indes in Den Haag en Oma Trix gaat permanent Appel taarten bakken bij de voedselbank. Max begint een bordeel en het leger prinsen gaat schoffelen bij de gemeente…

   2 likes
 2. De balans komt vanzelf weer terug, en ik hoop voor die 62 mensen dat zij dat proces overleven. Zo niet, ook best; armoede kost nu jaarlijks duizenden onschuldigen het leven.

  10 likes
 3. Al die triljarden die in de economie zijn gepompt de afgelopen jaren zijn voor 99% bij de 1% gekomen. En denk nu niet dat dit falend beleid van overheden of centrale banken is geweest. Denk nu niet dat er fouten zijn gemaakt, dit is precies wat de bedoeling was. Rijkdom bestaat alleen maar bij de gratie van armoede. De gewone burger krijgt de belastingstrop nog wat strakker aangetrokken om het kippennekje terwijl de allerrijkste gevrijwaard van belastingen zijn of via belastingparadijzen legaal (met dank aan de lobbyisten) hun kapitaal stallen.

  Alweer een oudje maar nog steeds het kijken waard.
  https://www.youtube.com/watch?v=9P057-k-hFY

  9 likes
 4. Ach, het is maar geld.
  Gewoon een verzinsel van hun. Het heeft geen enkele waarde.
  Ik vraag mij af wat je met zoveel van die rotzooi moet.
  Zielige mensen.

  4 likes
  • Idd, teveel geld schept alleen maar verplichtingen en weer nieuwe verwachtingen. Een vicieuze cirkel.

   1 likes
   • En dat niet alleen.
    Het is het krankzinnige idee om steeds meer van die troep te willen hebben, en dan verder. Naar het bezit van landen, het bezit van mensen, het bezit van dieren, het bezit van de lucht en het water, van frequenties, trillingen, geluid, waar het leven om draait. Ons voedsel. Zelfs planeten en sterrenstelsels komen voor in onze prachtige vooruitzichten om al maar meer te bezitten. Het houdt nooit op.
    En die weg is geplaveid met ellende, bloed en tranen, door al die eeuwen heen, diepe treurnis.
    Ik vraag mij soms af of de mensen ooit bij machte zullen zijn om dit juk van zich af te werpen.

    2 likes
 5. wat heeft democratie nou met vrije markt en winst te maken??? De basisregel zou gewoon moeten zijn; niemand mag meer verdienen dat wat hij/zij nodig heeft voor een welvarend leven. Maw; verdien je meer dan een ton per jaar, gaat de rest naar het algemeen gepeupel. Zo simpel als wat. Waarom moet ik dat nou bedenken? Meer verdienen dan dat je ooit op kunt maken is toch van de zotte. Dat heeft niets met democratie te maken, maar een belastingdienst die niet ingrijpt als het moet…

  6 likes
 6. Bezit is een denkbeeldig iets. Wanneer de massa in opstand komt en alles afpakt en vernietigt, bezit je niks meer. Zolang je in de hoofden van mensen kunt inplanten dat dit van hem is of dat van haar is bestaat bezit. Neem je die gedachtengang weg, dan is er geen bezit, alleen maar gebruik.
  De 10 geboden hebben meegeholpen aan het ‘erkennen’ van bezit: begeer niet wat (geld, goederen en geen mensen) van een ander is. De bijbel spreekt over mensen (slaven) als bezit.

  1 likes
  • Aborigines kennen geen bezit. Zij zijn er zelfs bang voor.
   Want zij geloven dat bezit op den duur bezit van de bezitter neemt, en de bezitter dus een bezetene wordt.
   Zij geven het liefs alles zo snel mogelijk weer weg.

   3 likes
  • Nu schatrijk en straks hangend aan een lantarenpaal… Je kan je roofgoed niet meenemen naar de hel dus deze lui verliezen alles (geld, leven en ziel). Ze lijken rijk maar hebben de allergrootste schuld van iedereen en slechte Karma van hier tot Neptunis.. Toch heb ik geen medelijden met deze allerslechtste exemplaren der mensheid.

