Homepagina » Binnenland » Dit totaal onrechtvaardige beleid zorgt ervoor dat uw spaargeld verdwijnt
spaargeld

Dit totaal onrechtvaardige beleid zorgt ervoor dat uw spaargeld verdwijnt

ABN Amro heeft aangekondigd dat de rente voor spaarders naar 0 procent gaat. Dat betekent dat spaargeld minder waard wordt omdat er ook sprake is van inflatie.

De FvD vindt dit schandalig. “Het is onacceptabel,” stelt voorman Thierry Baudet. “Je moet mensen als samenleving juist belonen voor sparen.”

“Het is heel belangrijk om te zien dat dit allemaal het gevolg is van het dramatische beleid van voormalig ECB-baas Mario Draghi, die de failliete euromunt in stand wil houden,” zei Baudet.

In leven gehouden

Door die kunstmatig lage rente – er is nu zelfs een negatieve rente – bij de ECB, wordt als het ware Zuid-Europa in leven gehouden.

Daar zijn heel veel schulden, die minder waard worden. Tegelijkertijd wordt ons spaargeld ook minder waard.

Zo denken ze de economieën naar elkaar toe te laten groeien, maar dat gebeurt natuurlijk helemaal niet, aldus Baudet.

Schandalige rentebeleid

De Europese Unie en de ECB willen ons in één keurslijf persen.

“Dat gaat mis,” stelt Baudet vast. “Dat zien we nu al bij dit schandalige rentebeleid.”

In de problemen

FvD zag jaren geleden al dat het mis zou gaan. “We zien nu de gevolgen,” zegt het Kamerlid.

We zitten echt in de problemen, aldus Baudet, toevoegende dat we keihard ‘nee’ moeten zeggen tegen de EU.

Bekijk de video hieronder:

[Forum voor Democratie]


Vond je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Alles is naar de kl*te. Waarvoor? Waarom? Voor de NWO/globalisering?
  Ben benieuwd of die overvloedige etentjes(feestjes) bij de overheid/gemeente/politieke partijen enz. ook einde verhaal zijn?
  Heb deze meegemaakt(een paar maar) en toen dacht ik echt(zit zelf onder het minimum): hoe kunnen jullie zo royaal zijn, terwijl er ruim 1 miljoen mensen aan stille armoede lijden? Reden van die feestjes zijn in mijn ogen niet echt redenen om er een feest van te maken. Ik bedoel dat het niks bijzonders was om te feesten.
  Ja mensen, dit is Nederland nu. De een heeft alles en de ander niks. En maar blijven konten kruipen. Stelletje jos brinki’s.

  26 likes
  • Tja Elise, waar je mee om gaat wordt je mee besmet, ben je geboren met een gouden lepel in je kont dan weet je niet beter, kijk naar het koningshuis. Je denkt toch niet dat die zich ook maar enige voorstelling kunnen of willen maken over het “echte” leven. Nee hoor, het grootste probleem voor Maxima is of ze haar 3000ste paar schoenen van 6000e op tijd heeft zodat ze die een keer aan kan.

   20 likes
 2. Daarom op naar de Nexit , we hebben nu al een tijd de EU en zijn er eerder minder van geworden dan beter , denk daar maar eens over na .

  13 likes
 3. Ja ik kreeg mail van de AbnAmro bank (waar ik beland ben omdat mijn eigen bank verdween met die nep crisis) over de rente en er werden bedragen genoemd van 100;000 tot 250.000 en hoger. Je zou toch denken dat ze mijn saldo kennen, ik ben al blij als ik de maand door kom en een paar honders euro over kan houden voor moeilijkere tijden. Ook Baudet had het er over maar ja, die hebben een inkomen van 15000e per maand ik mag blij zijn als ik dat in een jaar heb en met mij velen. Dus ook zij kennen de echte waarde niet en denkje nu echt dat ik me druk maak om wel 1 euro rente of geen rente?

  10 likes
 4. Nou Willem 2e kamerleden hebben een goed salaris, maar geen €. 15.000,00 p/m. nog niet eens de helft. voor die 15000 moet je in Brussel zitten. Maar ik snap je opmerking, en inderdaad op ons vermogen maakt het niets uit 2 of 5 %, het schiet niet op. Maar er is iets veel belangrijks aan de hand, die me wel zorgen baart, namelijk de bank kosten voor het gebruik van een bankpasje, internet bankieren, contant geld storten enz, van lief een lee wordt je geld afgepakt, terwijl je hierom niet hebt gevraagd. mooi zal zijn als iedereen ze poen van de bank haalt dan pas kun je lachen, om de paniek die gaat ontstaan.

  10 likes
 5. Zelfs de zogenaamde derdewereldlanden kennen dit verzinsel van negatieve rente niet. Banken zijn met dergelijke -negatieve- leugens verworden tot een zuivere misdaad syndicaat en niet langer geloofwaardig als volwaardige en betrouwbaar.

