Homepagina » Gezondheid » Leerlingen zetten spirulina in tegen hongersnood
Studenten zetten spirulina in tegen hongersnood

Leerlingen zetten spirulina in tegen hongersnood

Israëlische leerlingen willen algen op grote schaal beschikbaar gaan maken voor ondervoede bevolkingsgroepen. 

Een groep leerlingen van het Herzliya-gymnasium heeft een manier ontdekt om op eenvoudige en goedkope manier een antwoord te bieden op ondervoeding in de wereld. Buitenlandse overheden zijn geïnteresseerd in het project.

Uit het nieuwste rapport van de Verenigde Naties blijkt dat wereldwijd bijna 870 miljoen mensen aan chronische ondervoeding lijden. Dat is bijna één op de acht mensen.

Bladgroen

“Is het niet absurd dat er in de 21e eeuw nog steeds kinderen zijn die honger lijden?” vraagt de 14-jarige Anouk Savir-Carmon zich af.

De leerlingen willen iets aan het probleem doen met spirulina, een zoutwateralg die populair is als voedingssupplement ter bevordering van de gezondheid. Van nature groeit spirulina in mineraalrijke meren, met name in Centraal- en Oost-Afrika.

Spirulina is rijk aan vitaminen, eiwitten, negen essentiële aminozuren, omega 3-vetzuren, essentiële vetzuren en allerlei mineralen. De alg is bovendien rijk aan bladgroen, waar ontgiftende eigenschappen aan toegekend worden.

Prijskaartje

Een studie van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN toonde in 2008 aan dat 10 gram van de drie miljard jaar oude algensoort in poedervorm ondervoeding bij kinderen kan tegengaan.

Als supplement wordt spirulina meestal in pil- of poedervorm geconsumeerd, maar daar hangt een prijskaartje aan. De studenten onderzoeken momenteel manieren om het kweken van de algen sneller en goedkoper te maken. Hun eerste oogst hangt inmiddels in de zon te drogen.

Schooldirecteur Ze’ev Degani zei dat vorige maand een ambtenaar uit Ethiopië langs is geweest en dat ook de overheden van Zuid-Afrika en Lesotho interesse in het project hebben getoond.

Bron: Ipsnews.be

Gerelateerd:

 Vond je dit interessant? Deel het dan met je kennissen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. goed nieuws

  0 likes
 2. Spirulina heeft een calcium:fosfaat ratio van 1:2000! in vergelijking met echte gezonde dingen die een ratio van 5:2 hebben is dit compleet de verkeerde kant op! Spirulina heeft goede eigenschappen maar 1 gigantisch nadeel. Niet teveel spirulina pakken is dus de verstandige keuze.

  0 likes
 3. Ga je er niet groen uitzien van al die spirulina?

  0 likes
 4. Aan de kinderen zal het niet liggen!

  0 likes
 5. Wordt het straks net zo,n geval als bij ons??Het onderwijs plante bomen voor het Leeuwarder bos,in wording.Nu is het plantertje groot, en het boompje is dood, omdat het moest wijken voor huizen.Wat ik in dit geval wil zeggen is dat regeringen geen belang hebben bij 60% meer gezonde mensen.Hun economische vooruitgang zou de nekslag voor moeder aarde zijn, als ook daar de auto,s de boel verzieken samen met stinkfabrieken.En het nieuwste rapport van de VN liegt ook nog eens want de getallen liggen hoger.Maar ja dat soort van praktijken kenden we al van de VN.

  0 likes
 6. [quote name=”Nico Wagemans”]Spirulina heeft een calcium:fosfaat ratio van 1:2000! in vergelijking met echte gezonde dingen die een ratio van 5:2 hebben is dit compleet de verkeerde kant op! Spirulina heeft goede eigenschappen maar 1 gigantisch nadeel. Niet teveel spirulina pakken is dus de verstandige keuze.[/quote]
  Wat betekent dat dan die verhouding? In hoeverre kan dat ongezond zijn?

  0 likes
 7. The manna machine: The device was said to create manna, which is thought today to actually be a type of algae. It explains how the Israelites survived their 40 year wandering in the Sinai Desert. http://en.wikipedia.org/wiki/Manna_Machine

  http://www.youtube.com/watch?v=DWyCEMlHLuY

  0 likes
 8. soylent green, manna whatever, doelgroep palestijnen?

  0 likes
 9. [quote name=”H. Liter”][quote name=”Nico Wagemans”]Spirulina heeft een calcium:fosfaat ratio van 1:2000! in vergelijking met echte gezonde dingen die een ratio van 5:2 hebben is dit compleet de verkeerde kant op! Spirulina heeft goede eigenschappen maar 1 gigantisch nadeel. Niet teveel spirulina pakken is dus de verstandige keuze.[/quote]
  Wat betekent dat dan die verhouding? In hoeverre kan dat ongezond zijn?[/quote]

  Je wordt geboren met plusminus 70% vocht en rond je 50e levensjaar heb je nog ongeveer 50% vocht. Dit komt door fosfatisering wat in feite vrstening van je lichaam is. Dit is in zoverre schadelijk dat het zorgt dat je versteend, dat je cellen uitdrogen en daarom niet meer optimaal funktioneren.

  0 likes
 10. Hebben ze die kinderen ook verteld hoe het komt dat zoveel mensen honger hebben en ondervoed zijn?

  Eens kijken of ze dan nog spirulina aanbieden om op te overleven. Overleven in een uitzichtloze wereld?

  Sorry hoor, ik word hier niet blij van. Het is leuk dat er iets uitgevonden wordt, maar een mens is geen machine die je inplaats van op diesel ook op water kan laten lopen als de diesel op raakt :(.

