CoronaBinnenland

CDA publiceert in oorverdovende stilte vernietigend rapport en De Jonge wil dat niemand het leest

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Op 8 december publiceerde het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA een vernietigend rapport dat in oorverdovende stilte verscheen. Het CDA twitterde er niet eens over en de media gaven er vrijwel geen ruchtbaarheid aan.

Het CDA-rapport over de lessen van de coronacrisis staat bol van kritiek op het gevoerde beleid, dat te veel op de strijd tegen het coronavirus gericht was, met te weinig oog voor de samenleving. Dat is precies wat oud-staatssecretaris Mona Keijzer, die meeschreef aan het rapport, destijds betoogde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zij uitte intern kritiek op de avondklok, de sluiting van scholen en bedrijven, en de mondkapjesplicht. Critici geven haar achteraf gelijk: het kabinetsbeleid was te directief, de politiek was koekoek éénzang, veerkracht van de samenleving telde niet.

Vernedering voor het CDA en kabinet

“Een welverdiende felicitatie voor Mona Keijzer. Een vernedering voor het CDA en het kabinet,” reageert financieel expert Ab Flipse.

BVNL Oegstgeest schrijft dat partijen veel kunnen leren van de CDA-bundel. “Je was meteen een wappie of een virusontkenner als je ook maar enige kritiek had op het beleid,” citeert de partij Keijzer.

Marianne Zwagerman schreef een column over het vernietigende rapport. Blijkbaar wil Hugo de Jonge niet dat iemand het leest, aldus Zwagerman. “Dat moet je dus juist wel doen!”

Bloemlezing

“Een kleine bloemlezing: ‘de maatschappij werd gezien als een verzameling mogelijke patiënten en besmetters, virologen kregen een bijna onaantastbare positie, de gemedicaliseerde blik was modelmatig in plaats van samenlevingsgericht, er was geen oog voor het gegeven dat mensen actieve, relationele en saamhorige wezens zijn, levensstijl werd passief veronachtzaamd en actief geschaad, snoepwinkels en fastfoodketens bleven open terwijl sportscholen hun deuren moesten sluiten en stimuli om gezond te leven uitbleven, het politieke debat over de weging tussen grondrechten werd nauwelijks gevoerd’.”

In het voorwoord van de bundel valt bovendien te lezen dat er ‘tot nu toe weinig aan politieke en bestuurlijke reflectie en evaluatie is gedaan’.

Onder anderen Ira Helsloot, Mona Keijzer, Ronald Meester en Eline van den Broek-Altenburg hebben een bijdrage geschreven voor de bundel.

Downloaden kan hier.

4.8 165 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Onheilsprofeet!
Onheilsprofeet!
1 jaar geleden

Verwijder nu alle CDA regeringsleiders- en kamerleden ,moe van den Bergh als eerste.

Mar
Mar
1 jaar geleden

ik blijf erbij beter een wappie dan een bruikbare idioot

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
1 jaar geleden

👍 precies wat het WEF met de mensheid voorheeft.

Lees de “Bloemlezing” in het artikel.

hans
hans
1 jaar geleden

mooie woorden over de effecten, maar feit is nog steeds dat er niets aan de hand was. de maatregelen waren niet voor een virus, ze waren er om ons er onder te krijgen.

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x