Homepagina » Buitenland » Griekenland verzet zich uit alle macht tegen verplichte coronavaccinatie
griek
Foto: Pixabay

Griekenland verzet zich uit alle macht tegen verplichte coronavaccinatie

In de Griekse stad Athene wordt al drie weekenden op rij gedemonstreerd tegen nieuwe wetgeving over verplichte coronavaccinatie. De regering in Athene heeft wetsvoorstellen ingediend die inenting tegen corona verplicht stellen voor zorgmedewerkers. Die zeggen dat ze niet gedwongen zouden moeten worden om zich te laten inenten.

Ongeveer de helft van de Grieken is gevaccineerd. De mensen die straat opgaan, hebben onderzoek gedaan en willen de prik niet. “Wij zijn geen antivaccinbeweging. Dit zijn mensen die erover nagedacht hebben en hun vrijheid terug willen,” zei betoger Faidon Vovolis.

Het einde van de democratie

“In de geboorteplaats van de democratie zien we nu het einde van de democratie,” zegt onderzoeksjournalist Ben Swann vanuit Athene, waar afgelopen weekend ook weer een enorm protest plaatsvond. Duizenden mensen verzamelden zich bij het parlementsgebouw om te protesteren tegen verplichte vaccins. Ze droegen onder andere vlaggen en houten kruizen.

“Kan de democratie overleven als overheden mensen vertellen wat ze in hun lichaam moeten injecteren en de mensen ‘nee’ zeggen?” vraagt Swann. Hij merkt op dat er nu een vrijheidsbeweging is ontstaan in Griekenland die zich verzet tegen verplichte coronavaccinatie.

De vraag is nu of dat legaal is

Ondertussen verplichten ook steeds meer grote bedrijven de coronavaccinatie voor hun medewerkers, waaronder Google, Facebook, Netflix en BlackRock. Mensen die weigeren, worden ontslagen. De vraag is nu of dat legaal is en of ze mensen mogen dwingen een medische procedure te ondergaan.

4.9 76 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jee
Jee
1 maand geleden

Had niet anders verwacht van Google, Facebook, Netflix en BlackRock

Pieter
Pieter
1 maand geleden

Es ist wieder Krieg, hoorde ik gisteren een aantal Duitsers zeggen.

Annette
Annette
1 maand geleden

Kleistenes was een Griekse politicus, die leefde plusminus 500 jaar voor Christus. Hij was de grondlegger van de democratie.
Een staatsvorm die WIJ tot voor kort ook hadden, maar inmiddels verdwenen is.
Ook de Griekse bloeiperiode ging op een gegeven moment totaal kapot, net als de Romeinse periode. Eerst bloei, gevolgd door instorting. Deze geschiedenis herhaalt zich nu in het Westen.
Ik zal mij tot het gaatje blijven verzetten tegen een verplichte prik. Nota bene iets dat nog STEEDS in de proefperiode zit. Hoe halen de autoriteiten het in hun hersens om dit te verplichten? Ik kan er nog steeds met mijn verstand niet bij.

Raymond
Raymond
1 maand geleden

Illegaal.

x

Check Also

nieuwsuur

Vraagtekens rond Nieuwsuur-repo over 39-jarige ‘coviddode’: ‘Opeenstapeling van rariteiten en onwaarheden’

In de wijk Heilust in Kerkrade schommelt ...

soros

Soros is ‘de kwaadaardigste persoon ter wereld’ en ‘de zoon van satan’

De Chinese staatskrant Global Times heeft George ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

70
0
We lezen graag je reactie!x