Homepagina » Innovatie » China claimt werkende versie van NASA’s onmogelijke motor te hebben. Zie hier wat de staats-tv erover meldt
China claimt werkende versie van NASA's onmogelijke motor te hebben. Zie hier wat de staats-tv erover meldt

China claimt werkende versie van NASA’s onmogelijke motor te hebben. Zie hier wat de staats-tv erover meldt

Chinese wetenschappers claimen een werkend prototype van de ‘onmogelijke’ brandstofvrije motor te hebben gemaakt.

Onderzoekers van NASA werken al jaren aan de controversiële EmDrive, maar het ruimteagentschap heeft nog altijd geen werkende versie.

De motor kan mensen in slechts 10 weken naar Mars brengen.

Spoedig

De Chinese staatstelevisie meldt dat de Chinese variant van de EmDrive is gemaakt door dr. Chen Yue van de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA.

In de video wordt gesteld dat de Chinese EmDrive spoedig in de ruimte zal worden gebracht. Er wordt echter niets gezegd over de technische specificaties van het apparaat.

De EmDrive is een motor die aandrijving genereert zonder brandstof. Dat lijkt in strijd te zijn met de derde wet van Newton: de wet van behoud van impuls.

Laars

Volgens deze wet volgt er op een actie altijd een reactie. Met andere woorden: een object kan alleen stuwkracht produceren als het een massa uitstoot.

De EmDrive lijkt deze wet aan zijn laars te lappen.

Het is niet voor het eerst dat China heeft geclaimd een werkende EmDrive te hebben. In december werd duidelijk dat de overheid al sinds 2010 geld investeert in de technologie.

Tiangong 2

Toen werd beweerd dat er al een werkende versie was ontwikkeld die werd getest in een lage omloopbaan, meldde IBTimes UK.

En in november lieten anonieme bronnen weten dat er aan boord van ruimtestation Tiangong 2 werd getest met de EmDrive.

Het prototype produceert naar verluidt een stuwkracht van enkele millinewton.

Bekijk de video hieronder:

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Bestaat al jaren alleen valt er geen geld te verdien aan gratis energie. En zolang er niet verdient kan worden aan gratis zullen zulke uitvindingen nooit het daglicht zien.

  11 likes
 2. Had Nikola Tesla (1856-1943) niet al eens de technologie ontwikkelt om energie te verkrijgen via aardse en atmosferische golven? Zodat vrije energie voor de mensheid beschikbaar zou komen?
  Tesla’s nalatenschap werd kort na zijn dood weggehaald door de Amerikaanse overheid.

  16 likes
  • Nee. Tesla had een methode ontwikkeld om via radiosignalen energie te transporteren.
   Ook nu kun je minieme hoeveelheden energie onttrekken aan de lucht door allerlei radiosignalen op te pikken. Die radiosignalen zijn met brandstof opgewekt, dus niet gratis.
   Het simpelste voorbeeld is een zogenaamde kristalradio die zijn energie uit de radiogolven haalt. Net genoeg om op een klein oordopje muziek te laten horen.

   9 likes
   • Energie, uit de ionosfeer gehaald en wereldwijd getransporteerd in de ruimte tussen aardoppervlak en onderzijde van de ionosfeer en vervolgens afgetapt met antennes voor gebruik.

    0 likes
 3. Frans2,
  Jij bent echt het prototype van de “wetenschapper”, die de oude kennis niet wil/kan loslaten. “Wij” weten nog helemaal niets en lopen achter gasten aan die ons proberen te overtuigen van hun gelijk. Een vorm van kudde gedrag. Newton, Einstein en zelfs Tesla hebben theorieen op de wereld gezet en de rest loopt er blind achteraan. Wanneer iedereen zo doet, komen we nooit een stap verder. Dan zou de aarde nog plat zijn, de sterren gaatjes in de hemelse stof en vlogen er geen miljoenen mensen met het vliegtuig over de aarde. De kwantum leer, leert ons, dat vrijwel ALLES mogelijk is. Waarschijnlijk ook vrije energie. Laten we het eerst eens afwachten wat deze tests met de EmDrive opleveren. Grappig is het, dat “we” waarschijnlijk al veel verder zijn dan de EmDrive, maar dat is een heel ander verhaal.

  6 likes
  • Waar reageer je eigenlijk op? Op het feit dat de EmDrive gewoon energie nodig heeft en niet oplevert? Dat is je in vorige EmDrive discussies al uitgelegd, daar is de uitvinder altijd duidelijk over geweest, maar dat de EmDrive geen RAKETbrandstof nodig heeft wordt consequent verkeerd geïnterpreteerd als “brandstofvrij”. En dus blijven hele volksstammen er in geloven maar de EmDrive heeft niets met vrije energie te maken.