  De zionistische ECB is met het verzinsel van stallingsrente negatief maken daarbij doorgedrongen tot een terrein van zuivere roof en crimineel handelen.

  Dat de wetgever en politiek hier niet ingrijpt zegt genoeg over de macht van deze Europese Criminele Bank.

  De EU en de euro zijn derhalve afgeschreven en niet langer te zien als volwaardig. Amerika, China, Rusland en zelfs veel zogenaamde derdewereldlanden doen het wat dat betreft vele maken beter dan de EU. De EU is één groot fiasco geworden en de EU rente is daarvan het meest duidelijke bewijs.

  De overlevingskansen van de EU is onder nul in negatief terrein gedaald en tikt in procenten per keer steeds dieper weg in een moeras van waanzin en krankzinnigheid. Het graaft met leugens, list en bedrog z’n eigen graf!!….

  Christine Lagarde van Babylon zal daarbij van de Rothschild familie de genadeslag mogen uitdelen aan Europa.

  8 likes
 6. Natuurlijk kun je voor het bewaren van geld een administratieve vergoeding vragen.
  En je kunt voor het uitlenen van geld een administratieve vergoeding vragen.

  Maar wanneer je bij ABNAMRO geld leent, krijg je geld dat grotendeels vanachter een toetsenbord is gecreëerd.
  En ze eisen dus een rentevergoeding over geld dat tot voor kort nooit bestaan heeft.

  Sinds kort doen ze dan ook nog moeilijk omdat ze niet weten hoe ze geld van anderen (spaarders) rendabel moeten maken. Notabene een kernactiviteit en maatschappelijke taak van een bank. Maar ze weten wel hoe ze hun eigen (vers gecreëerde) geld moeten verkopen. Ze creëren liever in eigen keuken dan andermans geld in te zetten. Dat verdient beter namelijk.

  Onaanvaardbaar, lijkt me.
  Snapt u het ?
  Ik niet.

  5 likes
 7. De tijd van Adolf Hitler is weer teruggekeerd. Toen ging het nog om nationaal zionisme. Nu is dit eigenlijk precies weer zo, hetzelfde liedje. Menten is Rutte. De zionisten controleren ons land. We zijn bezet gebied.

  5 likes
 8. De Engelsen doorzien het EU spel al veel langer , alleen in Nederland zitten we nog steeds maar te slapen . Lekker hoor in de EU is je geld geen moer meer waard geworden het omgekeerde van toen de EU nog niet bestond . Wij als Nederland kunnen met gemak ons eigen broek ophouden en al helemaal als we niet iedere keer miljarden aan die opvreters van de EU verschuldigd zijn , waar een waanzinnige Adolf Abraham Timmermans onze zakken wil rollen met 1000 miljard sprookje . Wanneer gaat hier het kwartje nu eens rollen dat we uit de EU moeten dat vraag ik me af . We zijn een democratie en geen satellietstaat van Noord Korea met dictatuur en daar heeft het nu veel van weg , Brussel dicteert en wij moeten doen wat hun willen en zeggen terwijl we ze al helemaal niet gekozen hebben . Complete waanzin ten top .

  5 likes
  • Je hebt gelijk, for the time being Hans, maar ik heb toch ook wel mijn bedenkingen over de ware motieven. Het is allemaal net te smooth voor de kiezers: onze regering doet iets uit de naam van het volk (in GB) Als Rutte morgen echt iets voor ons doet, dan wantrouw ik dat onmiddellijk , snap je? De Engelsen zijn er al voor de intro van de euro ook al niet veel beter op geworden, behalve dan dat de rijken rijker werden.

   2 likes
 9. Nou jongens niet zo hard; Rutte heeft vandaag een traan gelaten om de vermeende toeslagfraude … en dat terwijl zo’n traan toch ook een bepaalde stikstof uitstootsgehalte heeft. Eerlijk is eerlijk, hij leek wel op een mens.

  4 likes
  • @Jeff

   Rutte is een sociopaat c.q. psychopaat, daar worden toekomstige leiders in de schoolbanken al op geselecteerd. Vandaar de verblindende showtjes van zogenaamde humane persoonlijkheid met traantjes, fietsen naar Adolf Heijn en een Interview over een homofiele broer overleden aan aids, alles om te maskeren dat Nederland een psychopaten land is.

   Alles show van een zoveelste Muppet om vooral als mens over te komen. Heeft ie a.o. geleerd van Beatrix op de geheime nazi Bilderberg bijeenkomst.

   Ja, echt waar, deze politieke charlatan deugt en is een fijn mens die Nederland samen met al het andere politieke uitschot naar de poorten van de hel heeft ‘kapot geregeerd’, dat alles voor zijn satanische meesters.

