Gezondheid

De meeste borstkankerpatiënten hebben geen baat bij chemotherapie. Dit kan wel helpen

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Chemotherapie helpt de overgrote meerderheid van borstkankerpatiënten niet, maar een nieuwe vorm van immuuntherapie zou dat wel kunnen.

Hoewel chemotherapie routinematig wordt toegepast, helpt het in 70 procent van de gevallen niet, zo blijkt uit een recente studie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Van de vrouwen die de chemotherapie ondergaan, bleken er vijf jaar later niet meer vrouwen in leven te zijn dan vrouwen die alleen hormoontherapie kregen.

Vergelijkbaar risico

En beide groepen hadden een vergelijkbaar risico op het terugkeren van de kanker binnen vijf jaar.

Onderzoekers van het Albert Einstein Kankercentrum in New York onderzochten de effectiviteit van chemotherapie bij vrouwen met de meest voorkomende vorm van borstkanker.

De wetenschappers volgden het ziekteverloop van 10.273 vrouwen met borstkanker. De vrouwen met het laagste risico kregen alleen hormoontherapie, terwijl de groep met een hoger risico ook chemotherapie kreeg.

Succesvol

Vrouwen in de groep met een middelmatig risico kregen alleen hormoontherapie, of een combinatie van de twee.

Een experimentele vorm van immuuntherapie, die al met succes toegepast werd om melanomen te behandelen, zou volgens onderzoekers van het Amerikaanse National Cancer Institute ook effectief kunnen zijn tegen borstkanker.

Met de therapie, ACT genaamd, werd een patiënt – waarvan gezegd werd ze nog slechts drie maanden te leven had – succesvol behandeld.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Mijn beide ouders kregen chemo. Ik heb ze destijds wel is voorzichtig proberen te vertellen, dat het een atoombom was. Helaas, waren zij allebei van mening, dat wat de dokter zei; goed was. Nieuwe inzichten, hadden ze geen boodschap aan. Ik heb dat gerespecteerd, daar ik van mening ben, dat je zelf beslist over je eigen lijf. Ik kan ze ook nooit meer terughalen, maar vindt het ronduit verdrietig, dat de verzekeraars de meer zeggenschap hebben. Terwijl de artsen, destijds al hun kanttekeningen zetten. Schrale troost blijft altijd, dat je ergens aan moet bezwijken. Mijn ouders maakten een keuze, dat vind ik al heel wat. Maar wat? als er geen keuze meer is en je je moet neerleggen bij het verkeerde einde. Je eigen, verkeerde einde!

infootje
infootje
5 jaren geleden

De natuur biedt voldoende middelen tegen kanker, MAAAAAR….die zijn niet te patenteren en daar kan dus niet schandalig aan verdient worden, dus wordt er alleen gezocht naar alternatieven waarbij dat wel mogelijk is.
Een paar voorbeelden van natuurlijke middelen: wietolie (THC), curcumine (bestanddeel uit kurkuma of geelwortel)
Natriumbicarbonaat (baking soda)
Kanker gedijt in een zure omgeving en je eetgewoonten zijn van grote invloed.
De pH waarde in je lichaam moet boven de 7 liggen.

Dxisie
Dxisie
5 jaren geleden

Kanker is een verdien model, chemo is kankerverwekkend
Durf nee te zeggen!

Frans2
Frans2
5 jaren geleden

Medisch dossier schrijft in de headline: “Chemo biedt borst-kankerpatiënten geen gezondheidsvoordeel”
Dat is veel te kort door de bocht, Chemo biedt SOMMIGE borst-kankerpatiënten geen gezondheidsvoordeel, had juister geweest.

“Chemotherapie helpt de overgrote meerderheid van de vrouwen met de meest voorkomende vorm van borstkanker niet” komt al dichter in de buurt.
” Hormone-receptor–positive, ax-illary node–negative disease accounts for approximately half of all cases of breast cancer in the United States.”
Dus bij de helft van de borstkankergevallen die tijdig zijn ontdekt hoeft de groep met een middelmatig risico op terugkeer van de tumor na de operatie, dat is 70% daarvan, geen chemo meer te hebben en alleen maar hormoontherapie. Dus het gaat om 35% van alle borstkanker gevallen.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x