   1 likes
 7. – Belazer de Massa dan rinkelt de Kassa !! –

  Tja, als de grijze cellen bij de massa ontbreken, moet je achteraf niet piepen.
  Well alle leugens van de afgelopen 60 jaar slikken en niet willen luisteren naar individuen?
  Want dat zijn alu-hoedjes, of complotdenkers toch?
  We zien -nu al- wie er gelijk gaat krijgen, leer er maar mee leven!

  4 likes
 8. en ik word nummertje 63! zielige mensen hier alleen maar klagen terwijl je het gewoon zelf kunt maken.

  0 likes
 9. ‘ U zegt” “we” hebben . wie is ‘we’?, als je spreekt over elite en 67 mensen die de rijkdom in handen hebben?
  Het zijn toch zij, de 67?!
  Moeten ‘we’ ons ook schuldig voelen. “we” ;de mensen die in armoede leven?
  Nee, het is inderdaad niks nieuws! Creëer enorme armoede in Afrika, en Monsanto en consorten mogen er huishouden met de verdere vernietiging van de mens.
  Zij zijn toch tegen de Mens?

  4 likes
 10. Diederik Samson weet dit donders goed. En de paus weet het ook.
  Iedereen die geinformeerd is weet het.
  Maar ga je een Diederik of een paus daarover horen?
  Nee, natuurlijk niet.
  Waar ga je ze dan wel over horen? Over het verdelen van de taartkruimels.
  De taart is al verdeeld, en nu gaan Diederik en allerlei andere salon socialisten ons vertellen dat we om die kruimels niet mogen vechten, maar dat we solidair moeten zijn.
  Maar over de rest van de taart zullen ze blijven zwijgen tot het bittere einde.
  Wat een ongelofelijke laag bij de grondse schoften, vind je ook niet?

  4 likes
 11. Informatie verboden verbied verklaart door sponsoren controlled opposition journalisten Arnold Karskens en Jan Roos

  Soros Quantum Fund is registered in the tax haven of the Netherlands Antilles, in the Caribbean. This is to avoid paying taxes, as well as to hide the true nature of his investors and what he does with their money. In order to avoid U.S. government supervision of his financial activities, something normal U.S.-based investment funds must by law agree to in order to operate, Soros moved his legal headquarters to the Caribbean tax haven of Curacao. The Netherlands Antilles has repeatedly been cited by the Task Force on Money Laundering of the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) as one of the world’s most important centers for laundering illegal proceeds of the Latin American cocaine and other drug traffic. It is a possession of the Netherlands. Barings has for centuries been private banker to the British royal family, and since the bank’s collapse in March 1995, has been overhauled by the Dutch ING Bank, which is reported to be a major money-laundering institution. lees meer: https://americannationalmilitia.com/from-drake-neil-keenan%e2%80%8b-hsbc-helped-rothschild-cia-mossad-terrorists-soros-mexican-drug-cartels-launder-money-senate-report-says-02aug-us-soldiers-guarding-opium-in-afghanistan-for-tho/

  3 likes
 12. Niks nieuw dus!

  3 likes
 13. Het zal zeker een reden gehad hebben zodat de gekke mens niet aan zoveel geld kwam omdat die gekke mens daar geheel niet mee om kon gaan.

  Alles heeft een reden!!

  2 likes
 14. Alles is voor Bassie, Zie datum 1823 van The Synagogue of Satan
  http://www.iamthewitness.com/books/Andrew.Carrington.Hitchcock/Synagogue.of.Satan/1821-1875.htm

  Napoleon doorzocht het complete archief van het vaticaan, wat zocht die nou?

