Mens en Dier

BoerBurgerBeweging draait 180 graden over dwangwet: ‘Bizar’

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

Het leek er even op dat de Eerste Kamer door kon gaan met de behandeling van de veelbesproken dwangwet, die moet zorgen voor een ‘eerlijke verdeling’ van de opvang van asielzoekers.

Een voorstel van SGP-senator Van Dijk om de behandeling uit te stellen tot het aantreden van een nieuw kabinet kon dinsdag niet op een meerderheid rekenen. De BoerBurgerBeweging speelde daarbij een belangrijke rol. De fractie met 16 senatoren was eerst voor het voorstel, maar bleek daarna van mening veranderd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De BBB-fractie is zeer kritisch op de spreidingswet, maar controversieel verklaren lost de maatschappelijke impasse niet op, zei senator Ilona Lagas. Met de wet kunnen gemeenten worden gedwongen om asielzoekers op te vangen.

Absurd voorstel

“Bizar. Door de draai van BBB is de dwangwet […] niet controversieel verklaard,” reageert BVNL, de partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga. “Slecht signaal en weinig respectvol naar de kiezer die op 22 november aan het woord is.”

PVV-leider Geert Wilders voegt toe: “Ongelooflijk dat BBB in de Eerste Kamer het voorstel om de dwangwet controversieel te verklaren niet steunde. Nu wordt die vreselijke wet dus toch snel behandeld in de Senaat.”

“De BBB draait 180 graden over de dwangwet. Ze blokkeren de controversieelverklaring én zorgvuldig overleg om de wet zo snel mogelijk door de Senaat te kunnen jagen,” merkt JA21 op. “Een absurd voorstel van Lagas waarmee de Senaat zichzelf afschaft.”

Van de baan

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas licht toe dat ze wil dat de spreidingswet nú sneuvelt. Daarom heeft BBB volgens haar tegen het controversieel verklaren van de wet gestemd. “BBB vindt het namelijk belangrijk dat partijen kleur bekennen richting de kiezer. BBB is duidelijk: geen wet zonder asielplafond van 15.000. Daar houden we aan vast.”

Eerste Kamerlid Annabel Nanninga (JA21) laat weten dat de commissie asiel en immigratie van de Senaat heeft besloten dat er niet alleen grondig overleg, maar ook een deskundigenbijeenkomst komt over de dwangwet.

Het voorstel van BBB om de dwangwetstemming onzorgvuldig erdoor te jagen is daarmee gelukkig van de baan, zegt Nanninga.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joep meloen
Joep meloen
5 maanden geleden

Reed vandaag over de A15. Daar staat een soort reclamebord van de BBB. Er stond iets op van Boeren Burger Beweging wil het BBBeter. Echt ineens zag ik het gewoon heel duidelijk staan. BBBeter of te wel Build Back Better.

Herman R
Herman R
5 maanden geleden

Dus nooit BBB!😤

Mikkie
Mikkie
5 maanden geleden

Eerst de gemeenten…dán de mensen die slaapkamers over hebben..
Wet op verplaatsing.
Alleenstaanden in een gezinswoning kunnen verkassen!

Carl
Carl
5 maanden geleden

Tja wat had je anders verwacht? Na de verkiezingen van 22 nov. gaat de coalitie-banen-machine in de hoogste versnelling draaien en dan wil BBB op de voorbank zitten.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x