Buitenaards

‘Buitenaardsen zijn dezelfde bewuste wezens als mensen’

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De dalai lama sprak enkele dagen geleden tijdens een lezing aan de Universiteit van Portland over universele verantwoordelijk en de innerlijke natuur.

Als je iets of iemand ziet als ‘anders’ geeft dat een ongemakkelijk gevoel, aldus de dalai lama. Hij leert mensen geen onderscheid te maken tussen mensen, dieren en insecten, maar ze te zien als dezelfde bewuste wezens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Om zijn standpunt kracht bij te zetten trok de dalai lama een vergelijking met bezoekers uit de ruimte. “Als we uiteindelijk een bezoeker uit een ander sterrenstelsel krijgen […] hetzelfde menselijk wezen. Misschien heeft het een iets andere vorm, maar verder zijn er geen verschillen. Het zijn dezelfde bewuste wezens. Bekijk ze als dezelfde bewuste wezens.”

Dialoog

“We kunnen uiteindelijk handen met ze schudden als ze die hebben,” ging hij verder. “Als we te veel bezig zijn met het mens-zijn zien we wezens die van buiten de aarde komen als vreemden en dat creëert meer angst.”

De lezing in Portland was onderdeel van een driedaagse dialoog tussen verschillende religies. De dalai lama merkte op dat religie kan leiden tot hypocrisie omdat mensen niet altijd doen wat ze zeggen.

Thuis

De dialoog ging voornamelijk over de natuur en spiritualiteit en hoe beide met elkaar verbonden zijn. Volgens de dalai lama moeten we de menselijke invloed op natuurlijke cycli serieus nemen omwille van onze kinderen.

“We zijn verantwoordelijk voor de invloed van onze activiteiten op natuurlijke hulpbronnen,” zei hij. “Op dezelfde manier bekommeren we ons om ons huis of onze kamer. De planeet is ons enige thuis.”

In onderstaande video begint de dalai lama vanaf 37:00 te spreken over de bezoeker uit een ander sterrenstelsel.

Bron: YouTube/gyalwarinpoche Foto: Mark Sakamoto

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Zelfs een spin trap ik niet dood.Maar de blanke kennende??Ze moeten nog heel veel leren om niet hetzelfde te doen als er buitenaards contact is tussen mensen als in de tijd dat de indiaan het moest ontgelden.The white fools.

Knn
Knn
10 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Zelfs een spin trap ik niet dood.Maar de blanke kennende??Ze moeten nog heel veel leren om niet hetzelfde te doen als er buitenaards contact is tussen mensen als in de tijd dat de indiaan het moest ontgelden.The white fools.[/quote]

Sorry hoor maar geen enkele bevolking is heilig en geen enkel mens is hetzelfde, beetje makkelijk om alles op een bepaalde groep af te schuiven.

H. Liter
H. Liter
10 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Zelfs een spin trap ik niet dood.Maar de blanke kennende??Ze moeten nog heel veel leren om niet hetzelfde te doen als er buitenaards contact is tussen mensen als in de tijd dat de indiaan het moest ontgelden.The white fools.[/quote]
Maar laat je je dan wel prikken door muggen?

Frits
Frits
10 jaren geleden

In een ‘oneindig’ universum kun je niet meten naar aardse maatstaven, dit is een denkfout. We plaatsen het bewustzijn van de mens in het midden en correleren onderzoek naar dit midden: fout, fout, fout.
De mens is een onderdeel van het universum net zoals andere bewustzijns dat zijn, maar op een andere manier. Je kunt het niet meten naar de mens, dat is egocentrisme (iets waar de mens niet vies van is). Het bewustzijn is een onderdeel van het universum, niet weg gelegt voor een enkel, maar voelbaar voor het geheel.

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x