Homepagina » UFO » Brits debat over vliegende schotels na glimmende UFO

Brits debat over vliegende schotels na glimmende UFO

Begin deze maand vierde de Britse koningin Elizabeth haar 60-jarig regeringsjubileum. Toen ze in 1952 de troon besteeg zorgden UFO’s aan beide zijden van de Atlantische Oceaan voor onrust.

De Britse oud-premier Winston Churchill raakte zeer geïnteresseerd in het onderwerp na twee waarnemingen in juli 1952.

Twee weekenden achter elkaar verschenen ongeïdentificeerde objecten in het luchtruim boven het Witte Huis en het Capitool. Ze werden opgevangen door verschillende radarsystemen en gezien door gevechtspiloten die op de incidenten waren afgestuurd.

Temperatuurinversies

De luchtmacht liet in een officiële verklaring weten dat het ging om temperatuurinversies. Op 28 juli 1952 schreef Churchill een inmiddels beroemde memo naar wetenschappelijk adviseur voor de Britse regering Lord Cherwell. “Wat is er met die vliegende schotels? Wat kan het betekenen? Wat is de waarheid? Breng verslag uit wanneer het je uitkomt.”

Op 11 juli 1954 zei de Britse generaal Lord Dowding in de Sunday Dispatch: “Ik ben ervan overtuigd dat deze objecten bestaan en niet zijn gemaakt op aarde. Ik kan daarom alleen maar de theorie accepteren dat ze van buiten de aarde komen.”

Glimmende zilveren metalen schijf

Als antwoord op zijn UFO-memo kreeg Churchill te horen dat een eerdere studie vliegende schotels verklaarde als vogels, ballonnen, optische illusies of vliegtuigen.

Op 30 juli 1952, toen de Amerikaanse luchtmacht en het publiek nog altijd probeerden te beseffen dat er UFO’s boven Washington waren verschenen, maakte RAF-piloot Roland Hughes een trainingsvlucht boven West-Duitsland.

Hughes liet weten dat hij was onderschept door een ‘glimmende zilveren metalen schijf’ die naast zijn toestel verscheen en wegschoot. Een militaire radar volgde de UFO die zich met onmogelijke snelheden voortbewoog.

Debat

Uiteindelijk vertelde Hughes zijn verhaal aan de Britse minister van Luchtvaart Duncan Sandys die de piloot op zijn woord geloofde. Daarop brak er achter de schermen een debat los over UFO’s.

De documenten over de waarneming en communicatie tussen functionarissen werden gevonden door David Clarke van de Sheffield Hallam University. Hij is tevens adviseur voor het Britse Nationaal Archief.

Puzzel

“Roland Hughes stierf in 2009, maar vertelde zijn verhaal aan zijn zoon Brian die alles weer met mij deelde,” zei Clarke, auteur van het boek The UFO Files. “Het is één grote puzzel en we hebben inmiddels ongeveer een derde van de stukjes verzameld.”

Er zijn geen andere documenten over de UFO-waarneming te vinden die volgens Clarke opgesteld zouden moeten zijn door de Royal Air Force. “Een RAF-piloot zag iets boven West-Duitsland op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, toen er spanningen waren tussen het Oosten en het Westen,” besloot Clarke. “Je zou niet verwachten dat inlichtingendiensten een dergelijk verhaal zouden willen negeren.”

In onderstaande video legt David Clarke uit waarom Winston Churchill er mogelijk voor koos om informatie over UFO’s geheim te houden.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Ben erg benieuwt of mensen na dit nog steeds niet geloven dat wij niet de enige zijn in heel die heelal.

