Homepagina » Gezondheid » Osteopaat: “Zeg nee tegen vaccins”
Osteopaat: "Zeg nee tegen vaccins"

Osteopaat: “Zeg nee tegen vaccins”

Dr. Sherri Tenpenny is osteopaat en tegen het gebruik van vaccins. Ze geeft op dit moment een aantal lezingen in Australië waarin ze ouders waarschuwt hun kinderen niet te vaccineren. Een pro-vaccinatiegroep wil dat haar visum wordt ingetrokken en stelt dat ze de gezondheid van mensen in gevaar brengt. Vanwege alle ophef is een aantal lezingen geannuleerd.

Dr. Tenpenny heeft meerdere boeken geschreven over de negatieve gevolgen van vaccins voor de gezondheid. Na een bijeenkomst in 2000 is ze naar eigen zeggen op zoek gegaan naar ‘de waarheid’ over vaccins.

Osteopathie is een alternatieve geneeswijze die uitgaat van de veronderstelling dat een verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam een nadelige invloed heeft op de gezondheid. Met hun handen zouden osteopaten in staat zijn om een dergelijke dysfunctie op te sporen en weer beweeglijker te maken.

Nadat ze was afgestudeerd aan de Universiteit van Toledo werkte dr. Tenpenny 12 jaar in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Ohio. In de VS staat ze bekend om haar kritische kijk op vaccinatie.

Osteopaat: "Zeg nee tegen vaccins"

Dr. Sherri Tenpenny

In haar eerste boek, ‘Saying No To Vaccines’, schrijft ze dat causale verbanden tussen vaccins en aandoeningen als autisme niet zijn ontkracht. Ze pleit voor manieren om vaccins wettelijk gezien te kunnen vermijden.

In haar tweede boek, ‘FOWL! Bird Flu: It’s Not What You Think’ linkt ze vaccinaties tegen pokken, tyfus en difterie aan de Spaanse griep in 1918, poliovaccins aan de Aziatische griep in 1957 en vaccinaties die soldaten kregen aan de griep van Hong Kong in 1968.

Dr. Tenpenny meent dat ouders niet gedwongen moeten worden ‘om keuzes te maken die gebaseerd zijn op angst’. In 2011 schreef ze een artikel waarin ze waarschuwde dat ‘elke prik Russische roulette is; je weet nooit welke kamer de kogel bevat die jou kan doden’.

[ABC]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arnout schreef:

  Ik zie bij I f*cking love science genoeg artikelen langskomen die deze enge dame tegenspreken.
  http://www.iflscience.com/health-and-medicine/dear-parents-you-are-being-lied-0

  We hebben de afgelopen eeuw vele ziektes vrijwel uitgeroeid dankzij vaccins.

  “In haar eerste boek, ‘Saying No To Vaccines’, schrijft ze dat causale verbanden tussen vaccins en aandoeningen als autisme niet zijn ontkracht. ”
  oh natuurlijk. Ik zal hem alvast inkoppen voor iedereen:

  HET IS EEN COMPLOT VAN AMERIKA/ALIENS/REPTIELEN/ELVIS DE PELVIS
  alle wetenschappers/doktoren/medische wetenschappers/verpleegsters/universiteiten/immunologen/scholen/geschiedenisboeken zitten in het complot.
  Dat zal vast 20% van de beroepsbevolking zijn?

  Manmanman, als iemand vraagt: ligt duitsland rechts van Nederland. en 99% zegt ja en 1% zegt nee het ligt links, dan ga je toch ook niet die ene geloven (even ervanuit gaan dat we op een kaart kijken en er geen rekening mee houden dat de aarde rond is, maar kon ff geen simpeler voorbeeld bedenken)?

  En dan hebben we natuurlijk mensen die zeggen: ja maar ik ben nooit gevaccineerd en ik ben gezond.
  ja, dat is een persoonlijke anekdote. Ik ben volledig gevaccineerd en ben ook prima in orde.

  Mijn opa vertelde me wel eens van kinderen die gewoon doodgingen aan de blafebola (kinkhoest) omdat ze daar toen nog geen vaccin voorhadden.

  Ik geloof mijn dokter wel, die heeft er genoeg jaren voor gestudeerd dan een of ander internetverhaaltje.

  9 likes
  • exegese schreef:

   @Arnout schreef : Ik geloof mijn dokter wel, die heeft er genoeg jaren voor gestudeerd dan een of ander internetverhaaltje.

   Er zijn inmiddels steeds meer doktoren die het vaccinatiesprookje in twijfel trekken en ondanks de druk die op hen wordt uitgeoefend weigeren mee te werken hun patiënten te vergiftigen met die troep.

   http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/algemeen/aantal-artsen-boycot-hpv-vaccinatie/

   https://www.ninefornews.nl/huisarts-hervat-strijd-tegen-griepprik/

   12 likes
  • N-E schreef:

   Hi Arnout,

   I f*cking love science pakt echt ALLES aan om vaccineren te promoten.. Vind ik ook een beetje vreemd eigenlijk. Het gaat de hele tijd over vaccineren ipv science 😉

   Cheers NE

   4 likes
   • Arnout schreef:

    Ik zie het….

