Buitenland

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Weet u het nog? Vorig jaar werden op social media massaal beelden gedeeld van een scholier met een Trump-petje, die volgens de NOS een Vietnamveteraan zou treiteren. De staatsomroep sprak er schande van. Al snel bleek dat het de scholier was die belaagd werd. De NOS loog de zaak bij elkaar. Volgden er excuses? Nee, het incident werd doodgezwegen.

De NOS gaat gewoon op dezelfde voet verder. Neem nu het bericht van gisteravond: ‘Actievoerders tegen politiegeweld St. Louis bedreigd met vuurwapens’. “Tijdens een optocht naar het huis van burgemeester Lyda Krewson kwam een echtpaar vanuit hun huis naar buiten met vuurwapens gericht op de honderden passerende actievoerders.” Het was juist andersom: de betogers bedreigden het echtpaar. De NOS krijgt het internet over zich heen.

‘Jullie berichtgeving is stuitend’

“Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie,” reageert Roel du Pree. RTL Z-journalist Roderick Veelo stelt: “Nee NOS, actievoerders werden niet bedreigd. Dit echtpaar voelde zich bedreigd door de actievoerders in hun tuin.”

Adjunct-hoofdredacteur van OpinieZ Uri van As voegt toe: “Nee, nee, nee beste NOS-redactie, linkse activisten riepen dat de hond van het echtpaar gedood zou worden en hun huis in brand gestoken. Jullie berichtgeving is stuitend.”

Die Welt noemt deze betogers ‘friedliche Demonstranten’, oftewel vreedzame demonstranten. Journalist Joost Niemoller: “Breken toegangshek, schelden, schreeuwen, hebben geschiedenis van plundering en brandstichting. Wat is er aan de hand met de wereld? Was het ooit zo erg?”

4.5 8 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rayoflight
Rayoflight
1 jaar geleden

Oh ja Ken & Karen. Zijn 30 jaar bezig geweest om hun huis op te knappen. Ja dan wil je wel je huis verdedigen tegen deze lievertjes.

Over en NOS maak ik me al helemaal niet meer druk want dat zijn gewoon loop jongens die in opdracht nepnieuws fabriceren in de opdracht van de mensen die achter de schermen onze samenleving kapot maken.

Walter
Walter
1 jaar geleden

Niet meer naar NPO kijken en luisteren zonder publiek gaat het vanzelf uit l

anoniem
anoniem
1 jaar geleden

Daar kom je vanzelf achter als je jezelf breed laat informeren
En vaak wordt alles te globalistisch voorgeschoteld?

Petrus
Petrus
1 jaar geleden

De berichtgeving van de NOS 180 graden omdraaien, dan kom je dichter bij de waarheid
Dit geldt ook voor de landelijke kranten!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x