Homepagina » Wetenschap » Dit wetenschappelijke tijdschrift zegt dat onze handen zijn ontworpen door God
Dit wetenschappelijke tijdschrift zegt dat onze handen zijn ontworpen door God

Dit wetenschappelijke tijdschrift zegt dat onze handen zijn ontworpen door God

Een studie waarin wordt beweerd dat de menselijke hand het ontwerp is van God, zorgt voor heel wat controverse in de wetenschappelijke wereld.

De auteurs van een recent artikel in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE liggen onder vuur omdat ze stellen dat de menselijke hand is gemaakt door God. De studie is gedaan door vier onderzoekers, waarvan drie verbonden zijn aan de Universiteit van Huazhong voor Wetenschap en Technologie in China en één aan het Worcester Polytechnic Institute in Massachusetts.

Intelligent design

De wetenschappelijke wereld vindt dat de studie moet worden teruggetrokken omdat er meerdere keren wordt verwezen naar de theorie over intelligent design (ID), de opvatting dat bepaalde kenmerken van het heelal en organismen het best worden verklaard als het werk van een intelligente ‘ontwerper’.

Al vroeg in het onderzoek stellen de wetenschappers dat de link tussen spieren en handbewegingen het resultaat is van het ontwerp van God. Ook de handcoördinatie en mechanische architectuur van de hand zijn volgens het team ontworpen door God.

Creationisme

De auteurs zeggen dat ze geen creationisten zijn en dat verwijzingen naar de Schepper het gevolg zijn van het feit dat Engels niet hun moedertaal is. “Het spijt ons dat we het debat over creationisme hebben aangewakkerd,” zei onderzoeker Ming-Jin Liu. “Onze studie heeft niets van doen met creationisme. Engels is niet onze moedertaal. Het woord Schepper heeft voor ons een andere betekenis dan voor Engelstaligen.”

Hoewel de studie in januari gepubliceerd is, werd er op 2 maart pas voor het eerst op het onderzoek gereageerd. Vervolgens belandde het artikel op Reddit, waar een verhit debat losbarstte, en werd de studie opgemerkt door Retraction Watch.

[Knack]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
atomnics
atomnics
4 jaren geleden

mensen dit is op fictie gebaseerd god&duivel zijn synthetishe gecreerde machts idolen.
Om ons masaal afleiding te creeren waar het werkelijk om gaat. en ook om jouw bewustzijn vast te houden in een sprookjeswereld gebaseerd op fictie. een gevangenis voor de mind-matrix
Het gaat om de waarheid over jouw wat in jouw schuil ligt. dit ligt in jouw hart het gevoel van weten in plaats van geloven.
Ze proberen in de fictie wereldje van alles jouw wijs te maken dat je daarin moet gaan geloven wat het ook is.
Hoe ik het makkelijkst herken dat ze bullsh*t praten wat het ook is ookal is het te hoog gegrepen voor me.
Het is heel simpel en mijn sterkste punt om te onthouden.

Er word je altijd vertelt dat je naar anderen moet luisteren en geloven god&duivel en vooral de mensen die een hoge status hebben in de synthetische hierarchie piramide spel.
allerlij moeiljke termen of theorieen onthouden.

En hier zit het hem in.

Ze vertellen je nooit dat je naar jezelf moet luisteren, dat je jezelf moet gaan geloven, dat je jezelf moet vertrouwen op alles, dat jij in feite zo krachtig bent is zo onbeschrijfelijk het hele universum zit jouw, wij zijn multi dimensionaal en ons bestaan is oneindig er is geen begin en er is geen einde het is oneindig. we zijn niet gecreerd hebben geen schepper we zijn er altijd geweest en zullen altijd zijn.