  0 likes
 2. [quote name=”Debb3″]Ben erg benieuwt of mensen na dit nog steeds niet geloven dat wij niet de enige zijn in heel die heelal.[/quote]
  De meeste mensen die ik spreek komen allemaal met het eeuwige: “Ja, ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en Aarde..” of “Nee, wij zijn vast niet de enigen hier in het heelal”.. Vervolgens willen ze graag bewijzen zien, wat natuurlijk volop aanwezig is maar dan steekt het vaak bij het opzoeken ervan. Kortom: mensen leven vooral hun leventje en houden maar al te graag vast aan het tastbare maar sluiten aan de andere kant niet altijd alles uit. Toch ontbreekt het aan interesse om te verdiepen. Men ziet ook niet de waarde er van in om zich te interesseren voor de ET’s. Men ziet de mogelijkheden niet maar wel de obstakels. Dit typeert ook wel een beetje de mens; angst regeert vooralsnog. Lichtpuntje is wel dat de bewustwording blijft toenemen, althans dat is mijn ervaring

  0 likes
 3. omtrent ufo-coverups de oude koeien uit de slot halen, laat de doden hun rust in de grafkelders, niet de te verwaarlozen geschiedenislessen
  Etnauten in hun ufo’s is voor levenden op vandaag dit probleem aan te pakken….
  Tot volgende week

  0 likes
 4. Zolang er geen ufo’s tijdens een grootste gebeurtenis (WK, EK, Olympische Spelen, inauguratie US-president enz.) geland is en zolang de ufo-nauten/aliëns zich niet publiekelijk geopenbaard hebben, zal ik niet geloven dat zij bestaan. Eérst zien, dán geloven.

  0 likes
 5. Zelfs al zou president Obama, queen Elisabeth, koningin Beatrix en meer staatshoofden verklaren dat UFO’s en aliëns bestaan, dan nóg zou ik het niet geloven, zonder ze gezien, betast en met hen geconverseerd te hebben. Eérst zien, dán geloven!

  0 likes
 6. RenéevanZalkNunspeed

  Oorzaak: geheime projecten (dus man-made)

  Wat je ziet vliegen zijn belastingcenten van burgers die deze geheime projecten niet kennen.

  0 likes
 7. Volgens mij zijn wij de enige in dit heelal…

  0 likes
 8. Het is best egoïstisch om te denken dat wij de enigste zijn in dit multiversum. Voordat dit sterrenstelsel uberhaupt bestond waren er al miljarden andere sterrenstelsels die ook op de Milkyway lijken. Waarom zouden daar geen intelligente wezens kunnen leven?

  0 likes
 9. [quote name=”Crisis”]Volgens mij zijn wij de enige in dit heelal…[/quote]
  Nee, gekkie…

  0 likes
 10. [quote name=”Joker”]Zolang er geen ufo’s tijdens een grootste gebeurtenis (WK, EK, Olympische Spelen, inauguratie US-president enz.) geland is en zolang de ufo-nauten/aliëns zich niet publiekelijk geopenbaard hebben, zal ik niet geloven dat zij bestaan. Eérst zien, dán geloven.[/quote]
  Dan zeg je dat wat anderen zien en ervaren niet telt.

  0 likes
 11. Hahaha ik krijg ook echt drie duimpjes naar beneden, wat aardig van jullie! Ik was sarcastisch lieve mensen. Na de reactie van Debb3 kon ik het niet laten 😉

  0 likes
 12. [quote name=”Timothy Drake”][quote name=”Debb3″]Ben erg benieuwt of mensen na dit nog steeds niet geloven dat wij niet de enige zijn in heel die heelal.[/quote]
  De meeste mensen die ik spreek komen allemaal met het eeuwige: “Ja, ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en Aarde..” of “Nee, wij zijn vast niet de enigen hier in het heelal”.. Vervolgens willen ze graag bewijzen zien, wat natuurlijk volop aanwezig is maar dan steekt het vaak bij het opzoeken ervan. Kortom: mensen leven vooral hun leventje en houden maar al te graag vast aan het tastbare maar sluiten aan de andere kant niet altijd alles uit. Toch ontbreekt het aan interesse om te verdiepen. [/quote]

  Mooi uitgelegd sluit ik mij bij aan..

