Het Complot

Burgemeester Ankara: “Mossad zit achter aanslag in Parijs”

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de massale mars in Parijs ter ere van de slachtoffers van de aanslag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo, haalde de Turkse president Tayyip Erdogan tijdens een persconferentie uit naar ‘het hypocriete Westen’: “Racisme, het aanzetten tot haat en islamofobie zijn de oorzaken van zulk soort moordpartijen. De Franse burgers riepen deze moordpartij over zichzelf af en gaven de moslims de schuld.”

Hoewel politieke leiders in Turkije de aanslag op Charlie Hebdo, een Joodse supermarkt en een politieagente herhaaldelijk hebben veroordeeld, is er ook een ander geluid hoorbaar. Er zijn steeds meer mensen die de schuld neerleggen bij inlichtingendiensten in plaats van radicale moslims, zo schrijft de krant Financial Times.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Spelletjes

Melih Gokcek, de burgemeester van de Turkse hoofdstad Ankara, zei maandag dat ‘de Mossad (de Israëlische inlichtingendienst) achter zulke incidenten zit… het leidt tot afkeer tegenover de islam’. Gokcek linkte de aanslagen aan de erkenning van de Palestijnse staat door het Franse parlement.

Het Turkse parlementslid Ali Sahin noemde afgelopen week acht redenen op waarom hij vermoedt dat de aanval in scène is gezet zodat ‘de schuld kon worden neergelegd bij moslims en de islam’.

Mehmet Gormez, directeur van het Turkse directoraat van Religieuze Zaken, omschreef de aanvallen als een ‘perceptie-operatie’ waarbij symbolen van de islam op cynische wijze zijn gebruikt.

Tijdens zijn toespraak voegde Erdogan toe: “Er worden in de hele islamitische wereld spelletjes gespeeld’. Hij zei verbaasd te zijn dat de Franse inlichtingendiensten niet eerder hebben ingegrepen. Zo werd Chérif Kouachi in 2005 in Frankrijk vastgezet wegens terrorisme. Hij werd in 2008 weer vrijgelaten.

Burgemeester Ankara: "Mossad zit achter aanslag in Parijs"
Verdachten Saïd en Chérif Kouachi (Getty Images)

De gebroeders Kouachi werden in 2010 opgepakt wegens het plannen van een terroristische aanval, maar vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De broers kregen alle vrijheid om in 2011 af te reizen naar Jemen, om daar getraind te worden door Al Qaida, en later op jihad te gaan naar Syrië.

Palestijnse staat

In Rusland proberen analisten de aanslagen te linken aan geopolitieke intriges van de Verenigde Staten. Komsomolskaya Pravda, één van de grootste tabloids in Rusland, kopte: “Is de terroristische aanval in Parijs in scène gezet door de Amerikanen?” Op haar website plaatste de krant een aantal interviews waarin werd ingegaan op de vraag hoe Washington de aanval mogelijk heeft uitgevoerd.

In één van de interviews zegt de vooraanstaande defensieanalist Alexander Zhilin dat de terreuraanval een Amerikaanse vergelding was voor het radio-interview van 6 januari jongstleden, waarin de Franse president François Hollande de EU opriep de sancties tegen Rusland op te heffen.

Politiek analist Alexei Martynov zei tegenover nieuwszender LifeNews dat zogenaamd islamitisch terrorisme wordt aangestuurd door de grootste inlichtingendiensten.

[FT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vandattem
Vandattem
9 jaren geleden

Het begon met 911, vanaf dat moment moesten wij allemaal onze AUSWEIS weer kunnen tonen op straffe van boetes of aanhouding.
Nu zie je dat de Parijse politie zonder huiszoekingsbevel zich toegang mag verschaffen tot elke woning in de buurt.
In NL is al weer ter sprake geweest of dat hier niet ook moest. “Voor dit moment nog niet” is het oordeel.

Gooi er nog een Amsterdam hoax tegenaan, en je mag de Gestapo niet meer de deur weigeren.

Oerhenk
Oerhenk
9 jaren geleden

Het gaat om beschermingsgeld, zoals een winkelier die door de mafia wordt afgeperst.

Die Amsterdamhoax gaat mooi niet door.

Er zijn teveel mensen op het goede spoor nu.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Het lijkt erop dat geheime diensten zich met Charlie Hebdo danig in de vingers gaan snijden.
Naarmate de dagen voortschrijden komen er steeds meet zaken naar voren die vragen oproepen, ja zelfs twijfel veroorzaken.
Ik hoop van harte dat er vandaag of morgen een klokkenluider zich meldt van het caliber “Snowden”, zodat op staat komt wat al vele jaren voor ons verborgen is gehouden.
Vooral óók t.a.v. de Franse staat. Want die kunnen er ook wat van.
Ik verwijs even naar de terreuracties (!) van de Franse geheime dienst tegen Green Peace.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2765155/1995/07/08/Twee-keer-Franse-aanslag-Greenpeace.dhtml

Hakan
Hakan
9 jaren geleden

Cartoon met Profeet Mohammed op cover Charlie Hebdo
Het volgende nummer van het satirische weekblad Charlie Hebdo heeft de profeet Mohammed op de cover. Met een traan op zijn wang houdt hij een bord vast waarop staat “Je suis Charlie”. Daarbij staat “Alles is vergeven”. Dat meldt de Franse krant Le Figaro maandag.

http://forums.hababam.nl/showthread.php?t=185663

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x