Het moge duidelijk zijn waarom zij dit niet vertellen, want ja als jij dit weer herinnert dan is er geen spel meer om te spelen voor hun. we zijn dan niet meer vatbaar voor hun mind control technieken. om dit te overstijgen dien je jezelf los te koppelen van de mind-matrix en weer vanuit je hart te gaan leven puur licht en waarheid wat wel bizzar is aan de waarheid dat het raarder, vreemder dan fictie is. keuze is aan jouw. rode pil of de blauwe pil neo.

pleiadian
pleiadian
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

Wie zijn “ze”?

atomnics
atomnics
Reactie op  pleiadian
4 jaren geleden

Het duister, oftewel de krachten van beperking. en dat kan dus iedereen zijn inclusief ik.

atomnics
atomnics
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

het is onze Mind oftewel the all seeing Eye je pijnappelklier en dat is voor mij het duister of de krachten van beperking. wat iedereen in zich heeft zitten. puur voor controle op alles wat jij doet. het volgt je en het leert van je.

Gerard
Gerard
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

De hele wereld wordt verleidt >> http://www.statenvertaling.net/concordantie/v/14713-2.html

De grootste en gruwelijkste misleiding is het christen(DOM) de religie van satan – meer in onderwerp; Wie zijn de 144.000 http://www.home.zonnet.nl/gemeente.van.god/onthullingopenbaring.html

Gods komende regering; gratis boek 2008 pagina 86 http://www.the-end.com

christen
christen
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

Matrix! ??
alles goed met u?

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Helemaal mee eens. De evolutie theory zoals die officieel gepresenteerd is is een zooitje van atheistisch dogmatisch aannames en vereist grote ‘leaps of faith’, die leiden samen naar een verzameliing quasi wetenschappelijke conclusies waar de meeste mensen blindelings op vertrouwen, maar waar zij als het er op aankomt weinig inzicht in hebben.

Jasper
Jasper
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Mmm je noemt de evolutietheorie quasi wetenschappelijk? En ID niet?

Van ID is allang bewezen dat er niets wetenschappelijks aan is. Alle argumenten worden één voor één weerlegd.

Het is duidelijk dat de evolutietheorie klopt. Echter, nieuwe inzichten leiden wel tot aanpassingen en verbeteringen. Niks quasi dus. Dit is pure wetenschap!!

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Jasper
4 jaren geleden

Ja, dat zeg ik inderdaad. Dat zeg ik EXACT zo. En je kunt wederom verklaren dat de evolutiekant DE winnaar is, zoals wetenschap-volgers wel vaker geneigd zijn te doen, maar dat helpt net zo min als de verklaring dat Flat Earther gek zijn omdat; natuurlijk is dat zo.

BruineArie
BruineArie
Reactie op  Jasper
4 jaren geleden

Het heet niet voor niks “Theorie” van beide kanten is er op gebied niks bewezen, en zijn het maar aannames niet meer en niet minder!!
Wat evolutietheorie betreft hebben ze maar botten gevonden van een primaat van toen die tijd en gelijk gespeculeerd dat dat onze voorouders moesten zijn, dus de primaten die er nu leven zijn dan achter gebleven met de evolutie.
Leg dat dan maar eens uit waarom, niemand heeft de evolutie live kunnen volgen om dat na te kunnen vertellen Hoe het precies heeft gelopen, dus blijft het maar bij een simpele theorie die eigenlijk niet goed onderbouwd is!!

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  BruineArie
4 jaren geleden

Dat niemand de evolutie live heeft kunnen volgen, komt omdat het tempo van evolutie (veel) langer duurt dan een mensenleven, logisch toch.

Paul
Paul
Reactie op  Jasper
4 jaren geleden

Ik heb tot op heden geen enkel bewijs voor de evolutietheorie gezien, wel vele onregelmatigheden die erop wijzen dat twijfels gegrond zijn. Het uit de ET ontstane Atheïsme heeft daarbij voor een (gewenste) verloedering van de maatschappij gezorgd.

Ik ben zelf niet echt religieus, maar hecht wel veel waarde aan het goddelijke principe.

https://www.youtube.com/watch?v=YEM-hYv-Oeg

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Paul
4 jaren geleden

Dus de verloedering van deze wereld is het gevolg van atheïsten. Vreemd, in een wereld waarin 95% van de mensen gelovig is…

Overigens, zoals gelovigen niet kunnen bewijzen dat er wél een god bestaat, kunnen atheïsten niet bewijzen dat er géén god bestaat, wat god dan ook moge zijn.

