Homepagina » Financieel » 62 mensen bezitten evenveel als de halve wereld: “We hebben geen economie gecreëerd die goed is voor ons welzijn”
62 mensen bezitten evenveel als de halve wereld: "Deze economie is alleen goed voor de 1% rijkste mensen"

62 mensen bezitten evenveel als de halve wereld: “We hebben geen economie gecreëerd die goed is voor ons welzijn”

Het totale vermogen van de wereld komt steeds sneller in handen van een steeds kleinere groep mensen. 62 mensen hebben nu evenveel vermogen als de helft van de wereldbevolking, zo staat in het rapport An Economy for the 1% van Oxfam Novib. Vijf jaar geleden ging het nog om 388 mensen.

Het vermogen van de rijkste 62 mensen is in de afgelopen vijf jaar met 500 miljard dollar gegroeid naar 1760 miljard dollar. Het vermogen van het armste deel van de wereldbevolking daalde met 1000 miljard dollar.

Belastingparadijzen

Oxfam Novib laat weten dat de ongelijkheid tussen de rijksten en de rest van de wereld het afgelopen jaar spectaculair is gegroeid. “Het is een schande dat armoede in stand wordt gehouden terwijl extreme ongelijkheid blijft toenemen,” zei directeur Farah Karimi. “Een belangrijke oorzaak is het perverse belastinggedrag van extreem rijke mensen en internationale bedrijven. Regeringsleiders moeten een einde maken aan de kwalijke rol van belastingparadijzen.”

Bij de belastingparadijzen is naar schatting 7600 miljard dollar aan privévermogens ondergebracht. “Ook via Nederland kunnen bedrijven op grote schaal belasting ontwijken,” aldus Karimi. “Nederland moet met andere landen samenwerken en een einde maken aan belastingparadijzen.”

Elite

Het rapport komt aan de vooravond van het jaarlijkse World Economic Forum in Davos. In de Zwitserse plaats vergadert komende week de internationale economische en politieke elite.

“We hebben geen economie gecreëerd die goed is voor het welzijn van iedereen, voor toekomstige generaties en voor de planeet, maar voor de 1 procent rijkste mensen van de wereld,” stelt Oxfam.

[Trouw]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mr.X
Mr.X
5 jaren geleden

Aan alle Regeringen,voverheden, Royals en Elite!
Als en bij herhaling en met klem en Nadruk “ALS” blijkt uit officele onderzoeken en uitkomsten of vanuit deze onderzoeken, dat wij ons mensheid en mensen van deze planeet onze aarde zowel in Nederland als in de rest van alle landen ter wereld uit onomstotelijk en onomkeerbaar bewijs in de aankomende periode zal aangeleverd worden van de TOTALE roof en plundering die in de afgelopen 300 jaar op ons mensheid vericht geworden is met uwer bewuste wetenschap hiervan en zelfs medewerking hieraan door complete roof en totale diefstal van ons mensheid en de voor opgezetten oorlogen en verdere moorddaden en misdaden tegen ons mensheid, dan hebben wij als mensheid het TOTALE recht om AL uw gestolen bezittingen in te nemen en deze te verdelen onder de totale wereld bevolking voor de geleden schade en het bewust leeg roven, controleren en uitmoorden van uwer mede mensen in onze wereld maatschappij!

http://stateofthenation2012.com/?p=29454

Beste, overheden, Regeringen, Elite, Royals en groot verbruikers,
wees voorbereid op een totale terugvordering en schadevergoeding van alle geleden schade en totale menselijke minachting van ons mensheid tegen uwer diefstal wereldwijd in de afgelopen 300 jaar als enig officeel bewijs aangeleverd zal worden wat alle rechtvaardigheid weer zal herstellen!