   En wat de kwantumleer betreft, elke nieuwigheid die het publiek nauwelijks begrijpen kan is al aangegrepen om de wonderlijkste effecten te voorspellen. Röntgenstraling, magnetisme, elektriciteit, radiogolven, een dagelijkse dosis zou medische wonderen verrichten en nu weten we dat het niets doet of zelfs schadelijk is.

   Op ons sterfbed zullen we allebei verzuchten “En nog steeds geen vrije energie, pfffff…”.

   12 likes
   • Erg kortzichtig Frans2. Lijkt wel of jij de wijsheid in pacht hebt. Er zijn meer mensen met een bovengemiddeld i.q. , die wel (willen) begrijpen, dat er nog heel veel te leren valt. Jouw weg is een doodlopende weg en die van mij staat in ieder geval open voor nieuwe dingen. Het universum zit VOL met energie, die gratis is af te tappen. Toegegeven, wanneer je een “stekker” in die energie steekt en daar van alles op laat lopen, stop je ook energie in het apparaat en is het niet “brandstofvrij”, maar laten we het dan houden op “gratis” energie. “Wij” zijn in CERN bezig te ontdekken wat er precies met elementaire deeltjes gebeurd en hoe de zwakke kernkrachten binnen die deeltjes werken en of/hoe je massa om kunt zetten naar energie en andersom (Einstein E=MC^2). Kijk maar eens naar een filmpje en uitleg van Bob Lazar. Misschien leer je dan nog wat. Ik zeg niet en heb ook nooit gezegd, dat de EmDrive werkt. Ik heb alleen gezegd, laten we de tests afwachten voor we conclusies trekken……

    2 likes
    • Ik zeg niet en heb ook nooit gezegd, dat de EmDrive niét werkt.

     Ik heb alleen gezegd dat je er energie in moet stoppen, dat het géén free energie apparaat is. Laat die EmDrive in vredesnaam (rendabel) werken want dan zou je misschien wel eens van die lawaaiige vliegtuigmotoren af kunnen zijn.

     [ .. en of/hoe je massa om kunt zetten naar energie en andersom (Einstein E=MC^2)]
     Of? Hoe? Dat heet een kernsplijtings- of kernfusiecentrale of een atoombom, die hebben we al een tijdje hoor. Maar als je een andere manier vindt om massa in energie om te zetten dan is het alleen free als het voor iedereen op aarde vrij te krijgen is alsof het in de lucht hangt. En als het met een goedkoop apparaat om te zetten is. Zonne-energie is free maar zonnepanelen kosten (nog steeds teveel) geld om van gratis te kunnen spreken.

     Ik ben geen geleerde, maar weet wel dat het heelal vooral leeg is en je daar niet effe een stekker in kunt steken om energie af te tappen. Een zonnepaneel is op dit moment het hoogst haalbare en werkt niet op grote afstand van de zon of andere sterren.

     5 likes
 4. Ik had het in dit geval over kernFUSIE. Daar is men in CERN onder andere mee bezig. “Wij” zijn nog steeds niet in staat om op een rendabele manier de energie uit bijv. waterstof te halen, terwijl we weten dat het kan. Het gebeurd immers overal in ons universum. Hiervoor heb je niets aan een waterstof- of atoom bom en kernsplitsing is nou niet wat je zegt, een veilige manier om warmte op te wekken. KernFUSIE is alleen interessant wanneer het op “kamer temperatuur” opgewekt kan worden en dat is in de huidige kernFUSIE centrale (nog) niet mogelijk.
  Overigens… Het heelal is helemaal niet “vooral leeg”. Dat is een oude stelling, waar kosmologen al weer een tijdje van zijn afgestapt. Het “zichtbare” heelal is goed voor maar 6% van de totale massa van ons universum. Verder is het GEVULD met DARK matter en DARK energie. Dus vol energie, wat we misschien in de toekomst af kunnen tappen, en zie hier…gratis energie. Lees eens wat van Zwicky en/of Vera Rubin. Dat wij dat nog niet kunnen meten, betekent niet dat het er niet is…..

  0 likes
  • “If it exists, dark energy would make up about 68 percent of the energy in the observable Universe, but at just 10-27 kilograms per square metre, it would be incredibly hard to spot in the laboratory.”
   Leeg dus…
   New Simulations Suggest Dark Energy Might Not Exist
   https://www.sciencealert.com/bubbles-of-expanding-space-could-be-the-end-of-dark-energy