faith
faith
Reactie op  Rob ter Horst
4 jaren geleden

De verloedering is het gevolg van de dominante 1% van de mensheid, psychopaten die overal vetbetaalde hielenlikkers en slippendragers hebben zitten.
De omgekochten.
En helaas is dat allang bewezen dat die mensen nooit in God geloven. Dus kun je doen wat je wilt, denken ze.
Of hebben ze zich aan laten praten, het zijn nl. nooit zelfstandig denkende mensen.
Wat niet wil zeggen dat elke atheist zich als een beest gedraagt.

p.snijder
p.snijder
Reactie op  Rob ter Horst
4 jaren geleden

eeuwen oude discussie.
de factor buitenaardsen, die ons geschapen hebben,ontbreekt hierin nog.
in het eerste deel van de bijbel wordt niet van een god gesproken maar van meerdere goden.
hierbij nog een uitspraak voor de gelovigen onder ons:
Jezus verklaarde : ik ben niet van deze aarde. Buitenaards dus.

Frank
Frank
Reactie op  Paul
4 jaren geleden

Het percentage gelovigen in Amerikaanse gevangenissen is hoger dan in de gewone maatschappij. Vroeger was er vrijwel geen atheïsme, en was er toen zogenaamd geen criminaliteit? Of complete wereldoorlogen? Slavernij in naam van god?

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Frank
4 jaren geleden

Dat zijn dan geen ware gelovigen, zeggen de “ware” gelovigen…

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Tja, en het enige bewijs waar Intelligent Design aanhangers mee komen zijn steeds “wetenschappelijke” krantenknipsels uit 1880.

Paul
Paul
Reactie op  Rob ter Horst
4 jaren geleden

Met die opmerking geef je heel duidelijk aan dat je je er nog niet in verdiept hebt.

Kijk dit even:
https://www.youtube.com/watch?v=NaVoGfSSSV8
En wat te denken van dit?
http://www.dinosaurc14ages.com/Delk.jpg

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Paul
4 jaren geleden

Ik heb al heel vaak naar die creationistische pseudowetenschappelijk youtubefilmpjes gekeken, en elke keer gaan ze niet ver genoeg in de bewijsvoering. Het zijn meestal geen eens filmpjes van wetenschappers, maar filmpjes van mensen die er een amateuristisch wetenschappelijk sausje overheen gooien, en doen alsof ze iets hebben bewezen. Het enigste wat ze hebben bewezen, is dat ze bewijs hebben gevonden voor hun eigen waarheid…

Wim
Wim
4 jaren geleden

Ze houden ons stom ja om ons onder controle te houden, alles zit inderdaad in jezelf.
Kijk naar je lichaam en bestudeer dat, dat is en werkt magisch en is uiteraard een design ofwel ontwerp.

Documentary Unlocking the Mystery of Life Intelligent Design
https://www.youtube.com/watch?v=tzj8iXiVDT8#t=2739.320111483

pleiadian
pleiadian
Reactie op  Wim
4 jaren geleden

Wie zijn “ze”?

Bewust
Bewust
4 jaren geleden

Evolutie is slechts een onderdeel van de schepping .
De aanname van Darwins evolutietheorie als tegenhanger van het Creationisme berust op een doelbewuste misleiding van de Illuminati om het materialisme te aanbidden . Darwin is niet voor niets zwaar gesubsidieerd door het Amerikaanse bankwezen en ook niet voor niets verplichte kost op school , mindwashing dus .
We mogen gewoonweg niet in God geloven , dat is door die Satanskliek verboden .
Geloofsuitingen dat God de schepper is deed/doet je in de gevangenis belanden .
Je wordt al bijna belachelijk gemaakt als je de evolutietheorie verwerpt , dus die brainwashing werkt aardig goed !
Kijk om je heen , en zie wat er aan leven is in dit universum en op deze planeet en verwonder je om al het moois . Er is geen grotere kunstenaar dan God .
Als je je op God richt word je met zijn kracht verbonden en kun je zelf ook scheppen c.q. goede ingevingen krijgen .
De uitspraak dat religie opium voor het volk is , is een weerzinwekkende verminking en kan alleen van toepassing zijn waar de godsdienst door machthebbers van de gnosis ontdaan is , de esoterische kant dus . Laat die uitgeroeide tak van wat godsdienst zou moeten zijn , nou eens echt superfood zijn voor het bewustzijn !
God is de eeuwige creator en Hij of Zij …. Goden . Maar dat is weer een andere discussie

