Natuur en Milieu

Wetenschapper biecht op: “Global warming is miljardenzwendel”

Help door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse wetenschapper Tom Luongo, die onder meer werkzaam was voor de Universiteit van Florida, heeft naar eigen zeggen een 164 pagina’s tellend document onder ogen gekregen waaruit blijkt dat de klimaatopwarming een leugen is.

Het document is opgesteld door John Casey, voormalig adviseur van het Witte Huis en van NASA. Daarnaast werkte hij aan het spaceshuttleprogramma. Vandaag de dag is hij één van de meest succesvolle klimaatwetenschappers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Casey kwam in 2007 na het bestuderen van milieustudies van de overheid tot de ontdekking de ‘global warming’ een grote zwendel is. Toch investeert diezelfde overheid ieder jaar 22 miljard dollar in initiatieven die global warming bestrijden. Luongo stelt dat het onderzoek van Casey inmiddels is bevestigd door 17 wetenschappers en organisaties.

Casey laat aan de hand van metingen van NASA zien dat de temperatuur op aarde in de afgelopen 35 jaar 0,36 graad is gestegen. Tussen 1979 en 1998 was er sprake van een temperatuurstijging, maar daarna is de temperatuur gaan dalen, zo blijkt uit de metingen. In 1998 was het op aarde 1,08 graad warmer dan nu.

Daarnaast neemt de oppervlakte van het zeeijs op de Noordpool toe, aldus Luongo. Hij voegt toe dat de oceanen sinds 2002 niet meer opwarmen. In mei twitterde president Obama: “97 procent van de wetenschappers is het erover eens dat klimaatverandering een feit is, door mensen wordt veroorzaakt en een gevaar vormt.” Lungo wijst op een artikel in The Wall Street Journal waaruit blijkt dat die uitspraak onjuist is. Uit het onderzoek van de krant bleek namelijk dat slechts 1 procent van de wetenschappers gelooft dat de mens verantwoordelijk is voor klimaatverandering.

Meer dan 31.000 wetenschappers ondertekenden een petitie waarin stond dat ‘er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs is dat de uitstoot van koolstofdioxide, methaan of andere broeikasgassen leidt tot een catastrofale opwarming van de atmosfeer van de aarde en het klimaat verstoort’.

Wetenschapper biecht op: "Global warming is miljardenzwendel"

Luongo zegt dat de stijging en daling van de temperatuur op aarde wordt beïnvloed door de zon. “De zonnecycli zijn het meest krachtige argument tegen de door mensen veroorzaakte ‘global warming’,” zegt hij. Casey vond een verband tussen zonnecycli en de temperatuur op aarde.

Waarom zouden politici, corporaties en wetenschappers liegen over klimaatverandering? Al Gore, de bekendste voorvechter van de strijd tegen klimaatverandering, was in 2001 minder dan 2 miljoen dollar waard. Sindsdien is zijn vermogen gegroeid naar ruim 100 miljoen dollar, door alleen maar te investeren in een handvol ‘groene’ bedrijven.

Het is goed mogelijk dat Gore de eerste koolstofmiljardair wordt door zijn investeringen in groene bedrijven, die leningen, subsidies en belastingvoordelen krijgen omdat ze ‘global warming’ helpen voorkomen.

Ook president Obama heeft zijn hand in de koektrommel. Producent van zonnepanelen Solyndra kreeg bij de opstart maar liefst 535 miljoen dollar aan leningen van de Obama-regering. Het faillissement van de fabrikant bracht Obama in de problemen. Solyndra kwam in handen van Goldman Sachs en George Kaiser, die profiteerden van de riante lening. Zowel Goldman Sachs als George Kaiser spekten vervolgens de campagnekas van Obama tijdens zijn herverkiezing.

[Newsmax]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Odette
Odette
9 jaren geleden

Goed om te lezen, al uit 2009
De activiteit van de zon valt ook af te lezen aan de hoeveelheid zonnevlekken. Die zijn gewoon te tellen, en dat is de afgelopen vierhonderd jaar ook gebeurd. “De afgelopen decennia hebben we een uitzonderlijk hoge zonneactiviteit gehad. Maar de laatste jaren is die activiteit sterk afgenomen en hebben we opeens ook geen temperatuurstijging meer op aarde”, aldus Van Geel. Zo zou ook de wereldwijde temperatuurdaling tussen 1940 en 1970 verklaard kunnen worden. De menselijke uitstoot van broeikasgassen ging ook toen onverminderd door.
Rampscenario’s doen het nu eenmaal goed in de media
Volgens Labohm kun je als scepticus je verhaal ook nergens kwijt in de media. In het verleden schreef Labohm columns in het Financieel Dagblad, maar toen hij zich kritisch begon uit te laten over de klimaatcrisis, werden zijn stukken geweigerd. “Ook de stukken over andere onderwerpen. Ik kwam al gauw nergens meer aan de bak”, zegt hij.
Priem publiceerde in de jaren negentig van de vorige eeuw met enige regelmaat een kritisch stuk in NRC Handelsblad. Maar de afgelopen tien jaar krijgt hij zijn stukken vriendelijk teruggestuurd.
Er is consensus in de wetenschap en dus hoeft er niet meer geluisterd te worden naar de sceptici, was de trend. “De politiek en de media zijn veel te gevoelig voor alarmistische geluiden van de milieubewegingen”, zegt Priem. “Rampscenario’s doen het nu eenmaal goed in de media. Het is net als met de hype rond de Mexicaanse griep.”
http://www.napnieuws.nl/2009/10/23/de-aarde-koelt-af-het-debat-laait-op/

Marc
Marc
9 jaren geleden

Nou nou, de wetenschappers en klokkenluiders komen nu wel en masse naar voren met allerlei uitingen, nog even en het wordt ongeloofwaardig….

Voor ons de vraag: wie moeten we nou geloven? Als Luongo gelijk zou hebben met zijn beweringen, dan is dat bijna een vrijbrief voor producenten van fossiele brandstoffen om nog meer troep de lucht in te gooien, in plaats van op zoek te gaan naar duurzame oplossingen die de wereld verrijken in plaats van te verarmen.

Zolang we nog denken aan winst in termen van financieel gewin hebben we nog niet begrepen dat we de aarde niet eindeloos kunnen exploiteren.

Dennis
Dennis
9 jaren geleden

Doe jezelf een groots plezier en ga de serie C(lie)mate eens bekijken op Youtube.
Gemaakt door ‘Suspicious0bservers’

Geniaal.

Richard11
Richard11
9 jaren geleden

Bekijk deze video en je begrijpt waarom de klimaatzwendel is omarmt door de wereldveroveraars:

https://www.youtube.com/watch?v=fRjtO_yqN4k

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x