Homepagina » Gezondheid » Alternatieve therapieën werken net zo goed als medicijnen
Alternatieve therapieën werken net zo goed als medicijnen

Alternatieve therapieën werken net zo goed als medicijnen

Alternatieve therapieën helpen net zo goed om de bloeddruk te verlagen als medicijnen. Dat verklaart de American Heart Association (AHA), een Amerikaanse organisatie die zich bezighoudt met de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten, in een belangrijke adviesnota aan hartspecialisten.

Er werd gekeken naar transcedente meditatie (TM), yoga, ontspanningstechnieken, biofeedback en acupunctuur. Voor al deze therapieën is er bewijs dat ze helpen de bloeddruk te verlagen, soms net zo sterk als bloeddrukverlagende medicijnen.

In een speciale wetenschappelijke verklaring van de AHA staat dat alternatieve therapieën kunnen helpen bij mensen met een bloeddruk hoger dan 120/80 mmHg (millimeter kwikdruk) en bij iedereen die geen bloeddrukverlagers verdraagt. De alternatieven zijn niet te gebruiken ter vervanging van de adviezen voor een gezond hart, zoals bewegen, afvallen en stoppen met roken.

[Medisch Dossier]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Persoonlijk denk ik dat het niet zo is omdat wij als mens nog niet de begrippen hebben voor die alternatieve therapieën. Anders gezegd, wij zijn nog niet zo ver!

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Alternatieve therapieën werken zelfs beter dan medicijnen; ze hebben nauwelijks bijwerkingen, terwijl bij medicijnen sterft het van de bijwerkingen.

Piet
Piet
7 jaren geleden
Sander
Sander
7 jaren geleden

Wauw, wellicht kan men dit nieuws ook bij de vele duizenden nabestaanden brengen van mensen die ook op die manier dachten en vervolgens stierven, vaak aan ziektes die ook prima te behandelen waren.

x

Check Also

betere wereld

Een betere wereld creëren, hoe? 7 tips (plus GRATIS cadeau)

Sommige mensen zeggen dat ze het gevoel ...

stille moordenaar

5 tips om ‘de stille moordenaar’ te slim af te zijn

In deze blog willen we het hebben ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x