Bewustzijn

‘Religieuze indoctrinatie is kindermisbruik’

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Evolutionair bioloog Richard Dawkins zei tijdens een Brits literair festival dat ouders die hun kinderen een religieuze opvoeding geven zich schuldig maken aan ‘kindermisbruik’.

De professor van de Oxford-universiteit haalde passages aan uit zijn boek The Magic of Reality en waarschuwde tegen de ‘indoctrinatie van kinderen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Wat een kind nooit zou mogen leren is dat hij of zij katholiek of moslim is,” zei hij. “Dat is kindermisbruik.” De auteur van The God Delusion adviseerde kinderen op dezelfde manier te leren over religie zoals ze les krijgen in literatuur.

Katholieke opvoeding

“Je kunt veel literatuur niet waarderen zonder het één en ander over religie te weten,” zei hij. “Maar we moeten onze kinderen niet indoctrineren.”

In een interview met Al Jazeera afgelopen jaar zei Dawkins dat een katholieke opvoeding gelijk staat aan seksueel misbruik. De hoogleraar vertelde het verhaal van een vrouw die seksueel was misbruikt door een priester en van een protestante vriend te horen had gekregen dat ze naar de hel zou gaan.

Ergste vorm

“Ze kon het fysieke misbruik uiteindelijk loslaten, het was vies maar ze kon het loslaten,” herinnerde Dawkins zich. “Maar het mentale misbruik door te zeggen dat ze naar de hel zou gaan, dat kostte haar jaren om los te kunnen laten.”

“Kinderen vertellen dat mensen die zondigen naar de hel gaan en daar voor altijd zullen branden is de ergste vorm van kindermisbruik, die leidt tot meer nachtmerries en leed omdat ze het echt geloven,” legde hij uit.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Octane
Octane
11 jaren geleden

Weet je wat kindermisbruik is ? Ze naar ned 1,2,3 laten kijken en de krant laten lezen.
Het vergif dat ze dan naar binnen krijgen is veel erger.

Jacques
Jacques
11 jaren geleden

Elke doctrineleer is een vorm van misbruik. Het is immers manipuleren. En religies zijn er in vele herkenbare en niet herkenbare vormen. Angst is angst en kent maar 1VORM uit enkele van de ontelbare projecties.

dymphna
dymphna
11 jaren geleden

Ook ik leerde over de hel en hemel en wat er in de bijbel verteld is en voel me net misbruikt. Ik leerde wat goed was en slecht ik leerde ook dat we aardig moesten zijn tegen alle mensen enz.
Ik leerde dat haatdragend zijn niet hoorde en dat we als mens elkaar hoorde te helpen en dat stond allemaal in die bijbel.
Mensne lief moet ik me misbruikt voelen ?
Whahahaaaa ik bezeik me bijna whahahaaa.
Als je leerd te haten dat is slecht voor het kind.
Dat vrouwen minderwaardig zijn en dat je ze mag slaan als ze niet luisteren en mensen die anders geloven dan jouw geloof en dat je ze hoort te doden en dat lijfstraffen meer als normaal is, enz dat is misbruik !
Ja dat mag geleerd worden op de NLse bodem en dat terwijl haatzaaien wettelijk verboden is. Ik heb dat boek geheel gelezen en ik ben verbaast dat dit boek in NL uitgegeven mag worden.
En men is nou verbaast dat kinderen wapens oppakken en naar Syrien vertrekken. Dat kon je jaren terug al voorspellen dat dit zou gaan gebeuren. Vele kunen nog meer voorspellen als dit haatzaaien nog jaren door mag blijven gaan.
Dat de wereld rot is ligd niet aan de slechte mens. Maar aan de mensen die het toelaten.

Knn
Knn
11 jaren geleden

Ik ben het helemaal met hem eens! Ik snap ook niet waarom niet meer mensen er zo over denken. Allemaal maar zeuren over respect voor religies/geloven terwijl ze dat helemaal niet verdienen. Het is het meest achterlijke wat door de mens is uitgevonden. Als jij gelooft moet je dat lekker voor jezelf houden, als iemand er geïnteresseerd in is dan komt ie vanzelf wel z’n zieltje brengen.

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x