Homepagina » Buitenland » Demp het moeras! Hoe Trump tijdens zijn kruistocht tegen de powers that be alleen maar populairder wordt
Demp het moeras! Hoe Trump tijdens zijn kruistocht tegen de powers that be alleen maar populairder wordt

Demp het moeras! Hoe Trump tijdens zijn kruistocht tegen de powers that be alleen maar populairder wordt

Tijdens de presidentscampagne van 2016 kwam kandidaat Donald Trump met de slogan ‘Drain the swamp!’, oftewel ‘demp het moeras!’

Het establishment moest het veld ruimen, vond hij. Daarmee bedoelde hij marionetten die iedere keer beloftes doen die ze vervolgens niet nakomen.

Trump zei ook dat het Amerikaanse buitenlandbeleid op de schop moest. Hij wilde een einde aan de eindeloze oorlogen in het Midden-Oosten, die onder zijn voorgangers waren gestart.

Militair-industrieel complex

Vrijwel gelijk opende het buitengewoon invloedrijke militair-industrieel complex, dat van oorlogen profiteert, de aanval op hem.

Dat gebeurt vooral via de mainstream media.

Trump kan eigenlijk niks goed doen in de ogen van de gevestigde orde. Alles wat Trump doet, doet hij vanuit een slechte intentie, schrijft Bart Reijmerink voor website Novini.

Status quo

Terwijl de media er alles aan proberen te doen om hem zwart te maken, zijn Trumps kansen op herverkiezing tamelijk groot, vervolgt hij.

Hij lijkt juist alleen maar populairder te zijn geworden in eigen land, aldus Reijmerink.

Ook aan de andere kant van het politieke spectrum wordt geprobeerd om iedere bedreiging voor de status quo gelijk te neutraliseren.

Tegengewerkt

Zo wordt de Democratische kandidaat Tulsi Gabbard, die zich al vaak heeft uitgesproken tegen het interventiebeleid van de Verenigde Staten, ‘vanaf dag één door alles en iedereen tegengewerkt’.

Onderzoeksgroep Bellingcat opende de aanval op haar omdat ze vindt dat Amerika niets te zoeken heeft in Syrië.

Kruistocht

Daarnaast heeft ze Google aangeklaagd, omdat de internetreus haar politieke advertenties heeft geweigerd.

Ondertussen gaat de president onverminderd door met zijn kruistocht om de alomtegenwoordige rot in het systeem aan te tonen, besluit Reijmerink.

[Novini]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Daarom mag ik hem die Trump!

  17 likes
 2. ik geloof die gek voor geen meter.
  trump het jo jo effect.
  lijk klaasvaak wel zand in de ogen strooien van de goedgelovigen.

  hij is alleen bezig om de wereld naar de bliksem te helpen.

  7 likes
  • Precies, en zolang de clintons nog vrij rondlopen kan ik geen geloof in dit verhaal hebben.

   3 likes
   • dat zal niet lang duren Epstein pedo schandaal lolita island, pizza gate etc hij heeft helemaal onderaan de piramide moeten beginnen ondertussen 12000 kinderen bevrijd en honderden in de gevangenis voor mensen handel verder komen we aan bij de mensen waar het om gaat zoals de Clintons.
    Tot nu toe kan je hem alleen maar nageven dat wat hij belooft ook doet en aangezien hij tijdens een live debat tegen mevrouw Clinton strak in de camera kijkt en zegt dat zij achter de tralies zal verdwijnen mogen we aan nemen dat hij daar niet bluft.

    2 likes
 3. ‘Ondertussen gaat de president onverminderd door met zijn kruistocht om de alomtegenwoordige rot in het systeem aan te tonen’.

  Aantonen is één, er een einde aan maken is een andere zaak. Daarin moet Trump zich wel nog steeds bewijzen. Er zijn al meer dan 100.000 verzegelde aanklachten, er is het zwarte boekje van Epstein, maar er is nog steeds geen grote actie geweest om een einde te maken aan de heersende macht, zoals voorheen al vaker werd aangekondigd.

  5 likes
 4. Trump wil wel een ruimte oorlog starten(en heeft Trump/VS al een geheim ruimte leger) terwijl hij doet of er geen Aliens/Ufo’s bestaan; nogal paradoxaal van hem, zo niet, dan wel tegenstrijdig.

  4 likes
 5. Maar het moeras is er gewoon nog. en hoe! Oorlogpropaganda met Iran, 5G, de FED, dit hele corrupte systeem vind Trump allemaal wel prima. Trump is een Trojaans paard net zoals de Qanon groep. Ze willen het liefst dat je denkt oh wat is die Trump toch goed, terwijl het systeem maar door rolt.

  3 likes
 6. Trump heeft eigenlijk niets bereikt en probeert koortsachtig de Nobelprijs voor de Vrede binnen te harken. Daarom bemoeit hij zich ook met Noord-Korea vs Zuid-Korea, Israel-Palestina en nu probeert hij India-Pakistan.
  Hij heeft zijn leger niet teruggetrokken uit Syrië, onderneemt niks tegen Turkije en in Afghanistan kan hij ook geen potten breken. Zijn Mexicaanse muur staat voor geen meter, de illegalen heeft hij niet massaal kunnen uitzetten en de economie is niet noemenswaardig gegroeid.
  En toch gaat hij weer winnen, want men houdt van zijn opschepperij.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

trump

Trump strikes again: ‘Extreemlinkse fascisten hebben onze scholen, redacties en bedrijven overgenomen’

President Trump heeft in een toespraak aan ...

nos

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Weet u het nog? Vorig jaar werden ...