Gezondheid

Criminalisering drugs schaadt medisch onderzoek

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voormalig adviseur voor de Britse regering David Nutt zegt dat het verbod op drugs als ecstacy het onderzoek binnen de neurowetenschap belemmert.

Vrijwel alle drugs die gebruikt kunnen worden om het bewustzijn, perceptie, stemming en psychose te leren begrijpen zijn illegaal. Vandaar dat er welhaast geen onderzoek naar is gedaan.

De invloed van de wetten op het onderzoek naar drugs is groter dan de tegenwerking van de Amerikaanse regering bij het stamcelonderzoek. Niemand heeft ooit een neurowetenschappelijke studie kunnen doen naar het roken van cannabis. “Ik kan je 150 onderzoeken laten zien die je vertellen hoe je brein reageert op een boos gezicht, maar ik kan je geen enkele studie laten zien dat je vertelt wat cannabis doet,” aldus Nutt.

Onbenut

Het laatste onderzoek naar LSD om alcoholisme te behandelen stamt uit 1965. Alles wijst erop dat het beter is dan alle bestaande behandelmethoden. Nutt vraagt zich af hoeveel andere kansen we in de afgelopen 40 jaar hebben gemist met drugs als MDMA (ecstasy) en de empathische kwaliteiten ervan of cannabis en de inzichten die de drug verschaft in aandoeningen als schizofrenie. Al deze kansen zijn onbenut gelaten omdat het vrijwel onmogelijk is te werken met drugs wanneer ze illegaal zijn.

Nutt stelt dat de wetenschappelijke instituten moeten optreden tegen de Britse regering. Ondertussen probeert hij steun te vinden voor zijn campagne bij de Royal Society en de Academy of Medical Sciences.

Paardrijden

Nutt werd ontslagen als regeringsadviseur omdat hij stelde dat het gebruik van MDMA niet gevaarlijker is dan paardrijden. Hij is momenteel werkzaam als professor neuropsychofarmacologie aan het Imperial College London.

Met zijn boek Drugs: Without the hot air hoopt hij een meer open discussie te kunnen voeren over drugs. Nu zijn drugs verboden zonder noodzakelijkerwijs te begrijpen wat de mogelijke risico’s zijn. Dat terwijl ze ons wetenschappelijke inzichten kunnen geven die mogelijk nieuwe behandelmethoden voor aandoeningen met zich meebrengen.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hullie
Hullie
10 jaren geleden

En nu maar hopen de discussie op gang komt!
De medicinale werking van Cannabis is allang bewezen. (Je kunt het ook verdampen waardoor de schadelijke effecten van het roken achterwege blijven.) De positieve effecten van MDMA zijn op elk trancefeest merkbaar; geen gedonder en een boel vredeliefendheid. Dat staat haaks op de problemen die alcoholgebruik elk weekend geeft.
Het lijkt me hoog tijd voor eerlijk en gedegen onderzoek…

Hullie
Hullie
10 jaren geleden

Ik noem het nog maar een keer: Het is op zijn zachtst gezegd opvallend dat geestVERNAUWENDE middelen als alcohol en tabak legaal zijn en geestVERRUIMENDE middelen als cannabis en mdma verboden zijn…dat heeft vast een reden!

Wap
Wap
10 jaren geleden

Ja wel appart allemaal. Als alle verboden drugs legaal zouden worden, zou dat een hoop problemen oplossen en creëren. Maar zullen die medische onderzoeken ook niet gewoon in de doofpot zitten, ze weten dat als je het legaliseert dat er een hoop ellende minder is. Dat mag toch niet ;-).
Hoe meer ellende hoe meer er verdiend kan worden. Zal blij zijn als alles anders gaat op deze aarde. Dat niet alles om geld draaid, mijn mening het verziekt iedereen zijn leven. Bij de één bewust en bij de ander onbewust. Tot je echt bewust wordt…..

Ik
Ik
10 jaren geleden

Entheogene stoffen behoren toegankelijk te zijn voor alle mensen.En zeer zeker ook voor medisch onderzoek.
Deze stoffen kunnen zeer heilzaam zijn voor het zielen leven.
Mede door criminalisering van deze stoffen komen maar weinig mensen in contact met de juiste wijze waarop deze stoffen gebuikt kunnen worden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x