Gezondheid

Heilige Basilicum kan fluoride uit drinkwater verwijderen

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf nu kan fluoride op een goedkope manier uit het drinkwater van de allerarmsten op aarde worden verwijderd.

Onderzoekers van de Universiteit van Rajasthan in India hebben ontdekt dat Tulasi, of Heilige Basilicum kan worden gebruikt om de hoeveelheid fluoride in drinkwater aanzienlijk te verminderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De meest betrouwbare methoden om overtollig fluoride uit drinkwater te halen zijn vaak te duur of niet geschikt voor gebieden waar ze het hardst nodig zijn.

Goedkoop

De methode die is ontdekt door de onderzoekers van de Universiteit van Rajasthan is veilig, goedkoop en overal voorhanden. Tijdens het experiment werd 75 milligram Heilige Basilicum in 100 milliliter water met 7,4 ppm (delen per miljoen) fluoride gedoopt.

Na acht uur weken kwamen de onderzoekers tot de ontdekking dat het fluoridegehalte was gedaald van 7,4 naar 1,1 ppm. De waarden die worden aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) liggen tussen de 0,5 en 1 ppm.

Het drinken van gefluorideerd water kan gepaard gaan met fluorose, daling van het IQ en beschadiging van het zenuwstelsel.

Revolutie

Meer onderzoek is nodig om de doeltreffendheid van Heilige Basilicum te bevestigen. Als blijkt dat het kruid fluoride op een effectieve manier uit het drinkwater kan verwijderen, kunnen we gerust spreken van een revolutie op het gebied van waterzuivering.

Heilige Basilicum wordt in de Ayurvedische gezondheidsleer onder meer gebruikt bij de behandeling van nierstenen, maagproblemen, verkoudheid, ontsteking, malaria, hartziekten, hoofdpijn en vele andere aandoeningen. In de Thaise keuken wordt het kruid Thaise heilige basilicum genoemd, niet te verwarren met Thaise basilicum.

In arme gebieden met fluoriderijk drinkwater wordt daarnaast de teelt van guave, papaja, kerriebladeren en de citrusvrucht gestimuleerd. Ook wordt voedsel met een hoge voedingswaarde uitgedeeld aan zwangere vrouwen en kinderen.

Bron: Newindiaexpress.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

er is nog een goedkopere manier water positief benaderen en of magnetiseren. met je gedachten positief terug brengen naar zero point ,werkt perfekt.

Ned Kelly
Ned Kelly
10 jaren geleden

Mogelijk zal uiteindelijk toch de natuur winnen

Cathy
Cathy
10 jaren geleden

lap moet men dit wel melden ? straks gaan ze deze kruiden verbieden of duurder maken .Ze zijn toch al zo tegen kruiden die goed helpen .De natuur kan wel winnen maar als zij zo gemeen tegen over ons blijven dan komen we ook niet verder .Ik zou het niet meer pikken als ze dit ook nog eens af gingen pakken .

Peterhs
Peterhs
10 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”]er is nog een goedkopere manier water positief benaderen en of magnetiseren. met je gedachten positief terug brengen naar zero point ,werkt perfekt.[/quote]

zucht….

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x