Gezondheid

Alternatieve therapieën werken net zo goed als medicijnen

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alternatieve therapieën helpen net zo goed om de bloeddruk te verlagen als medicijnen. Dat verklaart de American Heart Association (AHA), een Amerikaanse organisatie die zich bezighoudt met de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten, in een belangrijke adviesnota aan hartspecialisten.

Er werd gekeken naar transcedente meditatie (TM), yoga, ontspanningstechnieken, biofeedback en acupunctuur. Voor al deze therapieën is er bewijs dat ze helpen de bloeddruk te verlagen, soms net zo sterk als bloeddrukverlagende medicijnen.

In een speciale wetenschappelijke verklaring van de AHA staat dat alternatieve therapieën kunnen helpen bij mensen met een bloeddruk hoger dan 120/80 mmHg (millimeter kwikdruk) en bij iedereen die geen bloeddrukverlagers verdraagt. De alternatieven zijn niet te gebruiken ter vervanging van de adviezen voor een gezond hart, zoals bewegen, afvallen en stoppen met roken.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Persoonlijk denk ik dat het niet zo is omdat wij als mens nog niet de begrippen hebben voor die alternatieve therapieën. Anders gezegd, wij zijn nog niet zo ver!

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Alternatieve therapieën werken zelfs beter dan medicijnen; ze hebben nauwelijks bijwerkingen, terwijl bij medicijnen sterft het van de bijwerkingen.

Piet
Piet
8 jaren geleden
Sander
Sander
8 jaren geleden

Wauw, wellicht kan men dit nieuws ook bij de vele duizenden nabestaanden brengen van mensen die ook op die manier dachten en vervolgens stierven, vaak aan ziektes die ook prima te behandelen waren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x