    Even een snelle blik op de pagina van vandaag:

    Watch The Earth Open And Close During Japan’s 2011 Earthquake
    Aphids Vampirize Ant Larvae
    Viruses May Play Vital Role In Brain Function
    Elephant Crushes Car in Thailand
    Algorithm Improves Object Recognition For Robots

    Vaccinaties? Ik zie ze er niet tussen staan….

    2 likes
  • Roy schreef:

   ifls in een geweldige site inderdaad. Zouden meer mensen moeten bezoeken.

   Maar ja, ignorance is bliss

   5 likes
  • Joris schreef:

   Arnout,

   Je gelooft naar eigen zeggen niet in ‘een of ander internetverhaaltje’ maar je haalt zelf een een of andere internetsite aan. Alles staat op internet, bijv. ook PubMed. Maakt het pure feit dat iets op internet staat, het in jouw ogen niet waar? Zo niet, wat zijn dan je criteria van geloofwaardigheid?

   Bij mij is dat bijvoorbeeld wetenschappelijke onafhankelijkheid, autonoom denken.

   Kun je onderbouwen wat je precies zo eng vind aan dr. Tenpenny?

   Ik vindt het aanhalen van o.a. reptielen niet zo’n krachtig argument om de relatie tussen autisme en vaccins in twijfel te trekken. Heb je wellicht ook iets wetenschappelijker argumenten?

   Ik tref op eerder genoemde PubMed (ik geef toe het is slechts een ineternetsite) wel degelijk het verband tussen autisme en vaccins. Niet alleen in verband met thimerosal, maar ook aluminium kan daarbij een rol spelen:
   ‘We have examined the neurotoxicity of aluminum in humans and animals under various conditions, following different routes of administration, and provide an overview of the various associated disease states. In young children, a highly significant correlation exists between the number of pediatric aluminum-adjuvanted vaccines administered and the rate of AUTISM spectrum disorders.’
   bron: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23609067

   Ach, natuurlijk, maar dat is maar één artikel, zou je kunnen denken. Je moet vaker met een dobbelsteen gooien om te weten of ie zuiver is. Goed, hier een verzamelaar van studies die de relatie tussen vaccins en autisme aantonen. Het zijn er 80.

   citaat 7/24/13:
   “When I initially posted this page with just over a dozen studies, I never thought it would become THE de facto place people would come to see the body of evidence that shows that vaccines can cause autism. So after six years and who knows how many views, I have updated and reformatted the page to make a little more sense, with all the full abstracts. It is up to 91 papers now, but will always keep adding.

   Never let anyone tell you that there is no evidence of any link between vaccines and autism. MOST of the research into the matter shows that there is.”
   Bron: http://adventuresinautism.blogspot.nl/2007/06/no-evidence-of-any-link.html

   Daarnaast geven producenten het gewoon toe:

   citaat: “In een vertrouwelijk, maar uitgelekt rapport van eind 2011 citeert GlaxoSmithKline autisme als één van de gemelde ‘ongewenste effecten’ van hun veelgebruikte (en bij ons aan baby’s van twee maanden toegediende) zesvoudige vaccin Infanrix Hexa – naast, wil ik terloops opmerken, enkele tientallen sterfgevallen*) (!) voor dezelfde rapporteringsperiode 2009-2011. Zoals voor alle bijwerkingen van medicijnen, is de oorzakelijkheid van zo’n verband nooit strikt te bewijzen: sommige van die effecten kunnen aan toeval te wijten zijn, dus wel nà maar niet door de vaccinatie plaatsgevonden hebben – maar natuurlijk niet alle. Zoals uit studies is gebleken (zie verder), treedt autisme opvallend vaak in de eerste dagen na toediening van een (MBR-)vaccin op, zodat een oorzakelijk verband statistisch wel erg waarschijnlijk wordt. En de dokters die in het GSK-rapport geciteerd worden en de bijwerkingen vaststellen, beschrijven die wel degelijk als het rechtstreekse gevolg van het vaccin.
   Ook de bijsluiter van sommige vaccins vermeldt uitdrukkelijk autisme als gemelde bijwerking: hier op p. 11.”
   Bron: http://m.newsmonkey.be/article/9548

   5 likes
  • Dnnnoz schreef:

   Tuurlijk hebben vaccinaties ook goed werk gedaan, maar alles heeft 2 kanten.
   We leven niet in een zwart wit wereld.

