Het Complot

“Simpsons-aflevering bewijst dat Arabische Lente Amerikaans complot is”

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 13 jaar oude aflevering van de tekenfilmserie The Simpsons toont aan dat de Arabische Lente een Amerikaans complot is. Dat heeft een Egyptische televisiezender gemeld. De zender Al Tahrir legde aan de hand van een 80 seconden durend fragment uit dat de Verenigde Staten in 2001 al bezig waren met het voorbereiden van de Arabische Lente.

Zo is de vlag van de Syrische oppositie tijdens de aflevering op de zijkant van een jeep te zien, aldus de zender. De Syrische oppositie bestond toen helemaal nog niet. Dit is bewijs dat de oorlog in Syrië onderdeel is van een wereldwijd Amerikaans complot, zei nieuwslezeres Rania Badawy.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De vlag heeft vele vragen doen rijzen over de Arabische Lente en wanneer deze wereldwijde samenzwering is begonnen. De video is op internet geplaatst door het Middle East Media Research Institute (MEMRI), een organisatie die vertalingen maakt vanuit het Arabisch, Farsi en Hebreeuws van teksten en mediafragmenten en ze vervolgens publiceert.

Onlangs werd tijdens een Egyptische tv-uitzending de Israëlische Mossad verantwoordelijk gehouden voor de Arabische Lente. Een Egyptische journalist kwam in het nieuws omdat hij had gezegd dat presidentskandidaat Abdul Fatah al-Sisi, oud-voorzitter van de Opperste Raad van de Strijdkrachten in Egypte, Joods is en opgroeide met de Israëlische oud-minister van Defensie en voormalig stafchef van het Israëlische leger Moshe Dayan.

Een Egyptische advocaat zei op televisie dat zionisten en racisten de wereldpers gebruiken om anti-islam uitspraken te doen. In 2012 werd Israël ervan beschuldigd spijkerbroeken met magneten te verkopen die zouden hebben geleid tot onvruchtbaarheid bij Arabische vrouwen.

Volgens Robert Mackey van The New York Times lijkt het er meer op dat de makers van de satirische tekenfilm eerder Irak voor ogen hadden, omdat in de originele Engelstalige versie over ‘Saddam’ wordt gezongen.

De Arabische Lente behelst een golf van opstanden, protesten en revoluties in de Arabische wereld die eind 2010 begon. De protesten waaiden uiteindelijk ook over naar Syrië, waar inmiddels al meer dan 130.000 slachtoffers zijn gevallen.

[Israel National News, Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Een complot en om al die Midden-Oosten staten als ‘schurkenstaten’ te bestempelen en waar VS-president Bush het al over had tijdens zijn regeringsperiode.

biko
biko
9 jaren geleden

De vlag: een net zo vergezochte theorie is dat de Syrische oppositie de Simpsons aflevering zag en dacht ‘Die vlag, dat is nou precies wat we zoeken!’

Roeland
Roeland
9 jaren geleden

Matt Groening, de maker van de Simpson, heeft altijd toegegeven dat hij als doel had de samenleving indringend te veranderen, op anarchistische wijze, en dat er geen misvatting moet bestaan over het doel van zijn animaties. Het is een harde jongen… maar wel eerlijk.

Sja
Sja
9 jaren geleden

Draai het anders eens om. Wie weet is het logo wel geïnspireerd op de aflevering. Lijkt me ook vergezocht maar in ieder geval waarschijnlijker dan andwrsom. Als de Simpsons al bewijs zijn voor wereldwijde complottheorieën gaat het ergens mis

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x