Buitenland

Burgemeester van Antwerpen: ‘Dit is natuurlijk geen crisis die Poetin heeft veroorzaakt’

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!

Dit is natuurlijk geen crisis die Poetin heeft veroorzaakt. Dit is een crisis die Europa zelf over zich heeft afgeroepen door haar eigen primaire energieproductie deze eeuw radicaal af te bouwen. Dat zei Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen en Vlaams parlementslid, in het actualiteitenprogramma De zevende dag.

Presentatrice Lisbeth Imbo onderbrak hem: “Het is wel door de oorlog dat we nu in deze shit zitten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Nee, dat is niet waar, want dan zou iedereen in deze shit zitten,” benadrukte De Wever. “In Amerika zit men niet in deze shit. Die hebben het omgekeerde gedaan. Die zijn nu netto-exporteur van olie en gas. Dat waren ze 20 jaar geleden zeker niet.”

Imbo: “We hebben ook klimaatnormen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Weggeduwd

“Daar heb je veel aan als al je bedrijven in Amerika en China gaan produceren. Dan ben jij failliet en is het klimaat nog niet gered. Mensen moeten beseffen dat dit groene dogmatiek is: olie, gas en steenkool mocht niet meer, in reserves mocht niet geïnvesteerd worden,” aldus De Wever.

En de domste landen, Duitsland en België, hebben de kernenergie parallel afgeschaft. Dus alle bronnen van energie die we hebben, hebben we weggeduwd. We hebben ons zo afhankelijk gemaakt van Poetin. En nu hangen we eraan, aldus het parlementslid.

Dit land is failliet

“Misschien moeten mensen op partijen stemmen die dit van ver hebben zien aankomen en er systematisch voor hebben gewaarschuwd, en niet meer op andere, die ons in deze puree hebben gezet,” zei De Wever.

“Het is tijd voor de bittere waarheid. Dit land is failliet.”

[Zero Hedge]

4.9 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bart
Bart
1 jaar geleden

BAM! Die zit

Sherma
Sherma
1 jaar geleden

Wel, dan was hij met nv-a niet in vivaldi moeten stappen, maar in de oppositie. Wat zit die nu toch te huilen zeg? En Jan Jambon als global young leader, en Theo Francken die op zijn oorlogstrommel zit te kloppen tegen Rusland om een nato postje te bemachtigen. Beide nv-a, en dus van zijn partij.

Bart = hypocriet. Rap een beetje gladstrijken omdat hij ziet dat het misloopt.

En dan nog veel info missen. Dus de VS doet het beter? Onder Trump, zeker wel, maar vandaag zitten ze evengoed in de problemen, vooral Californië.

Old Harry
Old Harry
1 jaar geleden

Heel goed, meer van dit soort geluiden aub! Beetje jammer dat het zo lang duurt voor deze mensen zich uit beginnen te spreken maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. (Waarschijnlijk mag ie nooit meer langskomen nu, dat dan weer wel).

M@j
M@j
1 jaar geleden

Net zoals nederland.

Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x