  Die gasten zijn dol op allerlei religieuze attributen.
  Albert Pike heeft de bijbel op zijn eigen manier opgeschreven, dus als je meer wilt weten over deze jongens dan zal je helaas de bijbel erbij moeten pakken.

  Openbaring 2:9: “Ik weet uw werken, en verdrukking, en armoede (doch gij zijt rijk), en de lastering
  van hen, die zeggen, dat zij Joden zijn, en zijn het niet, maar zijn een synagoge des Satans.”

  twin towers 9/11
  Openbaring 9:11, “En zij hadden een koning over zich, de engel van de afgrond.
  Zijn naam is in het Hebreeuws Abaddon, en in het Grieks heeft hij de naam Apollyon.”
  Waarlijk, de geweldige Hand Gods doet het (met ten-hemel-schreiende-schuld beladen) geweten van de goddelozen steeds méér de scherpte van Zijn oordelen ondervinden; maar, hoe benauwd en beangst de mensen in die dag ook zijn zullen, tòch is het nog geenszins het eindgericht. Integendeel, er komen nòg verschrikkelijker dingen.
  Gods toorn is nu eenmaal ontbrand; en die zal dan ook in zijn vòlle mateover de dan “God-vergeten wereld” worden uitgestort.

  2 likes
 15. Ik zie niets nieuws in dit artikel. Al heel lang bekend dat een handje vol mensen de gehele politiek waar ook ter wereld beïnvloed dan wel ze precies verteld wat er moet gebeuren. Heel eenvoudig spelletje, heb je geld heb je macht. Nah, diegene die “teveel” geld hebben bepalen dus wat er moet gebeuren en neem van mij aan da’s nooit in hun eigen nadeel. Heel erg simpel spelletje.

  2 likes
 16. http://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/

  Hier staat het hele verhaal beschreven.
  Lees HOE de (westerse) wereld in handen is gekomen van een stel psychopaten en wat het uiteindelijke doel is. George Orwell is kinderspel hierbij vergeleken…

  2 likes
 17. Het grootste deel van het geld bestaat uit data.
  Het is niet eens fysiek aanwezig!
  Laat staan dat het door iets van waarde gedekt wordt.
  Luchtkastelen…

  1 likes
 18. Deze 62 zijn tegelijk de rijkste en de armste mensen in de wereld.. think about it..

  1 likes
 19. Wat denk jij wat er aan de grenzen gaat gebeuren als we hier gratis geld gaan weggeven ??

  0 likes
  • Dan Gaan de grenzen verdwijnen, en dat moet! Vroeger waren er geen grenzen. hooguit natuurlijke bariëres.
   Die zijn in hun leven geroepen om oorlogen te veroorzaken, de dualiteit volkomen te misbruiken en uit te buiten.
   De grenzen hebben dood en verderf gezaaid.
   Nu ze de grenzen opnieuw sluiten kunnen wij er niet meer uit, want wat heb jij in een ander land te zoeken?
   Dat zal de vraag zijn als jij aan de grens komt. Niet dat er geen andere mensen meer in onze landen kunnen binnen komen is een punt. maar dat jij. ik. wij, er niet niet meer uit mogen.
   Dan zou er wel eens enorm huis kunnen worden gehouden onder eigen bevolking.
   Want niet voor is mag geen eigen mening hebben. Maar gelukkig komt het niet zover. De 62 zijn in paniek.

   0 likes
 20. dit is wat er gaat komen binnen nu en wat zal het zijn max 2 jaar?

  https://www.youtube.com/watch?v=xyfW80dvAwA

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

btw

Kabinet kan btw wel verhogen, maar níet verlagen: ‘Systemen Belastingdienst kunnen dat niet aan’

Afgelopen week verlaagde Duitsland de btw-percentages om ...

klimaatcrisis

Groep wetenschappers (800+) in brief aan World Economic Forum: ‘Er is helemaal geen klimaatcrisis’

Clintel, een organisatie waar meer dan 800 ...