Homepagina » Gezondheid » Heilige Basilicum kan fluoride uit drinkwater verwijderen
Heilige basilicum kan fluoride uit drinkwater verwijderen

Heilige Basilicum kan fluoride uit drinkwater verwijderen

Vanaf nu kan fluoride op een goedkope manier uit het drinkwater van de allerarmsten op aarde worden verwijderd.

Onderzoekers van de Universiteit van Rajasthan in India hebben ontdekt dat Tulasi, of Heilige Basilicum kan worden gebruikt om de hoeveelheid fluoride in drinkwater aanzienlijk te verminderen.

De meest betrouwbare methoden om overtollig fluoride uit drinkwater te halen zijn vaak te duur of niet geschikt voor gebieden waar ze het hardst nodig zijn.

Goedkoop

De methode die is ontdekt door de onderzoekers van de Universiteit van Rajasthan is veilig, goedkoop en overal voorhanden. Tijdens het experiment werd 75 milligram Heilige Basilicum in 100 milliliter water met 7,4 ppm (delen per miljoen) fluoride gedoopt.

Na acht uur weken kwamen de onderzoekers tot de ontdekking dat het fluoridegehalte was gedaald van 7,4 naar 1,1 ppm. De waarden die worden aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) liggen tussen de 0,5 en 1 ppm.

Het drinken van gefluorideerd water kan gepaard gaan met fluorose, daling van het IQ en beschadiging van het zenuwstelsel.

Revolutie

Meer onderzoek is nodig om de doeltreffendheid van Heilige Basilicum te bevestigen. Als blijkt dat het kruid fluoride op een effectieve manier uit het drinkwater kan verwijderen, kunnen we gerust spreken van een revolutie op het gebied van waterzuivering.

Heilige Basilicum wordt in de Ayurvedische gezondheidsleer onder meer gebruikt bij de behandeling van nierstenen, maagproblemen, verkoudheid, ontsteking, malaria, hartziekten, hoofdpijn en vele andere aandoeningen. In de Thaise keuken wordt het kruid Thaise heilige basilicum genoemd, niet te verwarren met Thaise basilicum.

In arme gebieden met fluoriderijk drinkwater wordt daarnaast de teelt van guave, papaja, kerriebladeren en de citrusvrucht gestimuleerd. Ook wordt voedsel met een hoge voedingswaarde uitgedeeld aan zwangere vrouwen en kinderen.

Bron: Newindiaexpress.com

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie waardevol? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. [quote name=”pietje bell”]er is nog een goedkopere manier water positief benaderen en of magnetiseren. met je gedachten positief terug brengen naar zero point ,werkt perfekt.[/quote]

  zucht….

  1 likes
 2. er is nog een goedkopere manier water positief benaderen en of magnetiseren. met je gedachten positief terug brengen naar zero point ,werkt perfekt.

  0 likes
 3. Mogelijk zal uiteindelijk toch de natuur winnen

  0 likes
 4. lap moet men dit wel melden ? straks gaan ze deze kruiden verbieden of duurder maken .Ze zijn toch al zo tegen kruiden die goed helpen .De natuur kan wel winnen maar als zij zo gemeen tegen over ons blijven dan komen we ook niet verder .Ik zou het niet meer pikken als ze dit ook nog eens af gingen pakken .

  0 likes
 5. interessant met oog op de pijnappelklier..

  0 likes
 6. [quote name=”Cathy”]lap moet men dit wel melden ? straks gaan ze deze kruiden verbieden of duurder maken .Ze zijn toch al zo tegen kruiden die goed helpen .De natuur kan wel winnen maar als zij zo gemeen tegen over ons blijven dan komen we ook niet verder .Ik zou het niet meer pikken als ze dit ook nog eens af gingen pakken .[/quote]

  Zekers moet dit gemeld worden. Belangrijke informatie moet vrijelijk beschikbaar zijn voor iedereen die er bewust over wil worden. Qua verbod is het maar net hoe je er tegenaan kijkt; vele middelen zijn verboden en toch makkelijk verkrijgbaar. Daaruit valt te concluderen dat de vele verboden die de regering oplegt niet conform de wensen van burgers zijn en ze zich er dus ook niet aan houden. 😉

  0 likes
 7. Nou denk ik dat de armsten op onze aarde wel wat anders aan hun hoofd hebben om fluor uit het water te halen.In ons eigen rijke land gebruikt 99,9 procent van de mensen alleen al de tandpasta die vol met dat gif zitten.En wij moeten beter weten met onze ontwikkeling en toch doen we er weinig tegen.Armen hebben twee primaire behoeften; eten en onderdak, de rest zal ze veelal een zorg zijn, kijk maar naar grote delen van Afrika.Vaak zeer vruchtbaar maar onbenut..

  0 likes
 8. [quote name=”pietje bell”]er is nog een goedkopere manier water positief benaderen en of magnetiseren. met je gedachten positief terug brengen naar zero point ,werkt perfekt.[/quote]
  en hoe weet jij zo zeker of dit werkt? kun jij met gedachten fluor neutraliseren??

  0 likes
 9. [quote name=”SSSDrome”][quote name=”Cathy”]lap moet men dit wel melden ? straks gaan ze deze kruiden verbieden of duurder maken .Ze zijn toch al zo tegen kruiden die goed helpen .De natuur kan wel winnen maar als zij zo gemeen tegen over ons blijven dan komen we ook niet verder .Ik zou het niet meer pikken als ze dit ook nog eens af gingen pakken .[/quote]

  Zekers moet dit gemeld worden. Belangrijke informatie moet vrijelijk beschikbaar zijn voor iedereen die er bewust over wil worden. Qua verbod is het maar net hoe je er tegenaan kijkt; vele middelen zijn verboden en toch makkelijk verkrijgbaar. Daaruit valt te concluderen dat de vele verboden die de regering oplegt niet conform de wensen van burgers zijn en ze zich er dus ook niet aan houden. ;)[/quote]
  Ja het is allemaal wat fluoriden om de mensen in toom te houden en ik ben blij dat de natuur toch ook weer een tegen wicht heeft tegen de rommel die door mensen word gebruikt tegen te gaan er zijn ook grond verbeteraars de koningkaars met die zachte bladeren like it leven de natuur weg met die chemische rommel of wat ze gebruiken .

  0 likes
 10. het is een goed artikel, nu nog allen te weten hoe toe te passen , ik bedoel hoe maake je een filter met basillicum, drop de basillicum gewoon in kraantjes water, , of hoe doe je dat!!??

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

kabinet

Kamerlid onthult in video: zo wordt u iedere dag voorgelogen door het kabinet en KNMI

Het kabinet wil de Waterwet gaan aanpassen. ...

thunberg

Klimaatdeskundige fileert uitspraken Greta Thunberg tijdens hoorzitting: ‘Zonne- en windenergie onbetrouwbaar!’

Michael D. Shellenberger, oprichter van de organisatie ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.