Financieel

62 mensen bezitten evenveel als de halve wereld: “We hebben geen economie gecreëerd die goed is voor ons welzijn”

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het totale vermogen van de wereld komt steeds sneller in handen van een steeds kleinere groep mensen. 62 mensen hebben nu evenveel vermogen als de helft van de wereldbevolking, zo staat in het rapport An Economy for the 1% van Oxfam Novib. Vijf jaar geleden ging het nog om 388 mensen.

Het vermogen van de rijkste 62 mensen is in de afgelopen vijf jaar met 500 miljard dollar gegroeid naar 1760 miljard dollar. Het vermogen van het armste deel van de wereldbevolking daalde met 1000 miljard dollar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Belastingparadijzen

Oxfam Novib laat weten dat de ongelijkheid tussen de rijksten en de rest van de wereld het afgelopen jaar spectaculair is gegroeid. “Het is een schande dat armoede in stand wordt gehouden terwijl extreme ongelijkheid blijft toenemen,” zei directeur Farah Karimi. “Een belangrijke oorzaak is het perverse belastinggedrag van extreem rijke mensen en internationale bedrijven. Regeringsleiders moeten een einde maken aan de kwalijke rol van belastingparadijzen.”

Bij de belastingparadijzen is naar schatting 7600 miljard dollar aan privévermogens ondergebracht. “Ook via Nederland kunnen bedrijven op grote schaal belasting ontwijken,” aldus Karimi. “Nederland moet met andere landen samenwerken en een einde maken aan belastingparadijzen.”

Elite

Het rapport komt aan de vooravond van het jaarlijkse World Economic Forum in Davos. In de Zwitserse plaats vergadert komende week de internationale economische en politieke elite.

“We hebben geen economie gecreëerd die goed is voor het welzijn van iedereen, voor toekomstige generaties en voor de planeet, maar voor de 1 procent rijkste mensen van de wereld,” stelt Oxfam.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mr.X
Mr.X
8 jaren geleden

Aan alle Regeringen,voverheden, Royals en Elite!
Als en bij herhaling en met klem en Nadruk “ALS” blijkt uit officele onderzoeken en uitkomsten of vanuit deze onderzoeken, dat wij ons mensheid en mensen van deze planeet onze aarde zowel in Nederland als in de rest van alle landen ter wereld uit onomstotelijk en onomkeerbaar bewijs in de aankomende periode zal aangeleverd worden van de TOTALE roof en plundering die in de afgelopen 300 jaar op ons mensheid vericht geworden is met uwer bewuste wetenschap hiervan en zelfs medewerking hieraan door complete roof en totale diefstal van ons mensheid en de voor opgezetten oorlogen en verdere moorddaden en misdaden tegen ons mensheid, dan hebben wij als mensheid het TOTALE recht om AL uw gestolen bezittingen in te nemen en deze te verdelen onder de totale wereld bevolking voor de geleden schade en het bewust leeg roven, controleren en uitmoorden van uwer mede mensen in onze wereld maatschappij!

http://stateofthenation2012.com/?p=29454

Beste, overheden, Regeringen, Elite, Royals en groot verbruikers,
wees voorbereid op een totale terugvordering en schadevergoeding van alle geleden schade en totale menselijke minachting van ons mensheid tegen uwer diefstal wereldwijd in de afgelopen 300 jaar als enig officeel bewijs aangeleverd zal worden wat alle rechtvaardigheid weer zal herstellen!

Bob
Bob
8 jaren geleden

Het zal zeker een reden gehad hebben zodat de gekke mens niet aan zoveel geld kwam omdat die gekke mens daar geheel niet mee om kon gaan.

Alles heeft een reden!!

Sathos
Sathos
8 jaren geleden

De balans komt vanzelf weer terug, en ik hoop voor die 62 mensen dat zij dat proces overleven. Zo niet, ook best; armoede kost nu jaarlijks duizenden onschuldigen het leven.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
8 jaren geleden

Alles is voor Bassie, Zie datum 1823 van The Synagogue of Satan
http://www.iamthewitness.com/books/Andrew.Carrington.Hitchcock/Synagogue.of.Satan/1821-1875.htm

Napoleon doorzocht het complete archief van het vaticaan, wat zocht die nou?

Die gasten zijn dol op allerlei religieuze attributen.
Albert Pike heeft de bijbel op zijn eigen manier opgeschreven, dus als je meer wilt weten over deze jongens dan zal je helaas de bijbel erbij moeten pakken.

Openbaring 2:9: “Ik weet uw werken, en verdrukking, en armoede (doch gij zijt rijk), en de lastering
van hen, die zeggen, dat zij Joden zijn, en zijn het niet, maar zijn een synagoge des Satans.”

twin towers 9/11
Openbaring 9:11, “En zij hadden een koning over zich, de engel van de afgrond.
Zijn naam is in het Hebreeuws Abaddon, en in het Grieks heeft hij de naam Apollyon.”
Waarlijk, de geweldige Hand Gods doet het (met ten-hemel-schreiende-schuld beladen) geweten van de goddelozen steeds méér de scherpte van Zijn oordelen ondervinden; maar, hoe benauwd en beangst de mensen in die dag ook zijn zullen, tòch is het nog geenszins het eindgericht. Integendeel, er komen nòg verschrikkelijker dingen.
Gods toorn is nu eenmaal ontbrand; en die zal dan ook in zijn vòlle mateover de dan “God-vergeten wereld” worden uitgestort.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x