  0 likes
 11. Al vaker gelezen dat hulporganisaties (kleintjes) spirulina kweken en mensen zo zichzelf kunnen voeden. Het verbaast mij dat overheden geïnteresseerd zijn. Immers , als zij de honger willen bestrijden , dan kunnen zij dat via de VN. De wil is er via die weg nooit echt geweest gezien de resultaten. Big pharma ea zijn meestal meer in trek.

  0 likes
 12. days of our lives

  [quote name=”Lilian”]Hebben ze die kinderen ook verteld hoe het komt dat zoveel mensen honger hebben en ondervoed zijn?

  Eens kijken of ze dan nog spirulina aanbieden om op te overleven. Overleven in een uitzichtloze wereld?

  Sorry hoor, ik word hier niet blij van. Het is leuk dat er iets uitgevonden wordt, maar een mens is geen machine die je inplaats van op diesel ook op water kan laten lopen als de diesel op raakt :(.[/quote]

  Ik heb in Afrika in een ziekenhuisje vrijwilligerswerk gedaan met o.m. terminale AIDS patiënten. Het is een feit dat hongerige mensen die ineens veel gaan eten, een forse aanslag op hun spijsvertering te verwerken krijgen (en dat kan leiden tot ernstige klachten, eventueel de dood). Hoe ironisch dat ook klinkt.

  Er werden vaker bepaalde vitamine injecties gegeven (vitamine A, B12 etc.), waar de mensen erg van opknapten. Spirulina pilletjes hebben een enorm arsenaal aan nuttige voedingsstoffen, en zijn licht genoeg om te consumeren.

  Ik ben het overigens wel eens met Nico W. Spirulina heeft wat mindere effecten, slik je het in de avond, dan is de kans groot dat je ‘s nachts niet slaapt (zelf ondervonden).

  Maar elk natuurproduct heeft zijn nadelen. Een kleine dosis zal niet schadelijk zijn en ongetwijfeld veel beter zijn voor hongerlijders dan als ze helemaal niets binnenkrijgen. We kennen allemaal de verhalen van opgesloten mensen, die als ze dorst hebben en geen water en eten tot hun beschikking hadden, hun toevlucht namen tot hun urine of uitwerpselen. Zo stel je de dood uit en geef je reddingswerkers meer tijd.

  0 likes
 13. [quote name=”Hunting Wolf”]Wordt het straks net zo,n geval als bij ons??Het onderwijs plante bomen voor het Leeuwarder bos,in wording.Nu is het plantertje groot, en het boompje is dood, omdat het moest wijken voor huizen.Wat ik in dit geval wil zeggen is dat regeringen geen belang hebben bij 60% meer gezonde mensen.Hun economische vooruitgang zou de nekslag voor moeder aarde zijn, als ook daar de auto,s de boel verzieken samen met stinkfabrieken.En het nieuwste rapport van de VN liegt ook nog eens want de getallen liggen hoger.Maar ja dat soort van praktijken kenden we al van de VN.[/quote]
  ____________________________________________

  er is geen overbevolking laat je niks wijs maken want

  0 likes
 14. days of our lives

  [quote name=”dymph”]

  er is geen overbevolking laat je niks wijs maken want[/quote]

  In gebieden met hongersnood kun je wel spreken van overbevolking. Te veel mensen, te weinig voedsel. Is dit gegeven zo moeilijk te begrijpen?

  0 likes
 15. [quote name=”days of our lives”][quote name=”dymph”]

  er is geen overbevolking laat je niks wijs maken want[/quote]

  In gebieden met hongersnood kun je wel spreken van overbevolking. Te veel mensen, te weinig voedsel. Is dit gegeven zo moeilijk te begrijpen?[/quote]

  Kletskoek, er is voedsel zat,

  het wordt alleen niet gedistribueerd

  0 likes
 16. er zijn genoeg grondstoffen en voedselbronnen om iedereen op deze wereld 7x per dag van een volledige maaltijd te kunnen voorzien, dus, trek je conclusie!

  0 likes
 17. [quote name=”mb”]Al vaker gelezen dat hulporganisaties (kleintjes) spirulina kweken en mensen zo zichzelf kunnen voeden. Het verbaast mij dat overheden geïnteresseerd zijn. Immers , als zij de honger willen bestrijden , dan kunnen zij dat via de VN. De wil is er via die weg nooit echt geweest gezien de resultaten. Big pharma ea zijn meestal meer in trek.[/quote]
  [quote name=”mb”]Al vaker gelezen dat hulporganisaties (kleintjes) spirulina kweken en mensen zo zichzelf kunnen voeden. Het verbaast mij dat overheden geïnteresseerd zijn. Immers , als zij de honger willen bestrijden , dan kunnen zij dat via de VN. De wil is er via die weg nooit echt geweest gezien de resultaten. Big pharma ea zijn meestal meer in trek.[/quote]
  IK had altijd zo een medelijdenmet die arme hongerige mensen, en toen kwam deze documantaire voorbij die exact blootlegt waarom men daar eigenlijk zovaak honger lijdt…

  http://nieuwsuur.nl/video/276983-honger-in-vruchtbaar-ethiopie.html

  Eerst dit kijken, dan op je in laten werken en dan met droge ogen nog steeds op kunnen merken dat we via de VN zaken kunnen oplossen. Problemen bestaan vooral door die VN zo ook de honger in Afrika!

  But don[t confuse me with fact, for I have already made up my mind.

  0 likes
 18. Wat nog erger is, is dat nog meer mensen bijna 1,5 miljard lijden aan obesitas in meer of mindere mate. Dus meer mensen met overgewicht dan mensen die honger lijden…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

edgar davids

Edgar Davids (moet slavernijdebat aanzwengelen) gespot met Soros junior: ‘Mijn beste vriend!’

Gistermiddag meldde de NOS dat ex-voetballer Edgar ...

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...