  0 likes
 13. @Joker.
  Converseren? Daar zijn wij mensen nog wat te achterlijk voor. Stel u voor u staat voor een aquarium. Heb je dan de behoefte om er middenin te gaan zitten, te zeggen: “ok, hier zijn we dan laten we nu eens communiceren” We gaan er steeds ten onrechte vanuit dat wij als mensen de top der ontwikkeling zijn in het heelal…In feite zijn we primaten

  0 likes
 14. @ Joker,
  Ik vindt het nogal kortzichtig wat je daar schrijft,UFO’s bestaan period!!maar omdat jij nog niets van dien aart hebt gezien wil niet zeggen dat ze niet bestaan,ik kan zeggen ze bestaan wel want ik heb ze gezien.Doe je huiswerk en kom dan eens terug met een reply!Wel gemakkelijk als je alles op een presenteer blad krijgt,wat ik ermee wil zeggen is kijk eens goed om je heen en open je ogen en geest voor het onbekende en zoek naar de waarheid want die is er absoluut!!denk je nu echt dat alles toevallig is op deze Aarde?zelfs dit is geen toeval dat ik dit schrijf….

  0 likes
 15. [quote name=”Joker”]Zelfs al zou president Obama, queen Elisabeth, koningin Beatrix en meer staatshoofden verklaren dat UFO’s en aliëns bestaan, dan nóg zou ik het niet geloven, zonder ze gezien, betast en met hen geconverseerd te hebben. Eérst zien, dán geloven![/quote]
  Op het moment dat je ze ziet, weet je dat ze bestaan. Weten is niet geloven. Ik heb onverklaarbare dingen in de lucht gezien, dus ik “geloof” niet in UFO’s, ik weet dat ze bestaan. Of ze bestuurd worden door buitenaardse weet ik niet, maar geloof ik wel.

  0 likes
 16. [quote name=”Crisis”]Hahaha ik krijg ook echt drie duimpjes naar beneden, wat aardig van jullie! Ik was sarcastisch lieve mensen. Na de reactie van Debb3 kon ik het niet laten ;-)[/quote]

  Dit zegt zoveel over jou als Persoon 😉

  0 likes
 17. Beste mensen, ik kom met een update die ik erg jammer vind 🙁 Ik had totaal iets anders verwacht maar helaas worden we teleurgesteld.

  Nieuwste Update over Baltic sea:

  http://www.oceanexplorer.se/

  0 likes
 18. [quote name=”Joker”]Zelfs al zou president Obama, queen Elisabeth, koningin Beatrix en meer staatshoofden verklaren dat UFO’s en aliëns bestaan, dan nóg zou ik het niet geloven, zonder ze gezien, betast en met hen geconverseerd te hebben. Eérst zien, dán geloven![/quote]

  Op dit moment is er – ergens ver weg, op een andere planeet, een wezen dat naar de hemel kijkt en zegt: “Buitenaardsen, zoals Joker, bestaan niet. Niet voordat ik hem zelf eerst gezien heb!”.

  0 likes
 19. [quote name=”RenéevanZalkNunspeed”]Oorzaak: geheime projecten (dus man-made)

  Wat je ziet vliegen zijn belastingcenten van burgers die deze geheime projecten niet kennen.[/quote]

  Sommige UFO’s zijn inderdaad man-made, maar je mag je dan wel eens even gaan afvragen hoe het leger aan deze technologie kwam, technologie die soms decennia of zelfs eeuwen voorloopt op wat wij kennen. Google eens op ‘reverse engineering’. En vraag je eens af waarom mensen al objecten door de lucht zagen vliegen nog vóór het vliegtuig was uitgevonden.

  0 likes
 20. Sedert het bestaan der mensheid zijn UFO’s nog nooit ‘en publique’ geland en hebben de aliëns zich nog nooit aan ons geopenbaard. Dit, terwijl UFO’s van tientallen afzonderlijke planeten zouden moeten komen. Hebben die verschillende aliëns dan één gemeenschappelijke factor: ENORME VERLEGENHEID?
  Ze zweven in hun UFO’s hoog boven ons aardoppervlak, om er daarna als een speer vandoor te gaan. Waar getuigt dit van?

  0 likes
 21. [quote name=”Joker”] Waar getuigt dit van?[/quote]

  Ze willen zich niet met onze interne zaken bemoeien en zo interessant zijn wij nou ook weer niet voor hen – we zijn gewoon één van de velen. Maak niet de denkfout je eigen denkpatronen te projecteren op wezens die ons duizenden jaren vooruit zijn.

