Homepagina » Archeologie » De mens ontstond niet op één plek. Hier hebben wetenschappers een mysterieuze nieuwe mensensoort ontdekt
De mens ontstond niet op één plek. Hier hebben wetenschappers een mysterieuze nieuwe mensensoort ontdekt

De mens ontstond niet op één plek. Hier hebben wetenschappers een mysterieuze nieuwe mensensoort ontdekt

Op het Filipijnse eiland Luzon hebben archeologen resten gevonden van een niet eerder ontdekte mensensoort, die Homo luzonensis is gedoopt.

Geschat wordt dat de tanden en botten, die in een grot zijn gevonden, zo’n 50.000 jaar oud zijn.

De nieuw ontdekte mens zou gemiddeld 1,2 meter groot zijn geweest en gebruikte stenen werktuigen. De ontdekking is gedaan door wetenschappers uit Frankrijk, Australië en de Filipijnen.

Tegendeel

Er komt steeds meer bewijs dat de menselijke evolutie anders is verlopen dan gedacht. Men heeft altijd aangenomen dat de mens uit één soort is voortgekomen.

Deze vondst is volgens wetenschappers bewijs van het tegendeel. Ze vragen zich onder meer af hoe de mensensoort op het eiland terecht is gekomen en wie zijn voorouders waren.

Dezelfde soort

In 2007 werd op het eiland een 67.000 jaar oud menselijk bot gevonden. Waarschijnlijk was het van dezelfde soort.

Het onderzoek is gepubliceerd in vakblad Nature.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[ANP, Wall Street Journal]


Vond je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. 50.000 jaar geleden kan het eiland in verbinding hebben gestaan met vast land.
  Het aanzien vd aarde veranderd voortdurend.
  en reuzen worden ook genoemd in de bijbel.

  8 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   Ook in de ijstijd liep men over de ijslaag naar eilanden en andere continenten. En wat reuzen betreft, tik eens in, ‘giant footprint south africa’, hier neemt Michel Tellinger je in een iets meer dan drie minuten filmpje met een zeer duidelijke uitleg mee, naar een voetafdruk van bijna een meter groot. Er waren echt reuzen op aarde.

   2 likes
 2. De mens zoals wij deze heden ten dage kennen is niets anders dan pakweg 6000 jaar terug. Als er restanten worden gevonden van mensachtigen kan dit niets anders zijn dan nakomelingen van de gevallen engelen uit Gen. 6, deze kregen nakomelingen uit de toenmalige mens. Maar omdat dit tegenwoordig niet meer als waarheid wordt gezien, gaat de mensheid in zijn/haar eigen waanideeën geloven en kleden dit leuk aan met jaartallen.

  2 likes
  • Genesis is een vertaling van sumerische kleitabletten. Het verhaal op die tabletten is geschreven door een beschaving die een rekenstelsel hadden gebaseerd op het grodtal 60, wij hanteren een rekenstelsel met het grondtal 10. Dus wat bij U 6000 jaar is, is eigenlijk ongeveer 183000 jaar. Overigens is de Tora op schrift gesteld gedurende de laatste jaren van de babylonische ballingschap en de Bayloniers gebruikten het grondtal 60.

   4 likes
   • @Henk Azië,

    Het is maar net welk boek je als leidraad hanteert, je kunt als mens voor veel theorieën ontvankelijk zijn maar, ik denk dat je eigen geweten hierin een bepalende factor is. De bijbel is qua uiterlijk wel veranderd maar niet qua inhoud. En de wetenschap van de mens (theorie ) wordt enigszins nog wel eens bijgewerkt.

    2 likes
 3. Jullie zouden Brian Foerster op YouTube moeten volgen. Deze man is een professionele archeoloog.

  Hij reist de wereld over naar alle oudheids plekken zoals Egypte en zuid Amerika etc.

  Hij heeft de grote schedels van de Paracas laten onderzoeken en daar zijn niet menselijke resultaten aan uit gekomen.

  4 likes
 4. vele oude overblijfselen van mensen en hun beschaving vinden waak terug op eilanden…
  Waarom als een soort terrarium (gelimiteerde) experimenteer ruimte ?

  3 likes
 5. Ik denk dat de meeste eilanden aan een vast land zat en dat de mens veel ouder is dan men denkt als ze in Europa beter zoeken of in de US dan vinden ze wel de zelfde mens weer . Het zelfde als de Reuzen en ga zo maar door ik geloof ook niet alles maar dat wel . dus alles is mogelijk en wij zijn niet alleen dat ook nog Groeten van Joep ..

  3 likes
 6. rutte experimenteert met ons omte kijken hoe we reageren als we gesloopt worden.

  2 likes
 7. Iedereen heeft het maar over uitsterven Wij als huidige mens kunnen deze soort ook hebben uigeroeid Voorbeelden in de geschiedenis genoeg hoe we andere volkstammen en diersoorten hebben uitgeroeid alleen maar om onszelf te verrijken Dat was toen zo en is heden ten dage nog zo

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje ...

coronapatiënten

Franse dokter geneest 92 procent van zijn coronapatiënten in 8 dagen. Dit is zijn ‘geheim’

De Franse arts Didier Raoult kreeg enkele ...