atomnics
atomnics
Reactie op  Bewust
4 jaren geleden

Waar blijf jij in het verhaal? Waarom krijgt die god van je alle lof van jouw?
Je klinkt alsof je niemand bent in het leven, terwijl je echt iemand bent wat leeft en heel wat ervaringen heb opgedaan. Ben je dat vergeten? Of toch maar geloven dat god verantwoordelijk is voor jouw ervaringen? Heb je uberhaupt weleens contact gehad met god? En dan heb ik het over persoonlijk contact zoals wij nu aan het doen zijn. Mijn mening over god&duivel zijn dezelfde energie munt wat dubbelzijdig is kop&munt. Het zijn synthetishe idolen om ons bewustzijn gevangen (beperkt) te houden in de mind wat gebaseerd is op fictie (walt disney sprookje). Zodat jij niet achter jouw ware kracht achter komt wie jij in werkelijkheid bent. Wij mensen die multi dimensionaal zijn oneindig zijn en geen begin hebben en geen einde hebben. Wijj hebben dit alles opgebouwd in co creatie zo werkt dit unniversum samenwerkend in harmonie.

wolfje
wolfje
4 jaren geleden

mooie teksten allemaal. nu nog leren elkaar in de waarde te laten. dat wordt nog een flinke hobbel

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  wolfje
4 jaren geleden

Het lijkt er echter steeds meer op, dat ninefornews overgenomen wordt (is) door gelovige platte aarde aanhangers…

Ik heb van die ene (waarschijnlijk gelovige) platte aarde aanhanger nog steeds geen antwoord op mijn vraag gekregen, waarom bij een platte aarde mensen verspreidt over de gehele aarde de zon, danwel de maan niet allemaal gelijktijdig zien opkomen en ondergaan…

Peter
Peter
Reactie op  Rob ter Horst
4 jaren geleden

Ja Rob dat komt omdat mensen wakker worden en deze B sh*t niet meer geloven, ze gaan keer op keer voor de bijl want de waarheid is niet achter te houden en gemakkelijk te achterhalen.
Mits je je gezonde verstand gebruikt, je zintuigen en zelf zaken onderzoekt.

https://www.youtube.com/watch?v=SQkCKJ6pukg
Tim Peake, traitor to humanity falls in fake space station

Uiteraard geloof je in evolutie als je in Nasa gelooft.
Antwoord op jou vraag: perspertive, genoeg voorbeelden van te vinden als je het bestudeerd

flat earth perspective part 1
https://www.youtube.com/watch?v=3BjRYBDAfYA

Paul
Paul
Reactie op  Peter
4 jaren geleden

Hahaha, dat eerste videootje, duidelijk dat het clipje van de uploader gemanipuleerd is en niet dat van de BBC.

Ik vind de holle aarde theorie dan toch geloofwaardiger als die van de platte aarde.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Peter
4 jaren geleden

Ik heb genoeg filmpjes gezien van platte aarde aanhangers, die zouden moeten bewijzen dat de aarde plat is, tot je echter e.e.a. nauwkeuriger gaat bekijken, en de bewijzen in dat filmpje ziet dat de aarde rond is.

Zoals ik hier al eerder schreef, meestal wordt belangrijke informatie weggelaten door platte aarde aanhangers, die hún bewijs in een heel ander dachlicht stelt, de aarde is nl. rond…

Marouane_A
Marouane_A
Reactie op  Rob ter Horst
4 jaren geleden

Beste Rob,

Genoeg youtube filmpjes 😉

Groet

pleiadian
pleiadian
4 jaren geleden

Plos One trekt het artikel in: http://journals.plos.org/plosone/article/comment?id=info%3Adoi%2F10.1371%2Fannotation%2F9dd71a4e-84bc-4656-be86-b8f813c4d099

The PLOS ONE editors have followed up on the concerns raised about this publication. We have completed an evaluation of the history of the submission and received advice from two experts in our editorial board. Our internal review and the advice we have received have confirmed the concerns about the article and revealed that the peer review process did not adequately evaluate several aspects of the work.

