UFO

Brits debat over vliegende schotels na glimmende UFO

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze maand vierde de Britse koningin Elizabeth haar 60-jarig regeringsjubileum. Toen ze in 1952 de troon besteeg zorgden UFO’s aan beide zijden van de Atlantische Oceaan voor onrust.

De Britse oud-premier Winston Churchill raakte zeer geïnteresseerd in het onderwerp na twee waarnemingen in juli 1952.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Twee weekenden achter elkaar verschenen ongeïdentificeerde objecten in het luchtruim boven het Witte Huis en het Capitool. Ze werden opgevangen door verschillende radarsystemen en gezien door gevechtspiloten die op de incidenten waren afgestuurd.

Temperatuurinversies

De luchtmacht liet in een officiële verklaring weten dat het ging om temperatuurinversies. Op 28 juli 1952 schreef Churchill een inmiddels beroemde memo naar wetenschappelijk adviseur voor de Britse regering Lord Cherwell. “Wat is er met die vliegende schotels? Wat kan het betekenen? Wat is de waarheid? Breng verslag uit wanneer het je uitkomt.”

Op 11 juli 1954 zei de Britse generaal Lord Dowding in de Sunday Dispatch: “Ik ben ervan overtuigd dat deze objecten bestaan en niet zijn gemaakt op aarde. Ik kan daarom alleen maar de theorie accepteren dat ze van buiten de aarde komen.”

Glimmende zilveren metalen schijf

Als antwoord op zijn UFO-memo kreeg Churchill te horen dat een eerdere studie vliegende schotels verklaarde als vogels, ballonnen, optische illusies of vliegtuigen.

Op 30 juli 1952, toen de Amerikaanse luchtmacht en het publiek nog altijd probeerden te beseffen dat er UFO’s boven Washington waren verschenen, maakte RAF-piloot Roland Hughes een trainingsvlucht boven West-Duitsland.

Hughes liet weten dat hij was onderschept door een ‘glimmende zilveren metalen schijf’ die naast zijn toestel verscheen en wegschoot. Een militaire radar volgde de UFO die zich met onmogelijke snelheden voortbewoog.

Debat

Uiteindelijk vertelde Hughes zijn verhaal aan de Britse minister van Luchtvaart Duncan Sandys die de piloot op zijn woord geloofde. Daarop brak er achter de schermen een debat los over UFO’s.

De documenten over de waarneming en communicatie tussen functionarissen werden gevonden door David Clarke van de Sheffield Hallam University. Hij is tevens adviseur voor het Britse Nationaal Archief.

Puzzel

“Roland Hughes stierf in 2009, maar vertelde zijn verhaal aan zijn zoon Brian die alles weer met mij deelde,” zei Clarke, auteur van het boek The UFO Files. “Het is één grote puzzel en we hebben inmiddels ongeveer een derde van de stukjes verzameld.”

Er zijn geen andere documenten over de UFO-waarneming te vinden die volgens Clarke opgesteld zouden moeten zijn door de Royal Air Force. “Een RAF-piloot zag iets boven West-Duitsland op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, toen er spanningen waren tussen het Oosten en het Westen,” besloot Clarke. “Je zou niet verwachten dat inlichtingendiensten een dergelijk verhaal zouden willen negeren.”

In onderstaande video legt David Clarke uit waarom Winston Churchill er mogelijk voor koos om informatie over UFO’s geheim te houden.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Ben erg benieuwt of mensen na dit nog steeds niet geloven dat wij niet de enige zijn in heel die heelal.

Timothy Drake
Timothy Drake
11 jaren geleden

[quote name=”Debb3″]Ben erg benieuwt of mensen na dit nog steeds niet geloven dat wij niet de enige zijn in heel die heelal.[/quote]
De meeste mensen die ik spreek komen allemaal met het eeuwige: “Ja, ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en Aarde..” of “Nee, wij zijn vast niet de enigen hier in het heelal”.. Vervolgens willen ze graag bewijzen zien, wat natuurlijk volop aanwezig is maar dan steekt het vaak bij het opzoeken ervan. Kortom: mensen leven vooral hun leventje en houden maar al te graag vast aan het tastbare maar sluiten aan de andere kant niet altijd alles uit. Toch ontbreekt het aan interesse om te verdiepen. Men ziet ook niet de waarde er van in om zich te interesseren voor de ET’s. Men ziet de mogelijkheden niet maar wel de obstakels. Dit typeert ook wel een beetje de mens; angst regeert vooralsnog. Lichtpuntje is wel dat de bewustwording blijft toenemen, althans dat is mijn ervaring

gallicflower
gallicflower
11 jaren geleden

omtrent ufo-coverups de oude koeien uit de slot halen, laat de doden hun rust in de grafkelders, niet de te verwaarlozen geschiedenislessen
Etnauten in hun ufo’s is voor levenden op vandaag dit probleem aan te pakken….
Tot volgende week

Joker
Joker
11 jaren geleden

Zolang er geen ufo’s tijdens een grootste gebeurtenis (WK, EK, Olympische Spelen, inauguratie US-president enz.) geland is en zolang de ufo-nauten/aliëns zich niet publiekelijk geopenbaard hebben, zal ik niet geloven dat zij bestaan. Eérst zien, dán geloven.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x