Buitenland

In Afrika vindt momenteel een revolutie plaats: ‘Dit is groots’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft opgeroepen tot ‘onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating’ van de afgezette president van Niger Mohamed Bazoum. Hij werd op 26 juli afgezet door een militaire junta.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei dat de Verenigde Staten de junta verantwoordelijk houden voor de veiligheid van Bazoum en zijn familie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Donderdag werd aangekondigd dat troepen in paraatheid worden gebracht voor een mogelijk ingrijpen in Niger.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Flinke klap

Niemand praat over de enorme pijplijn die begint in Nigeria en via Niger naar Europa gaat. De VS en energiereus Chevron hebben al 13 miljard dollar geïnvesteerd in de pijplijn.

Na de vernietiging van de Nord Stream-pijplijn, richtte Chevron zich vooral op de nieuwe Afrikaanse pijplijn.

Niger zegt nu: jullie gaan ons land niet gebruiken om gas te transporteren. Een flinke klap voor Europa.

Revolutie

Daarnaast importeren veel landen uranium van Niger. Frankrijk en de VS stelen in feite al decennialang uranium van Afrikaanse landen. Die zeggen nu: genoeg is genoeg.

De staatsgreep in Niger staat niet op zichzelf. Het land slaat terug tegen het neokolonialisme, merkt Clayton Morris van Redacted op. “In Afrika vindt op dit moment een revolutie plaats.”

Dit is groots

Verschillende Afrikaanse landen hebben met Rusland een overeenkomst gesloten voor militaire samenwerking. Na de coup zwaaiden inwoners van Niger met Russische vlaggen. Daarnaast heeft Niger de hulp ingeroepen van de Wagner-groep.

“Dit is groots,” aldus Morris.

Kolonel Douglas Macgregor zegt dat de mensen die jarenlang zijn beroofd door het Westen nu zeggen: genoeg is genoeg, verlaat ons land. “De Afrikanen hebben er genoeg van.”

4.8 198 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
10 maanden geleden

De VS en navo roofdieren cq aasgieren zullen de ‘orde” vast wel gaan herstellen, wens de coupplegers en Wagner alle goeds en hoop dat ze zullen zegevierren

Liberté
Liberté
10 maanden geleden

Daar gaan we weer, geen Afrikasn heeft zich bemoeit met ons toen we de “wereld” staatsgreep hadden in 2020 e.v. maar als er weer wat te bepalen is in de rest van de wereld….
Snap nu wel dat de massale aftrek van gifspuiten hier een geweldig vermaak voor Afrika waren

Fransdo
Fransdo
10 maanden geleden

Ik kan dat wel zien, wij worden ook al jaren beroofd van ons belastinggeld door de ongebreidelde import van allochtonen. Misschien kunnen we ruilen, wij sturen al jullie geïmporteerde asielprofiteurs terug naar jullie en wij, het Westen, trekken ons daarna volledig terug uit Afrika.

Wim
Wim
10 maanden geleden

Waar blijft Anthony Blinken zijn reactie betreffende Gonzalo Lira, Journalist met Amerikaans paspoort “schuldig” aan.het vertellen van de waarheid inzake Oekraïne en hiervoor gemarteld, gechanteerd en naar ieders.verwachting opgepakt door de Oekraïne geheime dienst.

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x