   Tegenwoordig zijn vaccinaties een geldmachine geworden.
   Vroeger was er uit wanhoop een vaccinatie nodig omdat we niet de middelen hadden verspreiding tegen te gaan.
   Met een beter functionerend medisch systeem en een betere vrijheid voor artsen zelf. Kunnen we al snel symptomen herkennen en deze bestrijden.

   Tegenwoordig zouden we beter moeten weten onszelf in te spuiten met giftige chemicaliën.
   Met jou denkwijze kunnen we wel voortaan allemaal een helm dragen vanwege dat ene geval dat de overblijfselen van een meteoriet op zijn hoofd krijgt.

   4 likes
  • Joris schreef:

   Lees even het antwoord op je linkje.
   http://www.livingwhole.org/dear-parents-are-you-being-lied-to/

   en PS: als in Duitsland iedereen Hitler gaat geloven, zou het misschien kunnen dat je dan nog steeds niet in Hitler gelooft, maar dan houdt je je mond. Of niet en dan zorgen ze daar voor.

   2 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Het is een uiting van onverdraagzaamheid wanneer dit als een reden wordt geopperd voor het intrekken van een visum.
  Moedig om toch door te gaan met het ventileren van haar opvatting ondanks alle tegenwerking.

  16 likes
  • Arnout schreef:

   Weet niet hoor, maar kritiek hoort bij vrijheid van meningsuiting.
   Op zondag heb je wel eens zo’n programma border control.

   Daar blijkt dat dat het best streng gesteld is met het inkomen van Australië wat betreft gezondheid.

   En er zou dan geen kritiek geuit mogen worden op mensen die de volksgezondheid in elkaar brengen?

   Als ik problemen heb met de waterleiding ga ik ook niet luisteren naar een kapper waar ik ook nog onwijs veel geld moet betalen voor een kaartje….

   Klinkt bijna als het geld kloppen uit de zakken van onnozele mensen.
   Iedereen gaat zich er mee bemoeien maar volgens mij is niet iedereen een gezondheidsspecialist.

   2 likes
 • poemel schreef:

  Ik heb eens bij een farmaceutisch bedrijf gebeld en gevraagd of ze mij de exacte lijst met ingrediënten van de Hepatitus B vaccinatie konden geven..Want ja, in de supermarkt staat ook overal op wat er inzit..en aangezien op het punt stond mij te laten injecteren met een voor mij onbekende vloeistof..wilde ik toch wel weten hoe het zat. Ik kreeg natuurlijk geen antwoord, wel integendeel. Men werd onaangenaam. Daar zat patent op, moest ik begrijpen..en bovendien, ik moest vertrouwen hebben..dat hadden miljoenen anderen ook. ze deden dit heus niet om mij kwaad te doen. Pardon? dus, ik heb die inenting niet gehaald. Want zolang ik niet weet wat er in mijn lijf gespoten wordt, wil ik het niet. En dat zouden meer mensen moeten doen..het is ons recht om te weten wat er precies in vaccinaties zit .

  15 likes
 • Joris schreef:

  Miljoenen lopen mee in een mars voor de vrijheid van meningsuiting. Velen miljoenen waren het er over eens dat, ook als je een heilige in de ogen van velen ranzige afbeeld, het toch moet kunnen (ben trouwens benieuwd hoelang Charlie H. het had volgehouden als ze volcontinue Nethanyahu in het vizier hadden genomen. Wellicht waren er dan toch mensen geweest die iets over antisemitisme hadden geroepen).

  Het kan bijna niet naast elkaar bestaan,
  dat je dan om je mening (over vaccins) bijna een land niet in mag.

  3 likes
  • Dnnnoz schreef:

   Ik ben van mening dat kanker onderhand makkelijk genezen kan worden.
   Dat we er nog zo verschrikkelijk aan leiden is gewoon stom.

   Als ik uitgebreid grapjes en tekeningen ga maken over mensen die sterven aan kanker, ben ik benieuwd hoe mijn vrijheid van meningsuiting dan word gezien.

   Vrijheid van meningsuiting is zoals altijd enkel van toepassing als de gevestigde orde deze mening deelt.

   6 likes
   • martinus schreef:

    aan dnnnoz,

    een andere gedachte:

    Als je terminale kanker hebt, krijg je in ieder geval nog de kans om afscheid te nemen, om alles in een ander daglicht te plaatsen, in het reine te komen met jezelf en iedereen de kans geeft om alles te bespreken en te vergeven…welke andere dood geeft je deze gelegenheid? Waarom miljarden stoppen in projecten waarvan we niet eens zeker weten of ze werkelijk kwaliteits-verlengende jaren schenken.

