Homepagina » Buitenland » Kennedy ‘ontmaskert geheime agenda van Amerika in Syrië’
Kennedy 'ontmaskert geheime agenda van Amerika in Syrië'

Kennedy ‘ontmaskert geheime agenda van Amerika in Syrië’

Robert F. Kennedy jr. stelt dat de meeste Amerikanen niet weten dat Washington van plan is de democratisch gekozen president van Syrië af te zetten.

In een recent opiniestuk voor Politico schrijft de Amerikaanse advocaat en neef van president John F. Kennedy dat de Verenigde Staten hebben besloten de Syrische president Bashar al-Assad af te zetten omdat hij zich verzet tegen een Qatarees pijplijnproject.

De CIA besloot dit plan, waar miljarden dollars mee gemoeid zijn, door te zetten. Het plan stamt uit het jaar 2000, lang voordat de Arabische Lente in Syrië begon. Het doel van het project was om een pijplijn aan te leggen van Qatar naar Europa. De pijplijn zou onder meer door Syrië moeten gaan lopen.

Grote geopolitieke gevolgen

In 2009 kondigde Assad aan dat hij het initiatief niet zou steunen. “Kort daarop begon de CIA oppositiegroepen in Syrië te financieren,” legt Kennedy uit.

“De pijplijn zou grote geopolitieke gevolgen hebben,” schrijft Kennedy. “Qatar, de grootste bondgenoot van Amerika in de Arabische wereld, zou bijvoorbeeld een stuk sterker komen te staan.”

Dit alles wijst erop dat het Syrische conflict geen burgeroorlog is, maar een gesponsorde opstand om een ondernemersproject van de grond te krijgen. “De meeste Amerikanen hebben geen idee dat we proberen de democratisch gekozen president in Syrië af te zetten,” aldus Kennedy.

Fransen

De advocaat wijst erop dat de VS en Syrië in de Tweede Wereldoorlog zij aan zij vochten tegen de Fransen, die Syrië indertijd in handen hadden. “Na de oorlog maakte de democratisch gekozen president Shukri al-Kuwatli de fout om zich tegen de aanleg van een Arabische pijplijn te keren en om die reden heeft de CIA hem toen afgezet,” zegt hij.

Kennedy voegt toe dat CIA-agenten probeerden de Syrische stafchef te laten omleggen door Syrische soldaten. Toen dat plan mislukte, liet de Syrische overheid alle Amerikaanse diplomaten het land uitzetten.

[Politico]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • BerendWorst schreef:

  Ontmasker ook even de geheime agenda van de VS voor: Oekraïne (tegen Rusland), Zuid-Chinese Zee, Oost-Europa, ISIS en Irak. Denk dat er wel ween beerput opengetrokken kan worden.

  35 likes
 • Svart schreef:

  En wat is nou het nieuwe in dit verhaal? Dat iedereen dit weet behalve het Amerikaanse volk?

  8 likes
 • vakantie schreef:

  een U.S.A. versus Rusland en China conflict

  4 likes
 • Elise49 schreef:

  In dit bericht staat een verwarring. Qatar heeft er op de eerste plaats niks mee te maken. Een paar olieraffinaderijen in Saoedi Arabië zijn van de VS zelf. Tenminste zo heb ik het vroeger op school geleerd en via het journaal destijds begrepen. Dus VS/Saoedi Arabië hebben hetzelfde doel. Qatar meer als doorvoerland. En de EU hangt eraan. Worden de kaarten zoiets bespeeld?

  1 likes
 • Kalki schreef:

  De Christus van de Nieuwe Tijd moet dit verder ontmaskeren, net zoals alle andere doofpotschandalen, valse vlag-operaties, corruptieschandalen etc. etc. in de wereld.

  2 likes
 • Dolex schreef:

  Ik kan nergens terugvinden dat de VS en Syrie zij-aan0zij tegen de Fransen vochten in WOII.
  Volgens mij hoorde de Fransen en de VS beide bij de geallieerden.
  Weet iemand hier meer over?

  1 likes
 • x

  Check Also

  coronapandemie

  ‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

  Lange Frans is er heilig van overtuigd ...

  adrenochroom

  Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

  Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

  >