   Hij is een fijne vent, daarom staat hij ook te trappelen om een verbod op negatieve rente bij banken in te voeren en de grenzen te sluiten en Nederland terug te geven aan de bevolking. En gaat hij en vele politici met hem zich vrijwillig melden voor een oorlogstribunaal voor het steunen van IS huurmoordenaars in Syrië en dodelijke aanvallen in Irak. Het laten afslachten van onschuldige burgers in soevereine landen is als het afslachten van de burgers in Nederland door buitenlandse vreemdelingen, het was één klein beetje dom van hem en de vorige en huidige politici en een beetje fout, maar dat kachen we allemaal weg…..Maar dat traantje, dat traantje deed iedereen smelten, net als de kapotgeschoten burgers in Syrië en Irak wegsmolten…. Prachtig.

   9 likes
 10. Negatieve rente is als belastingen, het zorgt er voor dat je nooit iets zult bezitten en nooit iets zult bereiken wat je graag wilt om zelfredzaam en onafhankelijk te worden. Het zijn beide zaken die zorgen dat je kunstmatig arm blijft als een NWO slaaf.

  Het is misschien een oplossing, maar je zou eventueel heel simpel je geld van de bank kunnen halen en in eigen beheer houden. Het probleem daarbij is wel dat vooral met het opengrenzenbeleid van de Rothschild muppet regering in Den Haag en het slappe rechtsysteem met aaien en pamperen van criminelen je goed moet opletten dat de bank niemand tipt waar geld valt te halen. Politiek, overheid en banken zijn nu eenmaal verworden tot misdadigers, zoals ze keer op keer bewijzen en niet te vertrouwen en onze grootste vijanden geworden en de (buitenlandse) criminelen op straat hun soldaten die vechten tegen de bevolking in een stille van bovenaf gecontroleerde EU oorlog.

  Geld van de bank halen is prima, maar zwijgen daarover is goud.

  4 likes
 11. Gewoon op naar Nexit en niet aan de EU blijven plakken want daar zijn we eerder slechter van geworden dan beter .
  Gewoon weer Nederland zoals het was en dus de baas over ons eigen land , grenzen, beleid , geld en banken , kortom alles , daar was tenslotte niks mis mee .

  2 likes
 12. Hmm, ik heb destijds een e mail gestuurd aan de regering den haag,
  Ik vroeg toen; ik heb twee vragen, een. is destijds dertig miljard uit de abp pot geleend en hoeveel rente betaald de regering hiervoor?
  Tweede vraag luide; Is dit geld gestolen en kan ik hierover aangifte doen? Tja, ik heb antwoord gehad van een regeringsleider en dit antwoord snap ik tot op de dag van vandaag niet! Ik heb dit antwoord bewaard, maar weet niet hoe ik deze moet weergeven op deze website!
  Het was niet gestolen, zoveel heb ik er wel uit begrepen, maar dit ook geloven is natuuuuurlijk een tweede! Hoe zet ik dit antwoord, bewaard in mijn pc op deze webside? Ik heb een apple.

  2 likes
  • Kun je niet alles selecteren(alt shift bij mac/control shift bij windows) en dan kopiëren of met knippen en dan weer plakken? Soms heb je een knop selecteren in de bovenbalk van je scherm.(programma die je gebruikt hebt om dit bericht op te slaan).

   3 likes
 13. Bitcoin en crypto, wel een beetje de markt in de gaten houden. En ik gooi me spaargeld daarop. Ruim 15% winst met niksdoen per jaar. Goede stoploss erinzetten als het wat slechter gaat. Actief handelen pak ik 600% per jaar.🤐

  1 likes
  • Mooi voor je Bas, maar is dat niet precies wat de grote bankiers eigenlijk ook doen? Alles wat ik aan bitcoin op mijn mail heb gekregen bleek cybercrime …. Dat jij er een paar centen aan verdiend …. maar de maffia spint er ook behoorlijk garen bij. En wat ga jij doen, als die zooi straks in elkaar klapt? Ik wil er niet mee geassocieerd worden, maar wat jij doet moet jij natuurlijk weten. Maar voor mij staat vast, dat dit niet ok is en niet anders als de grote speculanten/misdadigers/bankiers. Daarmee zeg ik trouwens niet automatisch dat jij …

   2 likes
  • @Bas Niet zo “stoer” praten joh…zijn een hoop mensen mee onderuit gegaan.

   1 likes
 14. Gewoon je geld van de bank halen….deden de burgers in de Sovjetunie ook…werkte aardig

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...

wilders

Wilders wil uit de EU vanwege ‘compleet gestoord’ coronaplan Brussel: ‘Nexit’

De Europese Commissie wil belastingen gaan heffen ...