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Mr.X
5 jaren geleden

Iedereen die met gratie meedoet en leugens en misbruik afzweert (en niet alleen alsof!) en hun schaamte en geweten weer een plek geven in hun ziel, zal worden gespaard!

lambertus
lambertus
Reactie op  Mr.X
5 jaren geleden

Ik denk dat deze ontwikkeling onafwendbaar zal zijn; de jagers worden nu zelf de prooien…..
De geschiedenis gaat op herhaling

Bob
Bob
Reactie op  lambertus
5 jaren geleden

@lambertus

Daar geloof ik niet in. Alles is geplant.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Mr.X
5 jaren geleden

LS…

De wereldhandel ligt stil. Er vaart geen vrachtschip meer op de Oceanen De olieprijzen waren nog nooit zo laag. De megabanken liggen bijna op hun gat. De Petrodollar wordt niet meer geaccepteerd. Steeds meer Ashkenazi Banksters vallen of springen van het dak of worden ver (gezelf) moord. Bea en Kliek kunnen niet meer vluchten met het Nederlandse goud want dat zijn we sinds mei 1940 al kwijt. Er is giga veel aan de hand en het kan alleen maar beter worden !

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Mr.X
5 jaren geleden

PS…

Onze eigen Fat Willy wordt dan toch nog Portier bij Hotel des Indes in Den Haag en Oma Trix gaat permanent Appel taarten bakken bij de voedselbank. Max begint een bordeel en het leger prinsen gaat schoffelen bij de gemeente…

Bob
Bob
5 jaren geleden

Het zal zeker een reden gehad hebben zodat de gekke mens niet aan zoveel geld kwam omdat die gekke mens daar geheel niet mee om kon gaan.

Alles heeft een reden!!

Sathos
Sathos
5 jaren geleden

De balans komt vanzelf weer terug, en ik hoop voor die 62 mensen dat zij dat proces overleven. Zo niet, ook best; armoede kost nu jaarlijks duizenden onschuldigen het leven.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
5 jaren geleden

Alles is voor Bassie, Zie datum 1823 van The Synagogue of Satan
http://www.iamthewitness.com/books/Andrew.Carrington.Hitchcock/Synagogue.of.Satan/1821-1875.htm

Napoleon doorzocht het complete archief van het vaticaan, wat zocht die nou?

Die gasten zijn dol op allerlei religieuze attributen.
Albert Pike heeft de bijbel op zijn eigen manier opgeschreven, dus als je meer wilt weten over deze jongens dan zal je helaas de bijbel erbij moeten pakken.

Openbaring 2:9: “Ik weet uw werken, en verdrukking, en armoede (doch gij zijt rijk), en de lastering
van hen, die zeggen, dat zij Joden zijn, en zijn het niet, maar zijn een synagoge des Satans.”

twin towers 9/11
Openbaring 9:11, “En zij hadden een koning over zich, de engel van de afgrond.
Zijn naam is in het Hebreeuws Abaddon, en in het Grieks heeft hij de naam Apollyon.”
Waarlijk, de geweldige Hand Gods doet het (met ten-hemel-schreiende-schuld beladen) geweten van de goddelozen steeds méér de scherpte van Zijn oordelen ondervinden; maar, hoe benauwd en beangst de mensen in die dag ook zijn zullen, tòch is het nog geenszins het eindgericht. Integendeel, er komen nòg verschrikkelijker dingen.
Gods toorn is nu eenmaal ontbrand; en die zal dan ook in zijn vòlle mateover de dan “God-vergeten wereld” worden uitgestort.

DELO
DELO
5 jaren geleden

Informatie verboden verbied verklaart door sponsoren controlled opposition journalisten Arnold Karskens en Jan Roos

