Buitenland

Uruguay gaat legale cannabis verkopen tegen $1 per gram

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uruguay is van plan om volgend jaar al cannabis te gaan verkopen, hoewel de Senaat de verkoop eerst nog moet goedkeuren.

Het land hoopt een voorbeeld te zijn voor andere Latijns-Amerikaanse landen waar men openstaat voor de legalisering en regulering van sommige drugs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De illegale markt is erg risicovol en biedt een slechte kwaliteit. De staat zal een veilige plaats aanwijzen om te kopen. Het product zal van een hoge kwaliteit zijn en worden verkocht tegen een standaardprijs.

Illegale drugshandel

De overheid stelt voor om cannabis tegen $1 (€0,73) per gram te verkopen. De huidige marktprijs bedraagt ongeveer $1,40 (€1) per gram.

Door de overheid de cannabisindustrie te laten overnemen, hoopt men de illegale drugshandel en het geweld dat daaruit voortkomt aan banden te leggen.

De nieuwe wet stelt mensen in staat om zes cannabisplanten te kweken voor persoonlijk gebruik. Ze kunnen ook lid worden van een speciale cannabisclub die 99 planten mag kweken. Daarnaast mogen ze tot 40 gram cannabis per persoon per maand kopen bij de apotheek.

Aangenomen

Het wetsvoorstel, dat wordt gesteund door de regering van president José Mujica, werd afgelopen augustus aangenomen door het Uruguayaanse lagerhuis.

Naar verwachting zal de Senaat binnen enkele weken stemmen over het voorstel. Het project gaat naar verwachting op 1 januari 2014 van start.

Het huidige drugsbeleid faalt. Een klein land als Uruguay, met 3,3 miljoen inwoners, spendeert bijna 60 miljoen euro per jaar aan de strijd tegen drugs, maar neemt voor slechts 3 tot 3,5 miljoen euro aan smokkelwaar in beslag.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
RasG
RasG
10 jaren geleden

Geweldig!
En ik dacht vroeger altijd dat nl voorop liep 🙁

henk
henk
10 jaren geleden

Dit is niet legaal dit is gewoon gedoogd. Buiten dat de door overheid aangegeven gedogingen ook echt ten alle tijden door de vingers worden gezien.
Verder komen ze schijnbaar met een of andere communistische prijsregeling.

Carnivore
Carnivore
10 jaren geleden

Nu de rest van de wereld nog.

Het is één van de eerste stapjes in de goede richting naar meer vrijheid en naar het afbreken van het taboe rond een zeer weldadig plantje.

joopie
joopie
10 jaren geleden

Dit vraagt om navolging,
legaliseren zorgt er voor dat drugs uit het negative wordt getrokken.
In het licht gedijt alles beter en zal de wereld mooier worden.(ook zonder cannabis op).

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x