Buitenland

Nederlandse journalist ontzenuwt vanuit Oekraïne nepnieuws dat de media verspreiden over chemische aanval

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

Onafhankelijk journalist Patrick Lancaster brengt in beeld hoe inwoners van de Oekraïense stad Marioepol onder verschrikkelijke omstandigheden moeten overleven. Mensen kunnen moeilijk aan voedsel, water en medicijnen komen. De verwoesting is enorm.

De inwoners van de stad zeggen eensluidend dat het Oekraïense leger de bevolking uitmoordt, terwijl ze goed worden behandeld door de Russen en de volksmilitie van Donetsk.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook de Nederlandse journalist Sonja van den Ende is in Marioepol. Ze laat weten dat het Russische leger en de volksmilitie humanitaire hulp bieden. De konvooien staan elke dag op een andere plek in de stad omdat het Oekraïense leger ze probeert te vernietigen, schrijft ze op haar website.

Anders zou ik dit artikel niet kunnen schrijven

Een vrouw vertelde huilend aan Van den Ende hoe scherpschutters van het neonazistische Azovbataljon, dat onderdeel is van het Oekraïense leger, vorige week haar dochter hebben doodgeschoten. Haar man ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Een andere vrouw zei tegen de journalist dat de hele straat waar ze woont aan puin is geschoten met raketten, afgevuurd door het Oekraïense leger.

De Nederlandse media schreven dinsdag dat Rusland met drones een chemische aanval zou hebben uitgevoerd in Marioepol. De NOS meldt: “Vanuit het belegerde Marioepol komen onbevestigde berichten van een aanval met chemische wapens door het Russische leger.”

“Ik heb drones gezien, zonder chemische stof hoor, anders zou ik dit artikel niet kunnen schrijven,” aldus Van den Ende. “Die drones waren van ons, de pers, en waarschijnlijk wat van het Russische leger, dat de wachtende rij mensen wilde filmen. Deze ‘chemische aanvallen’ kennen we nog uit Syrië.”

journalist
Foto: Marioepol (VK/Sonja van den Ende)
Enige bron

Met berichten over chemische aanvallen wil het Westen de boel nog meer laten escaleren om zo als het even kan een derde wereldoorlog uit te lokken, die volgens haar al begonnen is. “Het Azovbataljon verspreidde dit nepnieuws. Niemand anders in de stad heeft internet, elektriciteit of water, dus zij zijn de enige bron die men in het Westen gelooft.”

Het Azovbataljon heeft alleen nog een staalfabriek en elektriciteitscentrale in handen. Volgens diverse journalisten bevindt zich onder dit complex een geheime NAVO-bunker van het type PIT-404 met een biolab.

4.6 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

HET IS POMPEN OF VERZUIPEN VOOR DE NAVO

Zeker 10 Brandweerwagens zijn aanwezig op het bedrijventerrein van de Azovstal-staalfabriek in het zuiden van Marioepol, Oekraïne…niet om een brand te blussen, maar omdat de brandweerwagens water de Staalfabriek in moeten Pompen…Daar hebben zich in de uitgestrekte Catacomben onder het Complex, leidinggevend Amerikaans, Engels, Duits, Frans, Zweeds NAVO-Personeel o.a. Officieren/ instructeurs/ Biowapen-Laboranten & minimaal Drieduizend leden van het Azov-Nazi-Doodseskader verschanst…Door die Tunnels nu vol te POMPEN met water, VERZUIPEN al die Nazis vanzelf…

Met behulp van de nabijgelegen Kal’mius-rivier ten noorden van de fabriek & de nabijgelegen Zee van Azov ten zuiden van de fabriek, kunnen die Brandweerwagens per stuk ongeveer 35.000 liter water PER UUR in de bovengrondse Ventilatieschachten pompen, om zo het ondergrondse Tunnelcomplex te vullen met water, net zolang totdat al het daar aanwezige NAVO-Personeel & leden van het Azov-Nazi-Doodseskader verdronken zijn…

