Gezondheid

Canadese professor: “HPV-vaccin Gardasil leidt tot gedragsproblemen”

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers kwamen pas geleden tot de conclusie dat het HPV-vaccin tot gedragsproblemen leidt. De studie die zij daarover schreven, werd een maand na publicatie plotseling teruggetrokken.

Professor Christopher Shaw van de Universiteit van Brits-Columbia, die meewerkte aan het onderzoek, blijft achter de bevindingen staan. Hij zegt geen idee te hebben waarom het tijdschrift Vaccine de studie, waarin wordt gesteld dat het vaccin Gardasil bij muizen kan leiden tot gedragsveranderingen, heeft teruggetrokken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het onderzoek is onderworpen aan collegiale toetsing, geaccepteerd en op de website geplaatst,” zei Shaw. “We weten niet waarom ze er nu opnieuw naar gaan kijken. Ze hebben geen reden gegeven.”

Depressie

De studie verscheen begin januari in het tijdschrift Vaccine, maar een maand later werd de samenvatting van het artikel vervangen door de boodschap dat het artikel tijdelijk was verwijderd. De hoofdredacteur van Vaccine was niet bereikbaar voor commentaar.

Het grootste deel van het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Tel Aviv in Israël. Shaw raakte betrokken bij de studie omdat zijn collega Lucija Tomljenovic eraan meewerkte.

Dr. Yehuda Shoenfeld van de Universiteit van Tel Aviv kwam tot de ontdekking dat muizen die Gardasil of aluminium kregen toegediend, tekenen vertoonden van depressie en geheugenverlies.

Solide

Shaw stelt dat het wetenschappelijke bewijs solide is. Het is niet de eerste keer dat een studie van Shaw en Tomljenovic wordt teruggetrokken. In 2011 publiceerde het tweetal een studie waaruit bleek dat vaccins die aluminium bevatten kunnen leiden tot autisme.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie klopte het onderzoek niet, maar Shaw zei dat de studie de collegiale toetsing met succes had doorstaan. Tomljenovic speculeerde dat de studie is teruggetrokken als gevolg van lobbywerk door farmaceutische bedrijven.

“Degelijk onderzoek wordt tegengehouden en de farmalobby verspreidt zijn propaganda overal,” zei ze. Dr. Tomljenovic voegde toe dat er geen klinische gegevens zijn waaruit blijkt dat het HPV-vaccin baarmoederhalskanker voorkomt.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kwen
Kwen
8 jaren geleden

Makkelijk zo even te plaatsen. Hier de context:

http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/gardasil-causes-behavioral-issues-more-myth-debunking/

Miljoenen meisjes al behandeld en niets opgevallen. Tja.

Origineel artikel is nog wel te vinden online trouwens.

Elske
Elske
8 jaren geleden

Omdat u er geen rekening mee houdt dat bovenstaande anti artikelen tegen het muizen onderzoek zijn geplaatst door pro-farma “medewerkers”, wil ik u er op wijzen dat de praktijk het meest “echt” is.
Kijk naar de Deense documentaire, die ook al eerder door Nine for News is genoemd:
https://www.ninefornews.nl/ziek-en-bedrogen-deense-televisie-zendt-documentaire-uit-over-gevaren-hpv-vaccinatie/

De Europese onderzoeksresultaten naar Gardasil, naar de gevolgen naar het vaccin, zijn al niet meer representatief door de vele uitval (??) van de gevaccineerden. Hoe kan dit; blijken me zeer belangrijke onderzoeksresultaten, ook om dit jaarlijks goed te evalueren, maar dit echte onderzoeksrapport is een farce! Vraagt u zich wel eens af waarom onze Ministerie van Volksgezondheid / RIVM hier geen vragen over stellen? Een tip voor alle (jonge) meisjes: wacht tot je de ware liefde tegenkomt en gebruik dan altijd een condoom, totdat je de sexuele achtergrond weet van iemand. Dit om SOA’s en baarmoederhalskanker (HPV is feitelijk een SOA) te voorkomen. Daar had het Ministerie van Volksgezondheid op in moeten zetten en niet de misplaatste veiligheid van een maar half werkend vaccin met allemaal bijwerkingen!
Neem uw eigen gezondheid in handen en gebruik een condoom!

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x