Buitenaards

Nieuwe ‘buitenaardse megastructuur’ stelt astronomen voor groot raadsel. Wat is dit?

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomen hebben een ster ontdekt die net zulk bizar gedrag vertoont als Tabby’s ster (vernoemd naar astronoom Tabetha Boyajian).

De ster vertoont mysterieuze helderheidsdipjes die worden veroorzaakt door iets wat rond de ster cirkelt. Astronomen staan voor een raadsel.

VVV-WIT-07, zoals de ster genoemd is, bleek in 2012 enige tijd zwakker te worden. Gedurende 11 dagen nam de helderheid van de ster af, om in de 48 dagen daarna te kelderen.

Buitenaardse megastructuren

Iets hield maar liefst 80 procent van het sterlicht tegen, maar wat?

Tabby’s ster, officieel KIC 8462852 geheten, vertoont vergelijkbaar gedrag. Verklaringen voor het bizarre gedrag lopen uiteen van kometen en puin tot buitenaardse megastructuren.

Onderzoekers denken dat VVV-WIT-07 komend jaar opnieuw een aantal helderheidsdipjes zal vertonen. Wellicht komen ze dan meer te weten.

“Het moet meer dan een miljoen kilometer breed en heel dicht zijn om zoveel sterlicht tegen te houden,” zei astrofysicus Eric Mamajek van de Universiteit van Rochester, die niet bij het onderzoek betrokken was.

Nog nooit eerder

“Ik denk dat we meer van zulke objecten gaan vinden,” zei Mamajek. “We gaan waarschijnlijk vreemde sterren ontdekken die nog nooit eerder zijn waargenomen.”

“Dit is zeker geen alledaags fenomeen,” besloot hij. “Ik wacht met smart op de toekomstige resultaten.”

Misschien toch aliens?

Het onderzoek is gepubliceerd in Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

[Scientific American]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gea Breuker
Gea Breuker
3 jaren geleden

Wellicht dat er halverwege de observatie, een wolk sterrenstof voorbij kwam drijven.. Case closed?

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

Het lijkt wel of de aliens en goden het ontwikkelen van wetenschap en technologie belangrijker vinden dan het redden van de mensheid.

Badmuts
Badmuts
3 jaren geleden

Ik zie iedere morgen in het zuid oosten een vreemde ster, deze is zeer helder en om de 10sec lijkt het alsof het 2 sterren vlak naast elkaar zijn, kan ook zijn dat mijn ogen mij belazeren 🙁

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x