Mens en Dier

Bizar: Rutte beschouwt DIT als één van zijn grootste fouten

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!

Premier Rutte baalt ervan dat Nederland nog steeds dividendbelasting heft. Het vorige kabinet trok de geplande afschaffing in 2018 in. “Dat het niet gelukt is, beschouw ik nog steeds als één van mijn grootste fouten,” zei Rutte in een debat met Pieter Omtzigt.

“Hadden we die maar afgeschaft! Wat is het jammer dat dat niet gebeurd is. Inmiddels is Unilever weg om die reden, is Shell weg om die reden. We zijn twee van onze kroonjuwelen, twee van de grootste ondernemingen in Europa, kwijtgeraakt omdat we de dividendbelasting niet hebben afgeschaft,” beweerde Rutte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Nederland wordt een kleiner land als we dit op grote schaal laten gebeuren,” zei de premier.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Unilever was al weg

De eerste keer in dit hele debat dat de regering toegeeft dat ze een fout heeft gemaakt, is over het afschaffen of niet afschaffen van de dividendbelasting, terwijl Unilever op dat moment al weg was, merkte Omtzigt op.

En inderdaad: de afschaffing van de dividendbelasting, waar eigenlijk alleen de VVD voorstander van was, werd afgeblazen toen bleek dat de maatregel niet voldoende zou zijn om Unilever te behouden.

Geen herinnering aan

Eerder ontstond er een rel over geheime memo’s over de afschaffing van de taks. Die mondde uit in een typisch Ruttiaans leugenfest. De premier beriep zich vervolgens op geheugenverlies. “Ik heb er geen herinnering meer aan.”

Vervolgens zei Rutte dat hij ‘onbedoeld de indruk heeft gewekt’ dat er helemaal geen stukken zouden bestaan. “Die bleken er wel te zijn.”

Trouw onthulde dat er wel degelijk documenten waren opgesteld over de omstreden afschaffing van de dividendbelasting, waar 1,4 miljard euro mee gemoeid was. Sterker nog: de stukken zouden opgesteld zijn op verzoek van de onderhandelende partijleiders.


4.9 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
10 maanden geleden

Nee hoor, zijn grootste fout is dat hij nog steeds aan wil blijven als premier, terwijl iedereen hem zo langzamerhand uit kotst. Dat is zijn grootste fout.

T.a
T.a
10 maanden geleden

En weer oude shit.
Afleiding gaat gewoon door.

Annette
Annette
10 maanden geleden

En ALWEER wordt er een belachelijk verhaal verteld door Mark Rutte, louter en alleen bedoeld voor de Bühne.

IK denk trouwens, dat het weggaan van zowel Unilever als Shell allemaal afgesproken werk is. Maar ja…. ik ben dan ook een zogenaamde complotdenker pur sang.

En WAAROM denk ik dat? Omdat het natuurlijk prima past in het hele plaatje van de Great Reset.

Het is namelijk de bedoeling om ons land om te “toveren” naar één grote stad. En die grote bedrijven passen dan niet meer in het plaatje.

Maar…. héél eerlijk. Zeker weten doe ik het natuurlijk niet. Dat kan ook niet.

Mark Rutte heeft tonnen boter op zijn kop. Zoveel is wel duidelijk.

DIT zou zijn grootste fout zijn? Denk het niet.

Wat zijn grootste fouten zijn?

Een kleine opsomming. Zal ik vast nog wel het een en ander vergeten”:

Op nummer EEN staan wat mij betreft de verdwenen kinderen. Dat is zonder meer het allerergste wat er heeft kunnen gebeuren. En ik denk ook nog eens, dat dit allemaal opzet is geweest. In één woord: WALGELIJK!

Dan natuurlijk het Groningen debacle. Zoveel mensen al jarenlang met beloftes aan het lijntje houden. Een groot deel van deze mensen zal straks overleden zijn, vóórdat er een oplossing komt. Schandelijk!

Het helpen kapotmaken van het hele MKB. Je hoeft alleen maar in de binnensteden van grote en kleinere steden rond te lopen en je ziet met eigen ogen, dat er nauwelijks nog kleine winkels zijn.

Voor MIJ is een lekker middagje naar de stad niet meer aan de orde. Er is geen moer meer te beleven. Allemaal lege ruimtes die te huur of te koop staan.

En ZO zijn er nog zoveel dingen, die bewust kapot gemaakt zijn door de VIER achtereenvolgende kabinetten Rutte.

En Klaus Schwab vanuit Davos, of waar die kerel zich ook bevindt, zag dat het ‘GOED’ was.

NIET DUS!!!

Mark
Mark
10 maanden geleden

Is Unilever niet dat overkoepelende bedrijf wat bepaald wat er in onze voeding moet worden gestopt. Naast de gezonde voedingstoffen worden stilaan ook allerlei schadelijke voedingstoffen toegevoegd waardoor wij na verloop van tijd allerlei problemen aan onze lichamen zullen ervaren en de burger weer in de handen wordt gedreven van de farmaceutische industrie. Ze weten ook dat de meeste burgers niet verder kijken dan de mooi uitziende verpakking. Dat Rutte Unilever een kroonjuweel noemt zegt alweer genoeg dan weet je dat het niet te vertrouwen is.

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x