Homepagina » Gezondheid » Chemotherapie kan juist leiden tot méér kanker. Dit is hoe het werkt
chemotherapie

Chemotherapie kan juist leiden tot méér kanker. Dit is hoe het werkt

De behandeling tegen kanker is in de afgelopen decennia weinig veranderd. Patiënten gaan onder het mes, krijgen chemotherapie of worden bestraald.

Hoewel er steeds nieuwe medicijnen op de markt komen, blijft het sterftecijfer stijgen.

Chemotherapie is niet zonder gevaar. Zo vormen de resten van cellen die afsterven als gevolg van deze behandeling een risico.

Andere kankers

Dergelijke celresten kunnen ontstekingen veroorzaken, die weer tot andere kankers kunnen leiden.

Wetenschappers van het Dr. Rath Research Institute hebben de impact van deze celresten nu bestudeerd.

Eén groep muizen werd blootgesteld aan borstkankercellen en celresten die waren overgebleven na een behandeling met het medicijn docetaxel.

40 procent groter

De onderzoekers stelden een tweede groep alleen bloot aan borstkankercellen.

Bij de groep muizen die waren blootgesteld aan de celresten zagen zij 40 procent grotere tumoren dan bij de groep die alleen was blootgesteld aan borstkankercellen.

Muizen uit de eerste groep hadden ook meer zogeheten matrixmetalloproteases in hun lijf, enzymen die het bindweefsel tussen cellen afbreken en die gelinkt zijn aan uitzaaiingen.

Bevordert groei en verspreiding

De studie van het Dr. Rath Research Institute laat zien dat chemotherapie niet alleen tijdelijke bijwerkingen veroorzaakt, maar ook de groei en verspreiding van kanker bevordert.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Cellular Medicine & Natural Health.

[Dr. Rath Health Foundation]


Vind je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Wij hebben de afgelopen 100 jaar een ongelofelijke vooruitgang geboekt.. alles zit in een stroomversnelling.. we vliegen de wereld rond, hebben auto s, computers en e hele wereld is met elkaar door internet verbonden… en er is met al deze “vooruitgang” geen middel tegen kanker ontwikkeld? Geloof je dat zelf? De pharmaceuten zijn niet geintereseerd in genezing.. dat levert geen geld op.. dus alle uitvindingen worden in de doofpot gedaan.. kijk maar naar Royal Raimond Reif die 100 jaar geleden voor 100% kanker genas, Wilhelm Reich, Hulda Regehr Clark en nog vele andere hebben een cure voor kanker ontwikkeld.. de meesten hebben alleen nooit van de deze mensen gehoord.. de nieuwste versie van de technologie die door Reif is ontwikeld is het BICOM apparaat.. er word (uiteraard) veel negatief over dit soor apparatuur geschreven .. een ding is zeker.. het werkt en er gaan duizenden mensen “onnodig” dood..

  27 likes
  • Ik heb uitgexaaide longkanker, mijn prognose (opgegeven) hooguit 6 tot 8 maanden. Ik trok de ziekenhuisdeur dicht en koos de alternatieve weg. Ik leef inmiddels 6 jaar………en ben er van overtuigd dat daar nog jaren bij gaan komen. Voeding en kruiden houden mij in leven……inderdaad ook het verboden kruid. De chemo’s hadden het inderdaad erger gemaakt bij mij, ik kreeg mijn uitzaaiingen tijdens de chemo. Ik lijd niet van mijn kanker, maar wel van wat ik inmiddels weet. Regulier wil het echt niet horen, in mijn beleving is dat een hele grote schande. Ik ken er meerdere inmiddels zoals ik. En voor allen geldt, dat regulier je dan mooi laat barsten.

   4 likes
   • Top dat u, Bambi, dit hier meldt!! Ikzelf heb ms grotendeels overwonnen door vooral niet naar de reguliere adviezen te luisteren: ‘medicijntje hier medicijntje daar’, en verder advies: ‘maar genieten van wat je NOG kan’!!! Onlangs artrose in mijn knie overwonnen. De pijn werd steeds heftiger zodat ik niet meer normaal kon lopen. Hoe?? Na lang googelen Celery-sap gaan drinken elke morgen op een nuchtere maag. Anthony Williams’ ( de bedenker) boeken maar direct aangeschaft. Na zeven weken elke morgen een halve liter zelf uitgeperst ( biologisch) sap op mijn nuchtere maag opgedronken en weg pijn!!! Dat is inmiddels ruim een half jaar geleden en de pijn is niet meer teruggekomen. Het Celery-sap drink ik nog elke morgen en zal dat blijven doen.

    1 likes
 2. Denk dat veel mensen dit onderhand wel weten maja als je dan met kanker geconfronteerd wordt is het nog altijd erg moeilijk om voor je eigen gezondheid op te komen. Je wordt vaak gewoon gepest als je niet mee gaat met de “main stream”, je krijgt iedereen over je heen en echt niet alleen vreemden.

  10 likes
 3. @Brickshooter, als je inderdaad je als patiënt niet gewillig laat voegen in hun verdienmodel wordt je al snel als een gevaarlijk malloot neer gezet die beschermd moet worden tegen zichzelf. De meeste mensen geloven nog heilig in de medische wetenschap omdat ze denken dat dat idd het enige zou zijn wat kan helpen. Terwijl niets minder waar is, ze trekken je in een neerwaartse spiraal met hun synthetische troep en ze verketteren alles wat moeder natuur te bieden heeft omdat dat hun smerige handel totaal onderuit haalt en er bovendien geen patent op te krijgen is. Financieel oninteressant dus.

  10 likes
 4. @william, kun je meer info geven.
  Ben erg geinteresseerd in jouw kennis.
  Wist idd niet dat deze mensen bestonden

  3 likes
  • Gewoon een beetje op internet zoeken, zo moeilijk is het niet. Je moet er wel tijd in stoppen, iets wat helaas veel mensen niet meer lijken te hebben: snel weer naar Netflix of Facebook… Maar goed, een voorzetje: verdiep je ook in produkt GcMaf.

   8 likes
   • Klopt André, zelf zoeken!!! En wanneer een bepaalde methode niks heeft geholpen, dapper doorgaan met de volgende. Het frustrerende is dat je dat bijna allemaal uit eigen zak moet betalen!!

    0 likes
 5. En dan roepen dat meer mensen na ontdekking van de kanker na vijf jaar nog leven en dat de kanker in een eerder stadium wordt opgespoord. Vooruitgang, noemt men dat. Eerder logisch dat je hogere kans op overleven hebt als je nog in een beginstadium zit dan wanneer je al een paar jaar met kanker in je lijf rondloopt. De chemo op een gezonder lichaam misschien iets minder impact heeft. En na die vijf jaar hè en hoe zit het met de kwaliteit van leven?

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...