   3 likes
   • Frans2,
    Je gaat helaas weer de fout in.
    “If it exists, dark energy would make up about 68 percent of the energy in the OBSERVABLE Universe, but at just 10-27 kilograms per square metre, it would be incredibly hard to spot in the laboratory.” Als men niet weet waaruit het bestaat, hoe kunnen ze dan weten dat het om 10-27 kilo per m2 gaat? Ook het woordje MIGHT is waar je verweer door struikelt. Ik weet niet wat dat voor een quote is, maar het is een waardeloze. Het ZICHTBARE universum beslaat slechts 6% van ALLE massa, er is dus nogal wat andere massa om aan die 100% te komen en hoe je het ook noemt, het moet er zijn. Daarbij… 27 kilogram per vierkante meter is heel wat. Uit hoeveel vierkante meters zal het universum bestaan. Ik waag er geen berekening aan, maar het is een ASTRONOMISCH getal, en dat maal 27? Dat zullen dus nogal wat kilootjes zijn…. dus NIET leeg. Kosmologen hebben berekend, dat het zichtbare universum, niet kan doen wat het doet. Er is simpelweg niet genoeg zichtbare massa om de hele boel bij ekaar te houden. Dit wordt dark matter genoemd en hiervan is bewezen dat het bestaat. Dit houdt de heleboel simpel gezegt bij elkaar. Lees eens dit stukje. Lekker in het Nederlands en een houtje touwtje uitleg….lekker makkelijk. Hierin word aangegeven, dat men ervan overtuigd is dat beide wel degelijk bestaan.
    https://www.nemokennislink.nl/publicaties/waaruit-bestaat-de-85-procent-van-het-heelal-die-we-niet-kunnen-zien/.
    Maar goed… wat dit allemaal te maken heeft met de EmDrive en gratis energie? … ach ja…

    0 likes
    • Jij begon over vrije energie, dus niet klagen.

     Bij het kopiëren van de tekst is 10 tot de macht min 27 helaas veranderd in 10-27, sorry.
     Dus een nul, dan een komma, dan 27 nullen en dan een 1. Zoveel “kilo” per vierkante meter. Leeg dus.

     En je eigen link gebruikt ook het woordje “might” omdat we gewoon niks zeker weten, dus doe niet alsof dat mijn betoog laat struikelen, pot-ketel: “We weten (bijna) zeker dat het er is, maar we kunnen het niet zien en niet meten. “

     3 likes
     • [ Heb jij alle waarheid in pacht? ]
      Kun je niet lezen of zo? Die vraag heb ik allang ontkennend beantwoord.

      En graag argumenten in plaats van voortdurend op de man te spelen.
      Toen we infrarood en röntgen ontdekten was er niet een of andere geleerde die dat voorspeld had.
      Jij gelooft in free energy maar theoretisch bestaat het niet, het is nog niet aantoonbaar, nog niet meetbaar en zeker niet aftapbaar.

      Op ons sterfbed zullen we allebei verzuchten “En nog steeds geen vrije energie, pfffff…”.

      2 likes
     • “omdat we gewoon niks zeker weten”…. We hebben een bingo !!!! Jij zegt iets en dat moeten wij voor zoete koek aannemen? Wie ben jij dan wel. Heb jij alle waarheid in pacht? Mensen die zo praten hebben toch een kleine afwijking. Infrarood konden we ook niet meten en röntgen en ultra violet, maar het is er wel degelijk. Iets niet kunnen meten wil nog niet zeggen dat het er niet is. De mens is niet zo slim als jij veronderstelt. WE WETEN NOG HELEMAAL NIETS en onze kennis wordt met hele kleine stapjes vergroot. Als een ieder dacht zoals jij denkt, zaten we nog in een berenvel aan een kamp vuurtje met een bot door de neus. Het leer procédé is er een van vallen en opstaan, maar als je altijd maar bang bent te vallen, kom je nergens….

      1 likes
 5. Laat de Chinezen eens wat mensen (2025?) naar de maan brengen en daar de plek aandoen waar de Amerikanen van alles achter hebben gelaten. Lijkt me heel interessant. Het Chinese maankarretje wat daar rondgereden zou hebben was nogal een teleurstelling, er was gewoon helemaal niks te zien dan alleen maar wat stenen en (bruin/roodachtig, niet grauw en grijs?) zand/stof op een gitzwarte achtergrond en verder geen videobeelden, maar slechts wat foto’s. Wat een grote deceptie.

  3 likes
 6. A W Reijersen van Buuren

  Voorwerpen hebben een magnetisch veld om zich heen. Neem meerdere voorwerpen (spoelen), hang die op, en verbind die met een stroomdraad ( 0.1 mm diameter of zo), dus geen plus en min maar slechts 1 draad, waartussen forse weerstanden. Maak met een andere draad, zonder weerstanden ertussen, steeds kortsluiting. Film het en bekijk de film.

  Zulk soort disks heb je nodig (48 staafmagneten om en om geplaatst en je kan het ook met spijkers proberen ipv staafmagneten) en wel de afstand tussen de disks regelen.
  http://vsbc.nl/pictures/diskvoorstaafmagneten48.jpg

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus is door mensen gemaakt, beweert ex-MI6-baas: ‘Belangrijk rapport’

De voormalige baas van MI6 heeft beweerd ...

coronamaatregelen

Boze Belgen klagen overheid aan om coronamaatregelen: ‘Georganiseerde uitroeiing van bejaarden’

Meer dan 30 Belgen slepen de Belgische ...