De Azovstal-Staalfabriek is een belangrijk stukje infrastructuur voor Oekraïne & wat dat betreft voor de hele Regio…Het beschadigen van de Fabriek met Bunker-Busters om op die manier NAVO-Personeel, Biowapen-Laboranten & 3000 Leden van het Azov-Nazi-Doodseskader te elimineren zou zonde zijn…NAZIS hebben namelijk geen enkele waarde, niet als mens of op enigerlei andere wijze…De Azovstal-Staalfabriek is echter wel waardevol en zeer belangrijk voor de Oekraïne & de hele Regio…

Als het NAVO-Personeel & hun Azov-Nazi-Doodseskader de Ventilatieschachten afsluiten, zullen ze binnen enkele dagen stikken…Als ze de Ventilatieschachten niet afsluiten, zullen ze binnen enkele dagen verdrinken…linksom of rechtsom…het maakt geen moer uit…De bezetting van Azovstal zal zo vreedzaam & geruisloos worden beëindigd…”Entlösung der Nazifrage” met behoud van de Azovstal-Staalfabriek…Evacuatie-Corridor voor NAVO-Personeel? Hahaha, grapje zeker?…Ik kan wat dat betreft de praktische, doelgerichte & zéér effectieve aanpak van de Russen altijd erg waarderen…die doen zeker géén water bij de wijn…

Russische Militaire bronnen aan de frontlinie rondom Azovstal, maken melding van minstens twee Hooggeplaatste gepensioneerde Amerikaanse officieren in de Catacomben van Azovstal, dit op basis van onderschepte vijandelijke radiocommunicatie…mogelijk betreft het hier:

Luitenant-Generaal Roger L. Cloutier Jr. van het Amerikaanse Leger
https://zaplog.pro/post/29978/operatie-denazificatie-part-iii

Volgens deze bronnen zijn de Amerikaanse officieren Marioepol binnengekomen samen met een PMC (Private Military Company), ze zijn hoogstwaarschijnlijk geen actieve medewerkers van het Pentagon…Tegelijkertijd zijn het “Very-Important-People” voor Washington…Deze gepensioneerde officieren zijn namelijk op de hoogte van héél veel geheime Amerikaanse operaties & beschikken over erg veel informatie die extreem gevoelig is voor Washington, dat blijkt uit een analyse van onderschepte Radiocommunicatie…Om deze “extreem gevoelige informatie” ook geheim te houden, heeft de CIA het Azov-Nazi-Doodseskader de opdracht gegeven om in het geval van een dreigende arrestatie door de Russen, deze twee officieren te vermoorden…of ze op dit moment überhaupt nog in leven zijn, is niet zeker…

Er geven zich inmiddels ook steeds meer buitenlandse NAVO-Huurlingen over in Marioepol…Zoals de Britse NAVO-Huurling COSSACKGUNDI, zijn echte naam is Aiden Aslin…Hij heeft jarenlang voor de YPG in Syrië gevochten, ook zijn telefoongesprek werd onderschept, waarin hij loopt te janken dat ie bang is om voor Propaganda-doeleinden misbruikt te worden als ie eenmaal gevangen zou zijn genomen…

The Clash-London Calling
https://twitter.com/MapsUkraine/status/1513754839121018887

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

De EU en de NAVO wat een trieste club. maarja Hoor en Wederhoor dat is er niet bij en als je dan dat eenzijdige nieuws hoort dan moeten toch alle alarmbellen gaan rinkelen, Maar bij de NPO en de MSM niet. Ze laten liever horen wat die seniele ouwe debiel van Biden heeft te melden. Te triest voor woorden.

Frans Peeters
Frans Peeters
1 jaar geleden

Enorm hoe MSM de menigte manipuleert net als corona was er enkel maar mRNA goed

Chero
Chero
1 jaar geleden

Gelukkig zijn jullie er om ons het juiste nieuws te melden. Ik hoop dat dit allemaal snel naar buiten komt, wat er werkelijk zich afspeelt daar.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x