Soros Quantum Fund is registered in the tax haven of the Netherlands Antilles, in the Caribbean. This is to avoid paying taxes, as well as to hide the true nature of his investors and what he does with their money. In order to avoid U.S. government supervision of his financial activities, something normal U.S.-based investment funds must by law agree to in order to operate, Soros moved his legal headquarters to the Caribbean tax haven of Curacao. The Netherlands Antilles has repeatedly been cited by the Task Force on Money Laundering of the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) as one of the world’s most important centers for laundering illegal proceeds of the Latin American cocaine and other drug traffic. It is a possession of the Netherlands. Barings has for centuries been private banker to the British royal family, and since the bank’s collapse in March 1995, has been overhauled by the Dutch ING Bank, which is reported to be a major money-laundering institution. lees meer: https://americannationalmilitia.com/from-drake-neil-keenan%e2%80%8b-hsbc-helped-rothschild-cia-mossad-terrorists-soros-mexican-drug-cartels-launder-money-senate-report-says-02aug-us-soldiers-guarding-opium-in-afghanistan-for-tho/

dimmer
dimmer
5 jaren geleden

Niks nieuw dus!

Eli020
Eli020
5 jaren geleden

Al die triljarden die in de economie zijn gepompt de afgelopen jaren zijn voor 99% bij de 1% gekomen. En denk nu niet dat dit falend beleid van overheden of centrale banken is geweest. Denk nu niet dat er fouten zijn gemaakt, dit is precies wat de bedoeling was. Rijkdom bestaat alleen maar bij de gratie van armoede. De gewone burger krijgt de belastingstrop nog wat strakker aangetrokken om het kippennekje terwijl de allerrijkste gevrijwaard van belastingen zijn of via belastingparadijzen legaal (met dank aan de lobbyisten) hun kapitaal stallen.

Alweer een oudje maar nog steeds het kijken waard.
https://www.youtube.com/watch?v=9P057-k-hFY

Dago
Dago
5 jaren geleden

en ik word nummertje 63! zielige mensen hier alleen maar klagen terwijl je het gewoon zelf kunt maken.

redice
redice
Reactie op  Dago
5 jaren geleden

zielig zijn mensen zoals u! enkel uit op geld. het is niet iedereen gegeven om door gatlekkerij of criminele praktijken rijk te worden hé, en van hard te werken ga je niet bij die 63 geraken denk ik

Bob
Bob
Reactie op  redice
5 jaren geleden

@redice
Deze persoon heeft het geheel niet over geld!! Wellicht ziet hij wat dieper op dit thema in.

Sirious
Sirious
5 jaren geleden

Wat denk jij wat er aan de grenzen gaat gebeuren als we hier gratis geld gaan weggeven ??

frans
frans
Reactie op  Sirious
5 jaren geleden

Dan Gaan de grenzen verdwijnen, en dat moet! Vroeger waren er geen grenzen. hooguit natuurlijke bariëres.
Die zijn in hun leven geroepen om oorlogen te veroorzaken, de dualiteit volkomen te misbruiken en uit te buiten.
De grenzen hebben dood en verderf gezaaid.
Nu ze de grenzen opnieuw sluiten kunnen wij er niet meer uit, want wat heb jij in een ander land te zoeken?
Dat zal de vraag zijn als jij aan de grens komt. Niet dat er geen andere mensen meer in onze landen kunnen binnen komen is een punt. maar dat jij. ik. wij, er niet niet meer uit mogen.
Dan zou er wel eens enorm huis kunnen worden gehouden onder eigen bevolking.
Want niet voor is mag geen eigen mening hebben. Maar gelukkig komt het niet zover. De 62 zijn in paniek.

J@n
5 jaren geleden

Ik zie niets nieuws in dit artikel. Al heel lang bekend dat een handje vol mensen de gehele politiek waar ook ter wereld beïnvloed dan wel ze precies verteld wat er moet gebeuren. Heel eenvoudig spelletje, heb je geld heb je macht. Nah, diegene die “teveel” geld hebben bepalen dus wat er moet gebeuren en neem van mij aan da’s nooit in hun eigen nadeel. Heel erg simpel spelletje.

x

Check Also

kaag

Sigrid Kaag, de minister die de Grote Reset coördineert

Het is tijd voor nieuw leiderschap. Voor ...

zwitserse

Brengt de Zwitserse bevolking het World Economic Forum in juni een grote slag toe?

Na een landelijke campagne zijn Zwitserse actievoerders ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

33
0
We lezen graag je reactie!x