Universum

Groene flits van de supermaan (video)

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen weekend leerde fotograaf Laurent Laveder een belangrijke les: verlies een supermaan nooit uit het oog.

Hij stond met zijn rug naar de grootste volle maan van dit jaar gekeerd toen de maan opkwam boven Île Garo in het Franse Bretagne. Zijn camera draaide al en legde de groene flits vast.

“Ik heb alle beelden samengevoegd tot een time-lapse-video,” zei Laveder. “De groene flits was alleen op de allereerste foto te zien.”

Bewolking

Andere effecten van de supermaan op de kust zijn een extra hoge waterstand en heldere reflecties. NASA legt in een video uit waarom deze maan zo veel invloed had.

In Nederland konden veel mensen de supermaan niet waarnemen door de bewolking. Op Twitter klaagden mensen dat ze vroeg waren opgestaan, maar weer naar bed konden omdat ze niets zagen. Astronaut André Kuipers had meer geluk en twitterde een foto vanuit de ruimte.

Een supermaan komt niet vaak voor. Na 1993 bleef de supermaan 12 jaar uit, maar in 2005, 2008, 2010 en 2011 was ze weer te zien. Pas in 2016 is het verschijnsel opnieuw te aanschouwen.

Bron: Spaceweather.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x