In light of the concerns identified, the PLOS ONE editors have decided to retract the article, the retraction is being processed and will be posted as soon as possible. We apologize for the errors and oversight leading to the publication of this paper.

atomnics
atomnics
Reactie op  pleiadian
4 jaren geleden

En zo doen ze dat ff een verdeel en heers techniekje erin gooien.
zodat men lekker gaan discuseren over een artikel wat ingetroken blijkt te zijn.
En hier dus een mooie voorbeeld van wie zijn ze. mind f*ckers

Elfy
Elfy
4 jaren geleden

Het lijkt er tegenwoordig steeds meer op dat alles wat naar ‘God’ verwijst wordt gecensureerd of gebannen. Zoals Nietsche eerder al zei ” God is dood en wij hebben hem gedood”. Wat mij betreft, God is eeuwig en alom. Maar net zoals men zegt over de liefde: ” zodra je haar probeert te beredeneren, verdwijnt ze”. Daarom wil ik geen omschrijving geven van wat God voor mij is, laat staan een visuele omschrijving geven. Not done.. Wel kan ik mij vinden in de Engelse omschrijving “The Creator”. Het is een feit dat wij mensen veel verschillen van de dieren. We kunnen de meest uiteenlopende dingen bedenken en creëren. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat wij deels moeder aarde, deels buitenaards zijn. Als wij onze gave om als mens te creëren positief inzetten, ons hart gekoppeld aan onze hersenen, kunnen wij met onze handen een betere wereld scheppen. Ik zie mijzelf als een dochter van God, net zoals iedereen deel uitmaakt van de schepping. Ik ben blij met mijn handen en dankbaar dat ik mag meecreëren. Ik weet niet of het mag van Ninefornews, maar ik heb een website http://www.stinne.be. Hier vindt je een groot overzicht van mijn creaties. Mijn wens is dat weldra deze satanische circus om ons heen in elkaar stort en de waarheid naar boven komt. Ik hoop echt dat ik dit in mijn mensenleventje nog mag meemaken. Groetjes beste medelezers van Ninefornews.

faith
faith
Reactie op  Elfy
4 jaren geleden

Dat is ook de bedoeling dat God verbannen wordt, want dan zijn zij de masters of the Universe is de achterliggende gedachte.
Knettergek natuurlijk, hoogmoedwaanzin van de hoogste orde, vechten tegen het Licht, arrogant tot op het bod maar nog even.
Wat we nu meemaken is een laatste poging de macht over de mensheid te houden. Te sneu.

faith
faith
Reactie op  faith
4 jaren geleden

cor. arrogant tot op het bot.

Berenbotje
Berenbotje
4 jaren geleden

Aangezien je in de handen de hoofdlijnen van iemands toekomst en verleden kan aflezen, is de gedachte van die onderzoekers zo gek nog niet.

c.e.
c.e.
Reactie op  Berenbotje
4 jaren geleden

Handlezen? Handlezen? serieus?.. En Harry potter kan vliegen op een bezemsteel?…

Richard
Richard
Reactie op  Berenbotje
4 jaren geleden

Je kunt ook iemands ingewanden lezen.

Ikke
Ikke
4 jaren geleden

Wat is iedereen toch zoekende!
Het verbaast mij dat velen velen God zullen aanvaarden als hij echt voor hun staat.
Hij krijgt dan van mij een schop in zijn ballen, de vuile dictator .

Richard
Richard
4 jaren geleden

Alleen de handen?
Dat valt dan weer eens vies tegen. : (

x

Check Also

arts

Arts noemt vaccinatie ‘cadeau van God’, zet sceptici weg als ‘complotdenkers’

Een arts heeft in een interview met ...

11-jarig wonderkind wil op deze manier bewijzen dat Einstein en Hawking het bij het verkeerde eind hadden

11-jarig wonderkind wil op deze manier bewijzen dat Einstein en Hawking het bij het verkeerde eind hadden

William Maillis haalde op 9-jarige leeftijd zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

52
0
We lezen graag je reactie!x