Homepagina » Het Complot » “Simpsons-aflevering bewijst dat Arabische Lente Amerikaans complot is”
"Simpsons-aflevering bewijst dat Arabische Lente Amerikaans complot is"

“Simpsons-aflevering bewijst dat Arabische Lente Amerikaans complot is”

Een 13 jaar oude aflevering van de tekenfilmserie The Simpsons toont aan dat de Arabische Lente een Amerikaans complot is. Dat heeft een Egyptische televisiezender gemeld. De zender Al Tahrir legde aan de hand van een 80 seconden durend fragment uit dat de Verenigde Staten in 2001 al bezig waren met het voorbereiden van de Arabische Lente.

Zo is de vlag van de Syrische oppositie tijdens de aflevering op de zijkant van een jeep te zien, aldus de zender. De Syrische oppositie bestond toen helemaal nog niet. Dit is bewijs dat de oorlog in Syrië onderdeel is van een wereldwijd Amerikaans complot, zei nieuwslezeres Rania Badawy.

De vlag heeft vele vragen doen rijzen over de Arabische Lente en wanneer deze wereldwijde samenzwering is begonnen. De video is op internet geplaatst door het Middle East Media Research Institute (MEMRI), een organisatie die vertalingen maakt vanuit het Arabisch, Farsi en Hebreeuws van teksten en mediafragmenten en ze vervolgens publiceert.

Onlangs werd tijdens een Egyptische tv-uitzending de Israëlische Mossad verantwoordelijk gehouden voor de Arabische Lente. Een Egyptische journalist kwam in het nieuws omdat hij had gezegd dat presidentskandidaat Abdul Fatah al-Sisi, oud-voorzitter van de Opperste Raad van de Strijdkrachten in Egypte, Joods is en opgroeide met de Israëlische oud-minister van Defensie en voormalig stafchef van het Israëlische leger Moshe Dayan.

Een Egyptische advocaat zei op televisie dat zionisten en racisten de wereldpers gebruiken om anti-islam uitspraken te doen. In 2012 werd Israël ervan beschuldigd spijkerbroeken met magneten te verkopen die zouden hebben geleid tot onvruchtbaarheid bij Arabische vrouwen.

Volgens Robert Mackey van The New York Times lijkt het er meer op dat de makers van de satirische tekenfilm eerder Irak voor ogen hadden, omdat in de originele Engelstalige versie over ‘Saddam’ wordt gezongen.

De Arabische Lente behelst een golf van opstanden, protesten en revoluties in de Arabische wereld die eind 2010 begon. De protesten waaiden uiteindelijk ook over naar Syrië, waar inmiddels al meer dan 130.000 slachtoffers zijn gevallen.

[Israel National News, Volkskrant]


Vond je dit artikel goed? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. yep, een tekenfilm bewijst een complot. behoorlijk zielig.
  nog zieliger zijn de mensen die hierin geloven.
  trouwens…de vlag van de rebellen/oppositie heeft rode sterren!

  21 likes
  • yep,bullcrap als je eens de tijd neemt om het hele plaatje te zien,dan is het niet zo zielig om dit te geloven….google of you tube:the simpsons illuminati-family guy-illuminati-disney-illuminati-american dad illuminati….succes en wees verbaast …..(probeer eens helder te denken,met een open mind…)

   0 likes
 2. lol, Matt Groening lacht zich kapot als ie dit ziet.. Wel weer extra reclame voor de Simpsons iig.
  Wat een onzin zeg :). Buiten dat de kleuren ven sterren niet kloppen, zijn ook de kleuren van de bovenste en onderste omgedraaid.. Het is gewoon een verzonnen variant op de normale vlag van Syrie, welke dan toevallig ‘lijkt’ op de rebellen vlag.

  10 likes
 3. De vlag: een net zo vergezochte theorie is dat de Syrische oppositie de Simpsons aflevering zag en dacht ‘Die vlag, dat is nou precies wat we zoeken!’

