Homepagina » UFO » Ongewoon lichtfenomeen boven Uruguay (video)
Ongewoon lichtfenomeen boven Uruguay

Ongewoon lichtfenomeen boven Uruguay (video)

Op zaterdagavond 27 april is boven diverse delen van het Uruguayaanse departement Rocha een zeer fel licht gezien.

Guillermo Palfi uit de stad La Paloma zag vanuit zijn woning samen met een aantal vrienden een witte gloed die richting de hoofdstad Montevideo vloog en geen geluid maakte.

“Het licht bevond zich voor de wolken,” zei Palfi. “Het was een vreemde gewaarwording.”

Getuigeverklaringen

María Acosta uit de stad Castillos hoorde omstreeks 00:30 uur een harde knal. Ze durfde echter niet naar buiten te gaan om te kijken wat er aan de hand was.

In korte tijd werden op Facebook en de sociale netwerksite La Pedrera tientallen getuigeverklaringen over het verschijnsel geplaatst.

Journalist Mario Barceló, die het licht filmde, vertelde aan tv-zender Telemundo dat hij nog nooit zoiets had gezien. In februari werd een soortgelijk fenomeen gezien in Santiago del Estero in Argentinië.

Onderzoek

Kolonel Alejandro Arocera van de Uruguayaanse luchtmacht FAU zei dat hij pas een onderzoek kan instellen als er een specifieke melding bij hem wordt gedaan. “Als mensen ons informatie of aanwijzingen kunnen geven, zullen we daar onderzoek naar doen,” zei hij.

De luchtmacht van Uruguay heeft een speciale onderzoeksgroep voor onbekende vliegende objecten, Cridovni genaamd. Deze groep doet al ruim drie decennia openlijk onderzoek naar UFO’s.

Als er een onderzoek wordt ingesteld kijkt de luchtmacht onder meer naar de baan van satellieten, het vliegverkeer, sterrenbeelden en weersomstandigheden.

Bron: Elpais.com.uy, Teledoce.com

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie goed? Deel het dan met iedereen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. María Acosta uit de stad Castillos hoorde omstreeks 00:30 uur een harde knal.Kenmerkend voor een inslaande meteoriet!!En met het filmpje is geknoeid.

  0 likes
 2. Wat is hier nu weer zo ongewoon aan,gewoon de mobieltjes in je zak houden en iets meer naar de Sky above you kijken.gisteren avond B.V Van (BOVEN) de ondergaande zon ,10 minuten lang wit-blauw-gele strepen soort laser beam stralen en allemaal richting links vanaf de aarde gezien een c.m dik dus dat moeten hele grote dikke strepen Velden zijn geweest.Dus boven de zon was wel degelijk iets aan de hand.Volgens mijn bescheiden mening werd iets gerepareerd of nieuw gecreeerd.

  0 likes
 3. #2 pietje bell 13-05-2013 10:45

  Riekt naar een illegale houseparty van onze galactische vrienden 😉

  http://hemel.waarnemen.com/cron/hemel_vannacht.html

  0 likes
 4. [quote name=”pietje bell”]Wat is hier nu weer zo ongewoon aan,gewoon de mobieltjes in je zak houden en iets meer naar de Sky above you kijken.gisteren avond B.V Van (BOVEN) de ondergaande zon ,10 minuten lang wit-blauw-gele strepen soort laser beam stralen en allemaal richting links vanaf de aarde gezien een c.m dik dus dat moeten hele grote dikke strepen Velden zijn geweest.Dus boven de zon was wel degelijk iets aan de hand.Volgens mijn bescheiden mening werd iets gerepareerd of nieuw gecreeerd.[/quote]
  Heb je een foto ervan gemaakt?

  0 likes
 5. Waarom zit er in godsnaam toch een licht op een U.f.o ? Ik snap dat de vliegtuigen en helikopters lichten dragen om gezien te worden maar je kan mij niet wijs maken dat U.f.o’s dat om dezelfde redenen hebben? Mmmm dus uiteindelijk toch mensen werk?

  0 likes
 6. [quote name=”Les”]Waarom zit er in godsnaam toch een licht op een U.f.o ? Ik snap dat de vliegtuigen en helikopters lichten dragen om gezien te worden maar je kan mij niet wijs maken dat U.f.o’s dat om dezelfde redenen hebben? Mmmm dus uiteindelijk toch mensen werk?[/quote]
  Dan botsen de UFO’s toch tegen elkaar als ze elkaar niet kunnen zien!

  0 likes
 7. days of our lives

  [quote name=”Les”]Waarom zit er in godsnaam toch een licht op een U.f.o ? Ik snap dat de vliegtuigen en helikopters lichten dragen om gezien te worden maar je kan mij niet wijs maken dat U.f.o’s dat om dezelfde redenen hebben? Mmmm dus uiteindelijk toch mensen werk?[/quote]

  Anders zie je ze niet in het donker.
  Overdag hebben ze hun lichten overigens uit, net als auto’s.

  0 likes
 8. #7 days of our lives 13-05-2013 13:06

  Heeft het International Space Station ook buitenverlichtingen en hoe zit dat met die Apollo`s die maanvluchten uitvoerden en die satellieten en vooral die satellieten die doelloos rond de aarde draaien omdat afgedankt zijn.

  Het is een waar kerkhof aan oude satellieten buiten de aarde maar verlichting? denk ik niet.

  0 likes
 9. [quote name=”pietje bell”]Wat is hier nu weer zo ongewoon aan,gewoon de mobieltjes in je zak houden en iets meer naar de Sky above you kijken.gisteren avond B.V Van (BOVEN) de ondergaande zon ,10 minuten lang wit-blauw-gele strepen soort laser beam stralen en allemaal richting links vanaf de aarde gezien een c.m dik dus dat moeten hele grote dikke strepen Velden zijn geweest.Dus boven de zon was wel degelijk iets aan de hand.Volgens mijn bescheiden mening werd iets gerepareerd of nieuw gecreeerd.[/quote]

  Mensen zoeken verklaringen voor onbekende dingen zoals lichtflitsen, lichtbollen, dingen bij de zon, etc. Dit is puur omdat je eigen verstand niet groot genoeg is om te beseffen wat er aan de hand is. Denk even terug aan de Grieken duizenden jaren geleden, die geloofden dat Zeus de god van de bliksem was omdat ze bliksem niet konden verklaren. Etc etc.

  Dit neemt niet weg dat ik zelf niet in Ufo’s etc geloof. Maar dat mensen meteen beginnen te roepen wat er iets gebouwd wordt bij de zon omdat het persoonlijk onderontwikkelde brein onverklaarbaar is, klinkt mij gewoon ronduit dom in de oren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jeffrey epstein

Gaat de FBI Bill Gates ondervragen over zijn banden met Jeffrey Epstein?

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de overleden ...