Natuur en Milieu

Kijk: Econoom Kees de Kort fakkelt hier even keihard het energiebeleid af (en pakt milieugekkies aan)

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Op social media gaat een fragment rond uit het BNR-programma Zakendoen waarin macro-econoom Kees de Kort zijn visie geeft op het energiebeleid.

“Jij denkt toch niet dat een moderne economie kan draaien op windmolens, zonnecellen en het kappen van hout?” vroeg De Kort aan presentator Edwin Mooibroek. “Onthoud nou één ding, knoop het in je oren: een moderne economie draait op betaalbare en voorspelbare energie.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Als dat er niet meer is, als de energie duur wordt en minder voorspelbaar, dan gaan we echt hele grote economische problemen krijgen,” waarschuwde De Kort in januari vorig jaar. “Dat wordt een buitengewoon onprettige situatie.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Vijf procent, that’s it

“Die milieugekkies zijn natuurlijk mordicus tegen, de normale mensen zijn mordicus voor. Een economie draait gewoon op betaalbare en betrouwbare energie,” benadrukte de econoom.

Ongeveer vijf procent van de economie kan draaien op windmolens en zonnepanelen, stelde De Kort. “That’s it. De rest moet gewoon komen van andere bronnen.”

Als je volledig overstapt op duurzame energie loopt de economie compleet vast, aldus De Kort. “Als wij accepteren dat we teruggaan in welvaart van 2022 naar 1950 vind ik het prima. Als we dat met elkaar besluiten, moeten we het gewoon doen. Als jullie dat vinden, moet je het ook wel zeggen,” zei hij tegen WNF-topvrouw Kirsten Schuijt.

Kees on fire

“Niet gaan roepen dat het kan en denken dat je het huidige niveau van welvaart kunt handhaven.”

Monetair econoom Lex Hoogduin zag de beelden ook en reageert: “Kees on fire.”

‘Klimaatmaffioso’ Jan Rotmans is minder enthousiast. “Gratuite onzin van een beursjournalist, Kees de Kort, die niet ‘gelooft’ in duurzame energie, maar wel in betaalbare energie,” schrijft de hoogleraar duurzaamheid & transities. “Wat een geraaskal anno 2023.”

Rotmans zegt verder dat juist fossiele energie steeds duurder wordt in vergelijking met duurzame energie. Ironisch genoeg werd recentelijk bekend dat hij er niet in was geslaagd om zijn oude huis van het gas te krijgen door bijvoorbeeld beter te isoleren, ondanks torenhoge investeringen. “Ik heb er al voor 100.000 euro aan verspijkerd,” zei hij.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
1 jaar geleden

Net een nieuwe gasketel laten investeren 🙂
We rijden lekker op benzine,
En eten veel vlees.
Ik ben graag fout in de ogen van de klimaatactivisten.

Theo
Theo
1 jaar geleden

Kees heeft gelijk maar Jan die de overheid napraat gaat ’t winnen! De elite bepaald en wordt gestreelt door de msm. Ben je andersdenkende, dan ben je anti democratie, terrorist, fascist, en moet je gesnoerd worden. Gelukkig heeft Nederland veel hoog opgeleide mensen volgens mark en die snappen het wel. De rest is onbelangrijk.

Pieter
Pieter
1 jaar geleden

Ik ben voorstander van duurzaamheid (wie niet..) EN geleidelijkheid.
.
Gooi je oude schoen niet weg voordat je een nieuwe hebt ingelopen.
.

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

The case of Kees de Kort, 👉maar kr8ig!!

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x