  9 likes
 4. Draai het anders eens om. Wie weet is het logo wel geïnspireerd op de aflevering. Lijkt me ook vergezocht maar in ieder geval waarschijnlijker dan andwrsom. Als de Simpsons al bewijs zijn voor wereldwijde complottheorieën gaat het ergens mis

  8 likes
  • Dat er aanwijzingen van zaken die in de toekomst waarheid worden in bepaalde series/films voorkomen wil inderdaad zeggen dat er ergens wat mis gaat. Het geeft aan dat diegenen die erachter zitten zich onkwetsbaar achten. Niet dat ze dat uiteraard ook zijn maar zolang mensen het nog niet in willen zien dat er een soort van elite bestaat die de touwtjes in handen heeft zal het nog wel even duren die onkwetsbaarheid.
   Het kan de waarheid kwaad doen als die in een film/serie voorkomt die voor een bepaalde gebeurtenis is uitgebracht.

   1 likes
 5. Al jaren lees ik het levenswerk van Anton en jaren lang wordt ik bewuster van de slaaf dat ik ben in dit leven.
  Dit is door het ophopende bewijs dat ik jarenlang analyseert van Anthon en toch ergens niet met 100% geloofde.
  Ikzelf heb echter in het begin van mijn nieuwe kennis leren te ontwaken in de droomfase en daarin onder andere mijn dood gezien van mijn vorige leven.
  Omdat dit mijn fysieke lichaam zo ontzettend uitputte ben ik moeten stoppen omdat ik elke dag moest opstaan om te werken vanaf 4u30 in de ochtend.
  Jarenlang ben ik zijn blogs blijven lezen omdat ik dingen gezien heb die verband houden met de lichamelijke schade die ik in de jaren heb opgelopen.
  Ook is mijn hondje sinds een paar maanden geleden gestorven en blijf ik hem zien en horen in deze fysieke wereld.
  Alle bewijzen en recente ontwikkelingen zorgen ervoor dat ik volledig gekraakt ben in deze wereld en mij meer en meer begin te beseffen wie ik ben !

  Dank u Antoon,
  met liefdevolle groeten vanwege de ontwakende ziel in mijn lichaam die nog steeds gevangen zit in deze “droom”.

  5 likes
 6. Dit is niet de eerste keer dat deer zoiets in de simpsons te zien is .Je hebt ook een aflevering dat gans Springfield vol staat met camera’s, en wie zit er lustig mee te kijken idd queen Elizabeth.Of een aflevering waar bomen ook een bewustzijn hebben.Die Matt Groening weet precies toch meer dan we denken…

  5 likes
 7. Jajajaaja en ze lichten dan van tevoren tekenfilmmakers in zodat die de ‘bewijzen’ van tevoren kunnen verwerken in hun tekenfilms. Jeetje..

  5 likes
 8. Ja, men gaat mij toch niet vertellen dat dit nieuws is he? Dat dit gebeurd is alom bekend, vooral als men goed nieuws leest, geen mainstream media, en de gehele drang van de us bekijkt. De us is op dit moment de kwade genius op deze wereld die waarschijnlijk ook nog wel de WO3 op gang zou willen brengen. Echter krijgt de man in het witte huis steeds meer tegengas van senatoren en anders denkenden. Vandaar dat de us alle wetten aanscherpt en probeert de inwoners met angst, terreuraanslagen, schietpartijen, enz., in bedwang te houden. Tevens is het een ander land in het midden oosten wat hieraan mee werkt en dat van alles verzint om zijn buur Iran te kunnen aanvallen. Nu blijkt dat de laatste chemische wapens van dat land liggen buiten de hoofdstad en omringt door delen waar de “oppositie” de baas is. En dus de laatste aanval van pas geleden zou ook zo maar gedaan kunnen zijn door deze “oppositie” in de hoop dat de wereld Assad de schuld zou geven, wat de us en de eu landen ook direct doen. Maar hoe dom ben je als bedenker en maker van zo’n uitzending terwijl je weet dat dit jaren en jaren op internet blijft bestaan, of……………………. is men ervan uitgegaan dat de overheid in de us er wel voor zou zorgen dat dit materiaal ook op mysterieuze wijze verdwijnt. Nu weten wij in ieder geval waar de schoen wringt en alle rotzooi vandaan komt.

