Buitenland

Bizarre beelden: Baudet confronteert Rutte met uitspraken over Nord Stream-pijpleidingen

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

In oktober vorig jaar hield FVD-voorman Thierry Baudet premier Rutte de vraag voor welke ruimte hij liet om de mogelijkheid te onderzoeken dat de Verenigde Staten weleens achter het opblazen van de Nord Stream-gaslijn zouden kunnen zitten.

Hij zei: ‘Dat is ondenkbaar! Dat kan helemaal niet. De VS zijn de good guys!’

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Nu is er een groot stuk verschenen van één van de meest bekroonde journalisten op aarde, Seymour Hersh, met een hele reconstructie. Volgens Hersh hebben de Amerikanen de gaspijpleidingen opgeblazen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik wil niet reageren op één nieuwsbericht

“Ik wil heel graag de reactie van de premier daarop horen,” zei Baudet in de Kamer. “Misschien kan hij even opkijken van de Nokia, als dat tot de mogelijkheden behoort.”

Is zijn visie, de kinderlijke naïviteit dat de Amerikanen altijd de good guys zijn, veranderd? Want zo is het in Hollywood, toch? Zo moet het dus ook wel zijn in de echte wereld. Heeft dit effect op zijn visie op de geopolitiek? En gaat dit ook nog iets doen in de EU? Het is gewoon een oorlogsmisdaad. Het is een enorm schandaal dat de Verenigde Staten dit hoogstwaarschijnlijk inderdaad hebben gedaan, benadrukte Baudet.

U weet dat de Zweedse, Deense en Duitse autoriteiten gezamenlijk onderzoek doen naar de toedracht van de explosies bij Nordstream 1 en 2. Wij wachten de resultaten van die onderzoeken af. Die zullen moeten uitwijzen wie achter deze explosies zitten of zit. Ik heb vertrouwen in de rechtsstaat van deze drie landen en daarmee in het onderzoek. Daarom wil ik niet reageren op één nieuwsbericht, was het enige wat Rutte erover kwijt wilde.

Nogal dun bewijsmateriaal

“Ik ben toch benieuwd, want de opmerking ‘ik zeg er niks over’ is natuurlijk een heel ander soort opmerking dan wat hij in oktober zei. Toen zei hij letterlijk: wat is dit voor belachelijke attributie aan de Amerikanen, ik ga er niet eens op in. Dat is een heel andere opmerking, namelijk dat hij überhaupt niet mogelijk achtte dat de Amerikanen zoiets zouden doen. Hoe kijkt hij nu zelf terug op zijn eigen opmerking in oktober? Was dat niet prematuur? Was het niet naïef? Heeft hij er misschien spijt van dat hij het toen zo gezegd heeft?” vroeg de FVD-voorman.

Ik vind dat de heer Baudet een wat hysterische weergave geeft van wat ik toen gezegd heb. Wat ik letterlijk toen gezegd heb, daar sta ik helemaal achter, reageerde de premier.

Rutte reageerde toch: “Eén artikel van een journalist is nogal dun bewijsmateriaal. Ik blijf bij mijn uitspraak uit oktober en ik blijf er ook bij dat we even rustig moeten afwachten wat er uit het onderzoek komt.”

4.9 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
1 jaar geleden

Ach die VN, NATO WHO, WEF het zijn zo zijn lieverdjes, die good guys

Mar
Mar
1 jaar geleden

ruttekut vindt zichzelf ook een good guy (gay) hoe slecht wil je ze hebben

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

USA heeft het zelf aangekondigd om het op te blazen en ze deden het het samen met GB.
Oekraïne schot een passagiersvliegtuig uit de lucht omdat in de veronderstelling waren dat het het vliegtuig van Poetin was.
Oekraïne schoot bewust een raket op Polen af om de NATO nog verder te betrekken bij deze gecreëerde oorlog door Oekraïne en The USA.
Ja en die achterlijke Haagse nar zal alles in het werk stellen om de deksel op de doofpot te houden.

Maxime
Maxime
1 jaar geleden

De USA zijn de enigen die baat hebben bij het vernielen van de Nordstream.
Bovendien heeft Biden indertijd al aangekondigd dat de Amerikanen maartregelen tegen de Nordstream zouden nemen.

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x