Gezondheid

Alternatieve therapieën werken net zo goed als medicijnen

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alternatieve therapieën helpen net zo goed om de bloeddruk te verlagen als medicijnen. Dat verklaart de American Heart Association (AHA), een Amerikaanse organisatie die zich bezighoudt met de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten, in een belangrijke adviesnota aan hartspecialisten.

Er werd gekeken naar transcedente meditatie (TM), yoga, ontspanningstechnieken, biofeedback en acupunctuur. Voor al deze therapieën is er bewijs dat ze helpen de bloeddruk te verlagen, soms net zo sterk als bloeddrukverlagende medicijnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In een speciale wetenschappelijke verklaring van de AHA staat dat alternatieve therapieën kunnen helpen bij mensen met een bloeddruk hoger dan 120/80 mmHg (millimeter kwikdruk) en bij iedereen die geen bloeddrukverlagers verdraagt. De alternatieven zijn niet te gebruiken ter vervanging van de adviezen voor een gezond hart, zoals bewegen, afvallen en stoppen met roken.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Persoonlijk denk ik dat het niet zo is omdat wij als mens nog niet de begrippen hebben voor die alternatieve therapieën. Anders gezegd, wij zijn nog niet zo ver!

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Alternatieve therapieën werken zelfs beter dan medicijnen; ze hebben nauwelijks bijwerkingen, terwijl bij medicijnen sterft het van de bijwerkingen.

Piet
Piet
10 jaren geleden
Sander
Sander
10 jaren geleden

Wauw, wellicht kan men dit nieuws ook bij de vele duizenden nabestaanden brengen van mensen die ook op die manier dachten en vervolgens stierven, vaak aan ziektes die ook prima te behandelen waren.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x