  4 likes
 9. Matt Groening, de maker van de Simpson, heeft altijd toegegeven dat hij als doel had de samenleving indringend te veranderen, op anarchistische wijze, en dat er geen misvatting moet bestaan over het doel van zijn animaties. Het is een harde jongen… maar wel eerlijk.

  1 likes
  • matt groening,is een satanische illuminati new world order marionet,van de regering/elite van amerika,net zoals family guy…..wat heb je dan aan eerlijk zijn….en heeft hij dat wel uberhaubt gezegd……kijk eens naar de videoclips van tegenwoordig van:jay-z/kanye west/kate perry/beyounce/lady gaga/rhianna etc….allemaal met 1 doel:de jeugd te brainwashen….kijk ook eens naar de laatste mtv awards….

   2 likes
 10. Een complot en om al die Midden-Oosten staten als ‘schurkenstaten’ te bestempelen en waar VS-president Bush het al over had tijdens zijn regeringsperiode.

  2 likes
 11. er zit wel een waarheid in deze film kijk maar eens naar oorlogsfilms die al op de tv geweest zijn jaren geleden .dan kom je nog dingen tegen die er nu gebeurt zijn denk daar maar eens over na

  2 likes
 12. Oh god ik hou nu spontaan mijn hart vast, want ik heb net geleerd dat gebeurtenissen in de wereld dus jaren van te voren globaal worden aangekondigd via tekenfilms.

  Dan ga ik me nu vast serieus voorbereiden voor wanneer “Mars attacks”.

  Hoe belachelijk kan je jezelf maken kom op zeg.

  En wanneer je je druk maakt om de oppositie van Sirie, dan zal je eerst tot jezelf moeten laten doordringen dat dit moordlustige islamieten zijn, die over een islam dictatuur willen invoeren. En volgens mij ziet de vlag van Al quaida er heel anders uit. Ook die van de Taliban ziet er heel anders uit. er is namelijk geen georganiseerde oppositie in Sirie enkel overheidomvergooiende terroristen, die niets liever willen dan het kalifaat in te veoren en elke vorm van democratie de nek omdraaien voor zover dit nog bestond in dit (vergeleken bij de andere islamitische landen) vrije land. Een land waar christenen zich eerts nog veilig konden voelen en nu door die oppositie worden afgemaakt waar men hen vind. Goh dat gedeelte zag ik helemaal niet in de aflevering van de Simpsons.

  2 likes
 13. Heb je de episode gezien waarin de simpsons 911 voorspellen.
  En dan zijn er nog talloze andere voorbeelden niet alleen in de simpsons maar in andere cartoons etc.
  https://www.youtube.com/watch?v=mXpPW3ol6Xk
  eat this.
  A one world humanity without government.

  1 likes
 14. Tussen 1932 en 1963 was die vlag de nnationlae vlag van Syrië. Assasd heeft dat veranderd naar de vlag van zijn partij, de rebellen gebruiken gewoon de oude vlag. De reden dat de simpsons deze vlag tonen was omdat die vlag op dat moment wel associaties opriep met het midden-oosten, zonder dat er een specifiek land mee bedoeld werd.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

Rothschild betrokken bij complot rond omstreden miljardair. Steenrijke bankiersfamilie laat ware aard zien

Rothschild & Co. is aangeklaagd in de ...

Soros, de financier van chaos en vernietiging. Must see: deze onthullende documentaire werd uitgezonden op de Russische tv

Soros, de financier van chaos en vernietiging. Must see: deze onthullende documentaire werd uitgezonden op de Russische tv

Pas geleden was in het Russische tv-programma ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.