    1 likes
  • Joris schreef:

   Even terug on topic: op 12 januari was dr. Tenpenny op het nieuws:

   Behalve over haar visum, spreekt ze ook inhoudelijk over vaccins:
   https://www.youtube.com/watch?v=R-OTm-QdaFk#t=11

   0 likes
 • Rixta schreef:

  Ten eerste is deze dame een ARTS. Titels en functies verschillen nogal per land en het zou goed zijn als een journalist dat even zou nazoeken.

  Ten tweede zijn deze seminars helemaal niet geannuleerd. Een aantal eigenaars van de gebouwen waar de seminars zouden worden gehouden zijn dusdanig bedreigd dat ze contractbreuk hebben gepleegd. Maar de organisatie is nu heel hard op zoek naar alternatieve lokaties. En die zullen hard nodig zijn, want enorm veel mensen die nauwelijks interesse hadden in het onderwerp vragen zich nu af wat ze niet mogen weten.

  Vrijheid van meningsuiting zou alleen moet worden beperkt daar waar er een directe oproep is tot het plegen van een misdrijf. Australiers snappen dat niet en hebben geen probleem met een dictatuur, zolang ze zelf maar kunnen blijven zeggen wat ze willen.

  8 likes
 • Dnnnoz schreef:

  Wat in ons vaccinatieland ook niet word verteld is het feit dat vaccinaties na bepaalde tijd uitwerken. De hepatitis B vaccinatie gaat bijvoorbeeld zo’n 5 jaar mee.
  Dit is afhankelijk van het persoon uiteraard.

  Ik heb al een persoon ontmoet in de zorg die deze vaccinatie elke 6 maanden moet hebben. Dit persoon verwijdert de vaccinatie bijzonder snel (dom lichaam! beetje gezonde vaccinaties eruit werken!)

  Als mensen wisten dat het vaccin uitwerkt gaan ze vragen of ze deze dan niet elke 5 jaar moeten hebben.
  Deze vraag is ongewenst, want dit is financieel niet haalbaar.
  Daarnaast zal dit weer meerdere vragen opwekken. En dit willen we voorkomen, voornamelijk omdat we geen antwoord hebben op veel vragen. Vaccinaties zijn goudmijnen, en worden met alle mogelijke middelen beschermd.

  5 likes
 • bert [maathuis] schreef:

  Hier is [nog] een verhelderend artikel:
  http://nsnbc.me/2013/05/10/the-vaccine-hoax-is-over-freedom-of-information-act-documents-from-uk-reveal-30-years-of-coverup/
  Maar wát alle artikelen ook zeggen, mijn lichaam zegt zélf resoluut: nee!

  4 likes
 • Edwin schreef:

  Ik ben immuun geworden voor alles wat met bangmakerij heeft te maken. Wel of niet vaccineren is een persoonlijke keuze, en of het wel of niet goed is bepaald ieder voor zich zelf.
  Zoveel vrijdenkers hier getuigen nog steeds van een hokjesgeest, en dwangmatig MOETEN ze alles wat mainstream media beweert ontkennen en tegenspreken.

  Het is een beetje te vergelijken met Anarchisten die beweren tegen alle vormen van gezag en groepjesvorming te zijn, maar zichzelf WEL labelen als zijnde “Anarchist”…dan hoor je ook weer bij een groep?

  Mensen die zichzelf labelen als zijnde “wakker” en andere mensen lastigvallen met uitspraken als : “Je bent een kuddedier, en hebt niet door dat je wordt gemanipuleerd”, zeggen die ook vaak niet precies hetzelfde als al die andere “wakkere zelfbewuste” mede-gelovigen hierzo?

  Da’s precies hetzelfde kuddegedrag als waar ze anderen van beschuldigen!

  De pot verwijt de ketel…..

  3 likes
 • buddy schreef:

  ieder zijn eigen geloof ik denk wel degelijk dat bepaalde vacc rotzooi zijn heb mijn kids ook geent nou heb ik spijt want het kan ook anders niet normaal eigenlijk dat babys met drie verschillende ziektes worden ingespoten nog niet hun eerste levensjaar hebben berijkt,en hun immunsysteem nog niet volledig is ontwikkelt het hoort niet in je lichaam en sorry maar van kinkhoest ga je echt niet dood het is vervelend en duurt lang voor je genezen bent maar je gaat er echt niet dood aan net zo als met bof rode hond waarom zijn er geen eerlijke spuiten zonder gif ik geloof wij zijn gemaakt voor aarde dus ook natuur als je die ziektes hebt gehad sterkt je immunsysteem en is weer goed voor later tegen ziektes

  0 likes
 • x

  Check Also

  spaanse

  Ook Spaanse artsen laten van zich horen: ‘Overheid verzwijgt de waarheid’

  Zo’n 150 Spaanse artsen kunnen niet langer ...

  huisarts

  Huisarts: ‘Geen vaccin, geen 1,5 meter stopt virus binnen dit jaar’

  Huisarts Martin Voerknecht uit Bussum is een ...

  >