  0 likes
 22. UFO’s zullen nooit op aarde landen en aliëns zullen nooit kennis met ons maken.
  Wedden dat over 50.000 jaar die vliegende schotels nog steeds hoog in de lucht wat doelloos heen en weer zweven, om er daarna -als door een wesp gebeten- vandoor te gaan?
  EN WAAROM? Omdat ze niet bestaan! Ze bestaan slechts in de geest van sommigen. Zij zien namelijk wat ze wíllen zien. De menselijke fantasie is wat dat betreft onbegrensd. Daarnaast bieden de huidige animatietechnieken ongekende mogelijkheden, zodat zelfs experts het onderscheid niet zien tussen realiteit en fictie.

  0 likes
 23. Wat mij opvalt, is dat iedereen hier de mensheid beschouwt als minderwaardig, t.o.v. de eventuele aliën.
  De een vergelijkt ons met primaten, de ander met achterlijk, en weer een ander met oninteressant. Lekker negatief zelfbeeld hebben jullie van jezelf!

  0 likes
 24. [quote name=”Debb3″][quote name=”Crisis”]Hahaha ik krijg ook echt drie duimpjes naar beneden, wat aardig van jullie! Ik was sarcastisch lieve mensen. Na de reactie van Debb3 kon ik het niet laten ;-)[/quote]

  Dit zegt zoveel over jou als Persoon ;)[/quote]

  Nou, ken je me toch een beetje 😉 Nee ik hou van sarcasme op z’n tijd, moet kunnen toch 😉

  0 likes
 25. [quote name=”Crisis”][quote name=”Debb3″][quote name=”Crisis”]Hahaha ik krijg ook echt drie duimpjes naar beneden, wat aardig van jullie! Ik was sarcastisch lieve mensen. Na de reactie van Debb3 kon ik het niet laten ;-)[/quote]

  Dit zegt zoveel over jou als Persoon ;)[/quote]

  Nou, ken je me toch een beetje 😉 Nee ik hou van sarcasme op z’n tijd, moet kunnen toch ;-)[/quote]

  Hou het dan lekker bij jezelf en betrek mij niet bij jou sarcasme!?

  0 likes
 26. [quote name=”Joker”] Lekker negatief zelfbeeld hebben jullie van jezelf![/quote]

  Zozo ga bij het Ggz werken hihi 😉

  0 likes
 27. [quote name=”Debb3″][quote name=”Crisis”][quote name=”Debb3″][quote name=”Crisis”]Hahaha ik krijg ook echt drie duimpjes naar beneden, wat aardig van jullie! Ik was sarcastisch lieve mensen. Na de reactie van Debb3 kon ik het niet laten ;-)[/quote]

  Dit zegt zoveel over jou als Persoon ;)[/quote]

  Nou, ken je me toch een beetje 😉 Nee ik hou van sarcasme op z’n tijd, moet kunnen toch ;-)[/quote]

  Hou het dan lekker bij jezelf en betrek mij niet bij jou sarcasme!?[/quote]

  Zal ik doen lieverd. Niet boos worden hoor! Het is al zo’n boze wereld…

  0 likes
 28. [quote name=”Joker”]Sedert het bestaan der mensheid zijn UFO’s nog nooit ‘en publique’ geland en hebben de aliëns zich nog nooit aan ons geopenbaard. Dit, terwijl UFO’s van tientallen afzonderlijke planeten zouden moeten komen. Hebben die verschillende aliëns dan één gemeenschappelijke factor: ENORME VERLEGENHEID?
  Ze zweven in hun UFO’s hoog boven ons aardoppervlak, om er daarna als een speer vandoor te gaan. Waar getuigt dit van?[/quote]

  Met zo’n kritiek, EGO en uitstraling is het logisch dat ze niet openbaar landen. Maar wie zegt hier dat ze nooit ergens geland zijn en contact gemaakt hebben? Dat jij ze niet ontmoet hebt is wil niet zeggen dat er geen contact is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

viroloog

Geen bewijs dat coronavirus kan worden verspreid in supermarkt, zegt deze vooraanstaande Duitse viroloog

Er is geen bewijs dat het coronavirus ...

bill gates

Onthult Bill Gates hier de echte reden achter de lockdowns?

Op 24 maart sprak Bill Gates met ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.